Då vi ska tackla följderna av coronapandemin ekonomiskt, måste vi varje gång ha ett godkännande från EU innan åtgärden kan sättas i sjön. Sverige och regeringen har inte längre någon självständighet och självbestämmande i ekonomiska frågor. Det var bland annat den erfarenheten av underkastelse som gjorde att britterna röstade för Brexit, utträde ur EU.
Det var inte denna union vi som land gick med i 1995. Då gällde det ett avtal om handel mellan ett antal medlemsstater. Men EU-federalisterna har genom det ena fördraget efter det andra lyckats samla så mycket makt till EU att vi i dag är totalt underkastade EU:s lagar och direktiv. Det gäller Enhetsakten 1987, Maastrichtfördraget 1992, Amsterdamfördraget 1997, Nicefördraget 2001 och Lissabonfördraget 2007.
När EEG, Europeiska Ekonomiska Gemenskapen, omvandlades till EG, Europeiska Gemenskapen, blev det tydligt att federalisterna hade en agenda för EG som inte bara handlade om ekonomi, men att samarbetet också skulle handla om många politiska frågor. År 1998 kom Europeiska centralbanken och 1999-2002 infördes den gemensamma valutan euron. Nicefördraget centraliserade makten ytterligare och 90 procent av alla beslut kan nu ske med enkel majoritet. Med Lissabonfördraget får EU-parlamentet besluta om all lagstiftning.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.