Axel Fors

Artiklar av Axel Fors

Nya teorin om Palmemordet: Christer Pettersson oskyldig – men var på mordplatsen

Nya teorin om Palmemordet: Christer Pettersson oskyldig – men var på mordplatsen

🟠 Det är i en SVT-dokumentär om Palmemordet som den nya teorin presenteras. Lisbeth Palme talade sanning när hon i sitt vittnesmål sade sig ha fått ögonkontakt med Christer Pettersson strax efter att Olof Palme skjutits till döds. I själva verket hade dock mördaren redan lämnat platsen. Dokumentären fokuserar på de första 30 sekunderna efter att det dödliga skottet avlossats.

Nya bedömningen: Sverige dras inför EU-domstol och bötfälls om reduktionsplikten skrotas

Nya bedömningen: Sverige dras inför EU-domstol och bötfälls om reduktionsplikten skrotas

🟠 Både inför och efter valet har de fyra partierna i regeringsunderlaget lovat att inblandningen av biodrivmedel ska sänkas till EU:s miniminivå i syfte att sänka priset på bensin och diesel vid pumpen. Löftet har dock visat sig stöta på starkt motstånd. Först ringde Fredrik Reinfeldts lobbyorganisation under budgetförhandlingarna och lyckades skjuta fram sänkningen till 2024. Och nu sker nytt motstånd från både EU och Liberalerna, vilket i sin tur lett till interna konflikter i regeringsunderlaget – störst är irritationen hos SD. Om reduktionsplikten sänks eller avskaffas, är det troligt att Sverige dras inför EU-domstolen och tvingas betala stora summor i bötesbelopp. Nya Tider har granskat den politiska strid som nu blossat upp kring ett av regeringspartiernas viktigaste vallöften.

Radikal ökning av ingripanden mot oskicklig vårdpersonal – ”Fara för patientsäkerheten”

Radikal ökning av ingripanden mot oskicklig vårdpersonal – ”Fara för patientsäkerheten”

🟠 Antalet ingripanden från myndigheter som övervakar svensk vårdpersonal ökar lavinartat. Sedan år 2015 noteras ökningar på flera hundra procent i antal beslut om återkal­lad legitimation eller ålagd prövotid, vilka har sin grund i oskicklighet. Ökningen märks för alla övervakade yrkes­grupper: läkare, tandläkare och sjuksköterskor. Det visar en omfattande granskning som Nya Tider genomfört. I de flesta fall tillåts de oskickliga yrkes­utövarna fortsätta. Hossein, en tandläkare i Örnsköldsvik med dokumenterad missbruksproblematik och ekonomisk brottslighet i bagaget, ansågs vara så oskicklig att patientsäkerheten är i fara. Trots detta väljer IVO och Social­styrelsen att inte återkal­la hans legitimation. Nu marknadsför han sig som ett tryggt alternativ för den som känner oro inför sitt besök.

Systemjournalister: Därför var vi tysta om Natoprocessen under valrörelsen

Systemjournalister: Därför var vi tysta om Natoprocessen under valrörelsen

🟠 Sveriges Natoansökan var den enda riktigt stora sakpolitiska nyheten under förra året. Förändringen i utrikes- och säkerhetspolitiken är det verkliga paradigmskiftet – inte att Sverige fått en ny regering. Det menar några av Sveriges ledande journalister i ett samtal i podcasten ”Det politiska spelet”. Nu förklarar journalisterna varför de valde att inte rapportera om frågan under valåret, trots de gigantiska konsekvenser som ansökan skulle få. Mats Knutson på SVT skyller på att Socialdemokraterna inte ville ha en debatt om frågan och ”löste ut” den före valet. ”Det är inte journalisternas roll att piska upp en debatt om Nato”, instämmer Annie Reuterskiöld på DN. Journalisterna anser att om partierna är överens så finns det inget att rapportera om.

Natochefen Stoltenberg: Du måste betala priset för sanktionerna

Natochefen Stoltenberg: Du måste betala priset för sanktionerna

🟠 Natos och EU:s sanktionspolitik mot Ryssland och stöd till Ukraina kostar­ stora summor, och det är svenskar och and­ra européer som måste betala för detta. Det menar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i ett uttalande i Europaparlamentet, samtidigt som and­ra politiker försöker blanda bort korten och skyller medborgarnas ekonomiska prob­lem på ”Putin-priser”.

Magdalena Andersson skämde ut sig inför skolklass

Magdalena Andersson skämde ut sig inför skolklass

🟠 När riksdagsledamoten Jakob Olofsgård från Liberalerna guidade niondeklassare från sitt hemlän Jönköping inträffade en oväntad händelse. Efter att Olofsgård talat om respekt för oliktänkande som en viktig del av demokratin, passerade Magdalena Andersson (S) plötsligt förbi skolklassen. Hon stannade till, och kunde då inte hålla sig ifrån att tala illa om Sverigedemokraterna. Andersson gick så långt som att varna eleverna för att gå med i Ungsvenskarna. Olofsgård skriver att det uppstod en ”tryckt stämning”. En elev bekräftar det inträffade: ”Det kom en halv minuts skitsnack om partiet”. Nu svarar Andersson på den fräna kritiken – med en märklig förklaring.

Sprängdåd i Kista led i ett narkotikakrig – i Sundsvall

Sprängdåd i Kista led i ett narkotikakrig – i Sundsvall

🟠 Tre olika gängkonflikter bakom senaste våldsvågen. Tre av varandra oberoende gängkonflikter i Stockholm har resulterat i ett trettiotal skjutningar och sprängningar, med flera dödade och skadade. Den mest våldsamma av de tre konflikterna handlar om kontrollen över den lukrativa narkotikamarknaden i Sundsvall. De två rivalerna har själva flyttat från Sverige och leder nu gängkriget från Spanien respektive Turkiet, bland annat genom att anlita minderåriga som mördare. ”Barnsoldater”, kal­las de av psykolog. Enligt polisen är det nu även vanligt att den som mördar gör det helt gratis – allt för att få status och därmed kunna göra karriär i ett kriminellt gäng. Enligt Carin Götblad, polismästare på Noa, är de unga mördarna inte längre andra generationens invandrare – utan tredje. Ett sprängdåd riktade sig mot ett städföretag i Kista, som delar lokaler med KTH. Ett vittne berättar för Nya Tider om förödelsen när han kom till jobbet.

Nya lagar. Nya Tider listar de viktigaste nya lagarna som börjar gälla från 1 januari. Foto: Studentlitteratur

De nya lagarna inför 2023 – invandringen rörs inte

🟠 Ökad övervakning för att stävja brottsligheten, men inga nya lagar berör migrationen En rad nya lagar och förordningar trädde i kraft vid årsskiftet. Trots vallöften och en regeringsförklaring som förkunnade ett paradigmskifte i invandringspolitiken, finns inga förändringar i det migrationspolitiska regelverket. Det visar Nya Tiders granskning.

Page 1 of 39 1 2 39

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT12web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.