Peter Frisk

Artiklar av Peter Frisk

Därför svängde SD i frågan om EU:s utvidgning

Därför svängde SD i frågan om EU:s utvidgning

🟠 Sverigedemokraterna har inte bara ändrat syn på EU, från att vara emot till att vara för. De har även bytt åsikt i frågan om unionens utvidgning. I valplattformen till senaste EU-valet 2019 varnade man för den ”tilltänkta utvidgningen mot Balkan” och krävde att inget bistånd skulle användas för att hjälpa länderna att bli medlemmar. Nu tänker partiet själv använda biståndspengar för att hjälpa länderna att bli EU-medlemmar.

SD ansöker om biståndsmiljoner – vill bryta de ”patriarkala könsnormerna” på Balkan

SD ansöker om biståndsmiljoner – vill bryta de ”patriarkala könsnormerna” på Balkan

🟠 Sverigedemokraterna ger sig in i biståndsbranschen. Genom sin egen biståndsorganisation, Hepatica, har partiet ansökt om biståndspengar av Sida. Pengarna ska användas för påverkansoperationer i andra länder, officiellt kal­lat ”särskilt demokratistöd”. Nya Tider har som första tidning granskat partiets ansökan, och kan avslöja att verksamheten är tänkt att bedrivas mot fem länder på Balkan. SD oroar sig för att regionen ”domineras av patriarkala könsnormer” och ”extrem etnonationalism”. Nu vill man ”utrota könsstereotyperna” och ”öka respekten för mångfald” – genom att finansiera politiska möten. Dessutom vill man stödja ländernas ”euro-atlantiska väg” med målet att de ska godkännas som EU-medlemmar. ”Som ett av de största partierna i Sverige finns det inget viktigare för oss än att stödja arbetet för ökad demokrati och mänskliga rättigheter”, skriver SD. Sida meddelar dock till Nya Tider att ansökan avslagits då den inte uppfyller kraven.

Nu blir flygresor dyrare – i klimatets namn

Nu blir flygresor dyrare – i klimatets namn

🟠 EU har beslutat om ett nytt ”klimatpaket” i syfte att minska flygets utsläpp av växthusgaser. Det man konkret gjort är att tvinga flygplan att blanda i dyrt biodrivmedel istället för att de ska gå på fossila bränslen, vilket är fallet idag med flygfotogen. De gigantiska kostnaderna för den så kal­la­de gröna omställningen kommer att innebära betydligt dyrare flygresor framöver.

Partiledardebatten: Statsministern varnar för ”amerikanisering” av svenskt debattklimat

Partiledardebatten: Statsministern varnar för ”amerikanisering” av svenskt debattklimat

🟠 Årets första partiledardebatt ägde rum söndag den 7 maj, och det blev en stundtals hetsig tillställning. Efteråt var Ulf Kristersson (M) besviken, och menade att Magdalena Andersson (S) kan ha inspirerats av debattklimatet i USA, bland annat genom allt grövre anklagelser om att demokratin är hotad av den nuvarande regeringen. ”Har du inget bättre att säga så VAR TYST!”, fräste hon till Johan Pehrson (L). Debatten var den första för Centerpartiets turkisk-muslimske partiledare Muharrem Demirok, som menade att alla som betalar skatt och är en del av samhället också är svenskar. Nya Tider sammanfattar alla partiledares insats i debatten, och det nuvarande opinionsläget för deras respektive parti.

Jordansk familj lurade till sig tiotals miljoner i assistansfusk

Jordansk familj lurade till sig tiotals miljoner i assistansfusk

🟠 Mahmoud Qatanani, 69, som haft polio som barn, påstod i vuxen ålder att han fått postpoliosyndrom med förlamning, muskelsvaghet och trötthet. Mannen bedömdes år 2001 ha rätt till assistansersättning. Som assistenter anställdes därefter hela familjen, på skattebetalarnas bekostnad. Nu har det uppdagats att mannen fejkade sitt assistansbehov och lurat till sig minst 16 miljoner kronor från Försäkringskassan. Trots att fusket varit utbrett under lång tid, beslutade riksdagen förra året om en ännu mer generös lagstiftning. Nu visar Försäkringskassan att antalet ansökningar ökat med närmare 100 procent under årets första kvartal – från 300 till 600 varje månad.

SD anklagas för ”utrensning” i offentlig förvaltning

SD anklagas för ”utrensning” i offentlig förvaltning

🟠 Den nya regeringen har petat flera chefspersoner från deras positioner inom offentlig förvaltning. Udden har riktats mot generaldirektörer, utredare och styrelseledamöter i statliga bolag, som nu tvingas se sig om efter nya uppdrag. Nu rasar oppositionen och anklagar Sverigedemokraterna för att vara det parti som egentligen ligger bakom ”utrensningarna”. Tobias Andersson (SD), ordförande i näringsutskottet, svarar: ”Vi har bara sett början”.

Regeringen föreslår skärpta regler – Migrationsverket sätter sig på tvären

Regeringen föreslår skärpta regler – Migrationsverket sätter sig på tvären

🟠 I Tidöavtalet finns flera förslag som syftar till att skärpa invandringslagstiftningen. Innan förslagen läggs på riksdagens bord ska de dock slussas genom den svenska myndighetsbyråkratin, vilket ser ut att bli en krokig resa. Migrationsverket sätter sig nu på tvären mot flera förslag. ”Vi ser vissa svårigheter med att tillämpa de förändringar som föreslås”, säger myndighetens biträdande rättschef i ett pressmeddelande. Även förslaget om utvisning på grund av bristande vandel ser ut att blockeras. Migrationsverket kan gå med på att fråga invandrare om de dömts för brott i hemlandet, men om någon mot förmodan skulle erkänna detta ska det ändå inte påverka deras möjlighet att få uppehållstillstånd i Sverige, resonerar myndigheten.

Expressen om Natoansökan: ”Sverige lurades i en fälla”

Expressen om Natoansökan: ”Sverige lurades i en fälla”

🟠 Utrikesminister Tobias Billström meddelade nyligen att regeringen saknar en plan för vad som händer om Sverige inte godkänns som medlem vid Natos toppmöte i Vilnius i juli. Han var ”helt övertygad” om att ansökan skulle godkännas, men backade från uttalandet redan efter två veckor. Nu vädrar allt fler – även tongivande opinionsbildare i systemmedier – offentlig kritik mot Sveriges Natoansökan. ”Det som faktiskt hände var ju att både Sverige och Finland lurades i en fälla”, skriver Viktor Barth-Kron, politisk kommentator på Expressen.

Regeringens nya satsning: Utökade befogenheter för ordningsvakter

Regeringens nya satsning: Utökade befogenheter för ordningsvakter

🟠 Ordningsvakter ska inte bara kunna användas i fler sammanhang än idag, de ska också få fler befogenheter. Kroppsvisitering har hittills endast fått göras av säkerhetsskäl, till exempel om personen antas ha farliga föremål på sig. Nu utökas den befogenheten till att gälla kroppsvisitering i rent identifieringssyfte. Det föreslår regeringen i en proposition som har lagts fram till riksdagen.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT21web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.