Axel Fors

Artiklar av Axel Fors

Finland skakas av mångkulturell brottslighet

Finland skakas av mångkulturell brottslighet

🟠 Finska ungdomar rånas av invandrargäng på fullsatta bussar, vuxna ingriper inte. Finland skakas av att man fått precis den brottslighet som den mångkulturella grannen i väster redan haft i flera årtionden. I likhet med hur det ser ut i Sverige vågar den vuxna befolkningen inte agera. Ett fall som rör upp känslor inträffade den 5 november i Helsingfors, då flera finska 14-åriga pojkar omringades och rånades på en fullsatt buss. Nu varnar allt fler för att Finland slagit in på ”den svenska vägen”, trots att politikerna lovat att det aldrig skulle ske.

Johan Pehrson kal­la­de SD ”brun sörja” – visste inte att journalist närvarade

Johan Pehrson kal­la­de SD ”brun sörja” – visste inte att journalist närvarade

🟠 Johan Pehrson har, i egenskap av tillförordnad partiledare för Liberalerna, under den senaste tiden rest runt och träffat partimedlemmar och särskilda partifinansiärer inför det extra landsmötet den 26 november. Som väntat blev han på landsmötet vald till ordinarie partiledare. Valet har dock överskuggats av en annan händelse tidigare i november, som visar vilken grov jargong Pehrson använder mot sitt stödparti Sverigedemokraterna internt.

Så tjänar Irena Pozar pengar på feminism, #metoo och näthat

Så tjänar Irena Pozar pengar på feminism, #metoo och näthat

🟠 Den lönsamma värdegrunden. Irena Pozar, chefredaktör för VeckoRevyn, har profilerat sig starkt i frågor om feminism, rasism och näthat. Priserna och inbjudningarna regnar över den 30-åriga kvinnan från Bosnien. Utöver att vara nominerad till Stora Journalistpriset, har hon utsetts till Årets journalist, Årets digitala opinionsbildare, Framtidens makthavare, Superkommunikatör och även deltagit i SVT:s På spåret. Nu är hon aktuell med en bok om metoo. Utåt marknadsför hon sin opinionsbildning som en börda, en plikt mot de utsatta grupper hon påstår sig företräda. Sanningen visar sig dock vara en annan. När Nya Tider granskar hennes föreläsningar för offentlig sektor, finner vi ett mönster. Hon tar betalt – varje gång. Brottsoffermyndigheten, Forum för levande historia, polisens hatbrottsgrupp, Region Värmland och Kvinnohistoriskt museum – alla har behövt betala dyrt för värdegrundsentreprenören Pozar. Notan skickas till skattebetalarna.

Svenskt prat övertygade inte Erdogan – vill se handling

Svenskt prat övertygade inte Erdogan – vill se handling

🟠 Förväntningarna var höga när statsminister Ulf Kristersson för första gången träffade Turkiets president Recep Erdogan, tisdagen den 8 november. Det hela slutade dock i ett fiasko där Kristerssons prat inte imponerade på Erdogan. Turken vill se handling och läste upp namnet på en person – Bülent Kenes – som han menar är terrorist och som Sverige måste lämna ut till Turkiet.

Maktskifte i Brasilien – Da Silva segrade

Maktskifte i Brasilien – Da Silva segrade

🟠 I den andra och slutgiltiga omgången av det brasilianska presidentvalet förlorade konservative Jair Bolsonaro mot vänsterkandidaten Lula da Silva. Hans seger hyllas av USA och EU, men i själva verket har da Silva uttryckt att USA och EU delvis är skyldiga till att Ryssland invaderade Ukraina. Han menar att Volodymyr Zelenskyj ”ville ha krig” och att han istället borde sätta sig vid förhandlingsbordet med Putin.

Försvarsmakten: Inga förbehåll mot Natos kärnvapen i Sverige

Försvarsmakten: Inga förbehåll mot Natos kärnvapen i Sverige

🟠 Överbefälhavaren Micael Bydén lämnade den 1 november över ett antal råd till regeringen inför en eventuell Natoanslutning. Det första och viktigaste rådet som han läste upp, var att Sverige ska ”avstå nationella förbehåll”. Att avtala om ett förbud mot att placera kärnvapen i Sverige skulle innebära en ”låsning”, enligt Bydén. När frågan nu förpassas till riksdagen är utgången oklar. I våras villkorade Socialdemokraterna sitt Natostöd med just ett förbehåll mot kärnvapen, medan Moderaterna inte krävde något sådant.

Nobelfesten fortsätter att porta Åkesson – möts av både jubel och kritik

Nobelfesten fortsätter att porta Åkesson – möts av både jubel och kritik

🟠 Nobelstiftelsen, som anordnar Nobelfesten i Stockholm den 10 december, har beslutat att Jimmie Åkesson ska vara portförbjuden även i år. Stiftelsen står därmed fast vid det beslut man fattade för 12 år sedan, då SD kom in i riksdagen. Beslutet rör upp känslor och många pekar på att det är odemokratiskt att stänga ute landets näst största parti och en del av regeringsunderlaget, samtidigt som diktaturstater välkomnas. Nya Tider kan även avslöja att det finns täta band mellan Nobelstiftelsen och World Economic Forum.

Kristersson utlovade paradigm­skifte i regeringsförklaringen

Kristersson utlovade paradigm­skifte i regeringsförklaringen

🟠 Fyra parallella kriser ska tacklas. Den 18 oktober tillträdde den nya regeringen. Dagen inleddes med att Ulf Kristersson läste upp sin regeringsförklaring, anmälde statsråden, och gick sedan med regeringen till slottet för så kal­lad skifteskonselj där statschefen formellt sett godkänner den nya regeringen. I den ovanligt långa regeringsförklaringen menade Ulf Kristersson att Sverige befinner sig i flera parallella kriser, och att läget kan komma att bli mycket värre innan det blir bättre. Han valde även att utnämna Sveriges genom tiderna yngsta minister.

Page 1 of 37 1 2 37

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.