Johannes Berg

Artiklar av Johannes Berg

V som i visklek

V som i visklek

🟠 Magnus Utviks senaste bok om Vänsterpartiet är en väl sammansatt varning för politisk ondska. I partiets retoriska fluff och omskrivningar gällande kommunismen, syns en tydlig ovilja att lämna en ideologi som mördat miljoner världen över. Frågan är bara vilken skepnad kommunismens ande tagit sig idag, och om samtiden också borde granskas.

Svart världsartist påstås vara som Hitler – bojkottas av globala koncerner och banker

Svart världsartist påstås vara som Hitler – bojkottas av globala koncerner och banker

🟠 UTRIKES Den frispråkige amerikanske rapparen och klädmärkesägaren Ye, förut känd som Kanye West, har blivit bojkottad av multinationella koncerner och banker enligt censurmetoden ”cancel culture”. Det som anses ha varit droppen är hans uttalanden om att judar har oproportionerligt stort inflytande. Förutom att försöka ruinera honom, vill många aktörer nu också göra gällande att han är sinnessjuk – eller helt enkelt likna honom vid Adolf Hitler. Ye själv, som efter utspelen blockerats av stora sociala medier, har meddelat att han köper den konservativa plattformen Parler i ett försvar för ”konservativa åsikter”.

Marvel 2024: propaganda för Israel och ny världsordning

Marvel 2024: propaganda för Israel och ny världsordning

🟠 Marvel Cinematic Universe växer så det knakar, och samtidigt blir hjältar och filmmanus alltmer politiska. Nu presenteras den kommande filmen Captain America: New World Order. Där möter vi den israeliska superhjältinnan Sabra, en mutant med superkrafter som arbetar åt den israeliska underrättelsetjänsten Mossad – något som framställs som positivt. Detta, och en rad andra uppseendeväckande detaljer runt produktionen, har fått kritiker att reagera.

Trolleri i romanform

Trolleri i romanform

🟠 Det har gått inflation i troll. Överallt lurar nättroll, ryska troll och flashbacktroll. Men det finns mig veterligen bara en person som trollat det pompösa litteraturetablissemanget i Sverige – och därigenom påvisat vilken trollfabrik det egentligen är. Han kal­la­des Nikanor Teratologen och året var 1992.

Rökarrörelsen som gick upp i rök

Rökarrörelsen som gick upp i rök

🟠 Den tilltagande hälsofanatismen ifrågasattes faktiskt en gång i tiden. Sveriges enda motståndsrörelse för rökare klappade ihop före millennieskiftet, trots att den hade företrädare från både statsmedia och riksdag. Den mytomspunna toleransen visade sig nämligen, som så ofta, ha sina tydliga gränser.

Blir du följsam, lille vän?

Blir du följsam, lille vän?

🟠 Har du varit barn i skolåldern? Eller har du egna barn som går i skolan? Då vet du nog vad som är viktigast att lära sig i Sverige. Det är inte några styltiga ämneskunskaper. – Pling – Det var signalen. Den betyder att du är mogen för att inhämta ytterligare information.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.