Daniel Rondslätt

Artiklar av Daniel Rondslätt

Finlands sista SS-veteran avliden

Finlands sista SS-veteran avliden

🟠 UTRIKES Finlandssvenska Hufvudstadsbladet meddelar att den siste finske SS-soldaten avlidit, 99 år gammal. Till skillnad mot de vanliga soldaterna som stred på den egna fronten mot Sovjetryssland har de frivilliga i Waffen-SS inte lyfts fram – av förklarliga orsaker. Deras öppenhet om krigsförbrytelser var mer ärlig än andras och finns i dagböcker som först på senare år publicerats för allmänhetens läsning.

Van der Bellen fick FPÖ-väljare att rösta på honom

Van der Bellen fick FPÖ-väljare att rösta på honom

🟠 UTRIKES Österrikes presidentval gav som väntat en storseger för den sittande 78-årige presidenten Alexander Van der Bellen. Trots en aktad FPÖ-kandidat och flera oberoende högerkandidater så gick anmärkningsvärt många FPÖ- väljare över och röstade på den gamle miljöpartisten Van der Bellen. Socialdemokrater förnimmer även hotet av ”Bierpartei” genom Wlaznys starka valframgång.

Dessa är presidentkandidaterna i Österrike

Dessa är presidentkandidaterna i Österrike

🟠 UTRIKES Efter att Italien förärats med en högerradikal kvinna som statsminister klagade världen över att ingen kvinna kandiderade som österrikisk president. Fler kandidater än någonsin innan och en handfull högerkandidater kandiderade mot presidenten Alexander van der Bellen. Här är presidentkandidaterna till valet idag, den 9 oktober.

”Metoo” och burop i Bayreuth

”Metoo” och burop i Bayreuth

🟠 KULTUR Under arbetet inför årets Bayreuthfestspel blev flera kvinnor antastade sexuellt, även Katharina Wagner själv drabbades, men ”löste problemet”. Internationella media försökte öppna ett Metoo-drev med sökarljuset på sexism hos dirigenter. Men när den europeiska eliten samlats till sin årliga musikfest reagerade de istället mot en modernistisk produktion med burop. Bayreuther Festspiele presenterade en hel del nyheter och avslutades den första september.

Växjölistan chockar etablissemangspartier

Växjölistan chockar etablissemangspartier

🟠 INRIKES Den 16 augusti hölls lanseringen av det nya nationalistiska kommunalpartiet Växjölistan. Det är den riksbekante avhoppade sverigedemokraten och sedermera AfS-medlemmen Gustav Petterson som överraskar med ett parti i sista minuten. Växjö kommun fick panik och tvingade kommunjuristen att jobba en lördagsmorgon för att stoppa den planerade presskonferensen i kommunhuset. Dagarna senare fick även SD panik över konkurrentens tilltag.

Schröder utesluts inte ur SPD

Schröder utesluts inte ur SPD

🟠 UTRIKES Den forne kanslern Gerhard Schröder har inte brutit mot partiets stadgar. En skiljekommission i Hannover avgjorde frågan huruvida Schröders engagemang i ryska statliga energibolag brutit mot några av partiets regler, men fann att han inte gjort det. Därmed kom uteslutningsförsöken på skam och han får vara kvar i tyska socialdemokraterna, SPD. Schröder själv anser att han kan vara till nytta för fredsdiskussioner och försvarar sin vänskap med Putin.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Page 1 of 21 1 2 21

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.