Karl Björkman

Artiklar av Karl Björkman

Mysteriet löst – Karl XII dödades av fienden

Mysteriet löst – Karl XII dödades av fienden

🟠 INRIKES Det har länge varit ett hett omtvistat ämne huruvida krigarkungen Karl XII dödades av en fientlig skarpskytt eller kanske en förrädare från de egna leden. Nu har ett finskt forskarteam enligt egen utsago löst mysteriet – Karl XII dödades av en fiendes kula från ett avstånd av 200 meter.

Sverige skickar mer vapen till Ukraina

Sverige skickar mer vapen till Ukraina

🟠 INRIKES Regeringen har beslutat att skicka ett rekordstort stödpaket till Ukraina bestående av både vapensystem och humanitärt bistånd, större än de tidigare åtta stödpaketen tillsammans. Totalt kommer Sverige att donera motsvarande cirka 3 miljarder kronor i militärt stöd och 720 miljoner kronor i humanitärt stöd.

Elektrifieringen är omöjlig – det går inte att tillverka elbilar till alla

Elektrifieringen är omöjlig – det går inte att tillverka elbilar till alla

🟠 Det finns inte nog med nödvändiga metaller på hela planeten. Den ”gröna omställningen”, som kräver en fullständig elektrifiering av samhället, är ett uttalat politiskt mål för vilket Sverige och Europa är beredda att offra utveckling, ekonomi och stabilitet. Men bakom löftena kvarstår en fysisk realitet som politiker och massmedia valt att ignorera, trots att det varit känt i åratal. Elektrifieringen är inte bara en strategisk och ekonomisk mardröm – den har varit fysiskt omöjlig att genomföra från första början.

Iranska bröder spionerade på Sverige

Iranska bröder spionerade på Sverige

🟠 INRIKES Två iranskfödda bröder står nu åtalade för att ha sålt omfattande mängder hemligstämplad information – av extremt känslig natur – till den ryska underrättelsetjänsten GRU. För Försvarsmakten och Säkerhetspolisen blir det extra pinsamt eftersom bröderna haft flera viktiga positioner i de hemligaste delarna av den svenska säkerhetsapparaten.

S-politikern ökar sitt arvode med 171 000 kronor

S-politikern ökar sitt arvode med 171 000 kronor

🟠 INRIKES Efter valet har flera kommunpolitiker uppmärksammats för att kraftigt öka sina arvoden. Senast ut är socialdemokraten Ann-Sofie Wågström som sitter som ordförande för kommunfullmäktige i Eskilstuna. Hennes arvode ökade med 66 procent från 21 450 kronor till 35 750 kronor i månaden eller 171 600 kronor mer om året.

Meta sparkar 11 000 anställda

Meta sparkar 11 000 anställda

🟠 UTRIKES Facebooks ägare Meta, som även äger WhatsApp, Instagram och Oculus VR meddelar att man sparkar 11 000 av sina 87 000 anställda. Fallande intäkter och misslyckade satsningar ligger bakom beslutet, enligt Facebooks grundare och Metas VD Mark Zuckerberg.

Page 1 of 96 1 2 96

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.