Erik Jonsson

Artiklar av Erik Jonsson

SVT:s aggressiva WEF-propaganda för insektsmat kan bryta mot sändningstillstånd

SVT:s aggressiva WEF-propaganda för insektsmat kan bryta mot sändningstillstånd

🟠 INRIKES Knappt en månad efter att ha lurat i skolelever insektsbaserad tacofärs, förnyar statstelevisionen den odelat partiska rapporteringen om insektsbaserad mat. Nu är det en nyöppnad insektsrestaurang i London som uppmärksammas, och den här gången ger man dessutom den globalistiska lobbyorganisationen WEF expertstatus. Statstelevisionen gör också öppet reklam för en privat verksamhet, något som kan bryta mot det sändningstillstånd det statliga bolaget sägs lyda under.

SVT i ny propagandakampanj – lurade elever att äta insektsmat

SVT i ny propagandakampanj – lurade elever att äta insektsmat

🟠 INRIKES Statstelevisionen har gjort ännu ett nyhetsinslag där ungdomar utnyttjas för propaganda för insektsmat. Den här gången spelas på rädsla, genom att lyfta fram insekter som föda om ”kriget eller krisen kommer”. Reportaget gjordes på en gymnasieskola i Södertälje där man lurat eleverna att äta insektsframställd tacofärs, ett tilltag som kan vara olagligt.

New York Times skapade falsk nyhet om kriget i Gaza – internationell media rapporterade den vidare

New York Times skapade falsk nyhet om kriget i Gaza – internationell media rapporterade den vidare

🟠 UTRIKES Den i systemmedia högt ansedda tidningen New York Times har drabbats av en skandal som riskerar att rasera publikationens rykte som seriös nyhetsförmedlare. En person från den israeliska underrättelsetjänsten och hennes unge släkting anlitades för att göra ett reportage om att Hamas använt sexuellt våld som militär strategi. Efter att artikeln publicerats visade det sig dock att den bygger på falska vittnesmål, politiska rörelsers propaganda och inte stöds av några forensiska bevis. Den falska nyheten spreds ändå vidare av andra etablerade medier världen över, och har till och med använts som källa för en FN-rapport om sexuellt våld.

Experter: ”Vansinnigt” försvarsavtal med USA bryter mot grundlagen och kan leda till krig

Experter: ”Vansinnigt” försvarsavtal med USA bryter mot grundlagen och kan leda till krig

🟠 INRIKES Enligt flera insatta bedömare bryter det nyligen ingångna avtalet med USA, Defence Cooperation Agreement (DCA), mot Sveriges grundlag. Avtalet tillåter exempelvis att USA:s militär kan ingripa mot demonstranter i Sverige, medan amerikanska soldater som begått brott här kan kringgå svensk lagstiftning. USA tillåts dessutom placera ut kärnvapen på svensk mark. Genom att bli en part i det nya kalla kriget utsätter sig Sverige för risken att bli måltavla för förebyggande angrepp från till exempel Ryssland.

Davos 2024: dödsviruspanik, arrangerade draman och krav på global censur

Davos 2024: dödsviruspanik, arrangerade draman och krav på global censur

🟠 UTRIKES När det årliga elitmötet under World Economic Forums filantropiska paraply anordnades för 54:e gången, var tonläget ännu mer uppskruvat än sist. Först och främst lurade katastrofen runt hörnet i en hittills okänd ”sjukdom X” som förväntas vara mycket dödligare än Covid-19. WEF:s partnerorganisationer pressade också på i etablerade medier för den radikala omställning WEF förordar, och hundratals miljardärer krävde att regeringarna skulle beskatta dem. Några färgstarka gäster tilläts också uttrycka kritik mot WEF, vilket resulterade i virala klipp i sociala medier. Marknadsföringsmodellen fungerade, men årets tema berättade också något om eliternas rädsla för folkviljan.

Påstått brev från Usama bin Ladin polariserar på sociala medier – möts av censur

Påstått brev från Usama bin Ladin polariserar på sociala medier – möts av censur

🟠 UTRIKES Ett brev som ska ha författats av terroristledaren Usama Bin Ladin publicerades i en stor brittisk tidning för 21 år sedan. Nu har brevet gått viralt på sociala medier, och användare av TikTok och X säger att deras syn på geopolitik ändrats i grunden efter att ha läst det. Flera censuråtgärder har vidtagits, både från TikTok och brittisk media, och Vita Huset har fördömt delandet. Men det finns också indicier som pekar på att brevet inte skrivits av bin Ladin från början.

Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, ljög européerna rätt upp i ansiktet. Stillbild: YouTube/ EU

EU-kommissionen ljög om vaccinet – inte alls ”effektivt och säkert”

🟠 VACCIN ”Ett säkert och effektivt vaccin är vår bästa chans att vinna över coronaviruset och återgå till vårt normala liv”, sade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen den 11 november 2020. Trots alla löften att vaccinerna är ”säkra och effektiva” visar EU:s avtal med Pfizer att von der Leyen ljög. I avtalet står tydligt: ”vaccinets långsiktiga effekter och effektivitet är idag inte kända”. EU-kommissionen försökte hemlighålla avtalet, men det har läckt till allmänheten.

Page 1 of 3 1 2 3

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.