Författaren och etnologen Karl-Olov Arnstberg är en stridbar debattör och synnerligen påläst i frågor som rör politisk korrekthet, kulturmarxism, migrationspolitik, samt romer och andra minoriteter. För Nya Tiders läsare är han välkänd, men nu finns det möjlighet att stifta personlig bekantskap med professorn.
Arnstberg har författat en lång rad böcker. Han har inom ramen för sin akademiska bana utfört omfattande forskning om etniska minoriteter och deras interaktioner med majoritetsbefolkningarna de lever bland. Speciellt har det handlat om den romska minoriteten, som han har gjort ett flertal studier om, bland annat på uppdrag av Statens invandrarverk. År 1974 gav han ut Zigenarens väg efter fältstudier i Åbo och intervjuer med finländska tjänstemän.
Det var på den tiden det politiskt korrekta fikonspråket ännu inte hade uppfunnits och då forskningsresultat accepterades, oavsett vad de kommit fram till. Detta förändras snart, allt eftersom akademin politiserades.
Hösten 1993 fick Arnstberg uppdraget av Stockholms socialförvaltning att studera arbetet med romska elever på en skola i Rinkeby, ett fältarbete som varade i ett års tid och gav Arnstberg en unik inblick i hur romerna levde i nittiotalets Rinkeby. Arbetet resulterade så småningom i boken Svenskar och zigenare om ”hur svenska forskare, debattörer, journalister och myndighetspersoner under tiden efter andra världskriget engagerat sig för att integrera en nomadiserande kultur i ett modernt samhälle”. I boken förklarar Arnstberg varför socialt arbete med romer ofta misslyckas, trots myndigheternas goda avsikter.
Detta har Arnstberg senare beskrivit som en vändpunkt. Efter att ha visat ”fel” resultat blev han inte längre anlitad som talare eller utredare. Redan 1975 hade riksdagen beslutat att Sverige skulle göras mångkulturellt, och 1998, då Arnstbergs bok gavs ut, hade denna föresats på allvar börjat prägla myndigheter och institutioner. Nu skulle inte någon kultur vara bättre än någon annan och alla hade lika stor rätt till Sverige. En offentlig lögn hade byggts upp och den tålde inte forskning som avslöjade den.
Arnstberg gav sig dock inte, utan tog strid mot den politiskt korrekta lögnen. Han har hållit uppmärksammade föredrag på teman som ”Vad är svenskt?”, men främst är det hans böcker, varav flera författade tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin, som snabbt vunnit popularitet och sålt i tiotusentals exemplar. I saklig, lugn och vederhäftig stil analyserar författaren situationen i Sverige, vägen dit och vad det innebär för framtiden.
Den före detta SVT-journalisten Gunnar Sandelin är tillsammans med Karl-Olov Arnstberg författare till flera böcker som rört om i den svenska debatten.
Sandelin är socionom och journalist med erfarenhet från bland annat Sveriges Television. Genom arbetet som reporter för nyhetsprogrammen Rapport och Aktuellt fick han en inblick i hur starkt politiserad verksamheten är. Journalisterna såg sin roll mer i att forma opinionen, inte rapportera opartiskt, eftersom det skulle ”spela rasisterna i händerna”.
I dag anser han att public service helt förfelat sitt syfte. I stället för att vara till gagn för medborgarna har det blivit ett instrument att hålla folket på mattan.
Förutom att vara medförfattare till flera uppmärksammade titlar är han aktuell med ett avsnitt i den kommande boken Priset, som är tänkt att utkomma till jul och där tolv dissidenter berättar om vad deras frispråkighet kostat dem.
Karl-Olov Arnstbergs litteraturlista, varav flera titlar författats tillsammans med Gunnar Sandelin, omfattar bland annat:
● Invandring och mörkläggning – En saklig rapport från en förryckt tid
● Invandring och mörkläggning – Fördjupningar och förklaringar
● Romer i Sverige
● PK-samhället
● Nötskalet
Författarna kommer att berätta om sina böcker och synen på dagens samhälle. Böckerna kommer att finnas till försäljning för rabatterat pris på Bokmässan, liksom flera av AlternaMedias övriga titlar.