Restaurangernas totala försäljning under 2020 uppgick till 104 miljarder kronor, en minskning med hela 20 procent jämfört med 2019.
– Försäljningen föll i alla län. Mest i Stockholm, där den minskade med 25,3 procent. Minst i Blekinge, där försäljningen sjönk med 11,2 procent, säger Daniel Lennartsson, statistiker på SCB, i ett pressmeddelande från den 14 april.
Värst är utvecklingen för restauranger i de absolut största och minsta områdena: större tätorter respektive landsbygden, som tappat 26 respektive 28 procent av sin försäljning.
Restauranger som befinner sig i tätorter med färre än 100 000 invånare har klarat sig något bättre och tappar omkring 15 procent av sin försäljning.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.