Kyrkogård vid Allhelgona. Foto: Flickr
Kyrkogård vid Allhelgona. Foto: Flickr

På Bokmässan: Detta händer i vår monter

Välkommen att besöka Nya Tider på Bokmässan på Svenska mässan i Göteborg. Vår monter står närmast Entré 1. I år har vi förberett ett extra späckat program!

Program

Fredag 29 september

14.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

15.10 Manuel Ochsenreiter, chefredaktör Zuerst (på engelska)
Ochsenreiter har efter flera reportageresor till Syrien påbörjat en bok om de krafter som bakom kulisserna använder det syriska slagfältet för att med krig genom ombud – inte minst rena terrorister – gynna egna intressen.

15.50 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar den bok han skrivit om Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.30 Vávra Suk om dagens ”Pravda”
Åsiktskorridoren, hur alternativmedia växer om systemmedia, attacker på det fria ordet och ”demokrater” som vill förbjuda sanningssägare.

17.30 Boksläpp av Alexandr Dugins bok Ryssland och Europa
Ryssland och Europa – för en multipolär värld: En introduktion till nyeurasianism är en samling skrifter, artiklar och intervjuer med den inflytelserike filosofen och den geopolitiske experten Alexandr Dugin.

18.10 Diskussion om geopolitik om bl.a. EU, USA, Syrien, Ryssland (på engelska)
Medverkande Vávra Suk, Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, m fl.

 

Lördag 30 september

9.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.30 Boksläpp av Eldbarn
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok, en mörk men poetiskt skildring av en ung flickas tankar. Författarparet kommer även att diskutera skrivande och politisk inkorrekthet. Vad innebär det att skapa verklighetstrogna karaktärer och storys inom musik och litteratur i ett samhälle som förordar politisk korrekthet framför realism? Lilou & John talar om hur den alternativa högerkulturen utmanar de etablerade normerna genom att se människan utan skygglappar.
Diskussion: Lilou & John Dübeck, Åke Blomdahl, Vávra Suk

11.30 Manuel Ochsenreiter om situationen i Tyskland (på engelska)
Ochsenreiter har tiotusentals läsare i sitt hemland Tyskland och följer den politiska utvecklingen noga. Han har god insikt speciellt i Alternativ för Tyskland (AfD) som han regelbundet föreläser för om geopolitik. Han kommer att berätta om valrörelsen, som präglades av smutskastning mot de politiska uppstickarna.

12.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

12.30 Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin
Författarna presenterar sina böcker och resonerar om situationen i Sverige, orsaker och mekanismer, samt hur framtiden kan te sig.

13.30 Lilou & John Dübeck om metapolitik
Författarna presenterar sin bok Eldbarn, och diskuterar sedan möjligheterna hos den nya politiska och meta-politiska högern att skapa nya uttryck för samhällskritisk musik och litteratur. Om hur den amerikanska alt-right-rörelsen och dess europeiska motsvarighet, identitärerna, har lagt grunden för en provokativ och rebellisk kulturvåg som utmanar både vänster- och högeretablissemangen.

14.00 Diskussion om kultur och Sverige
Medverkande: Lilou & John Dübeck, Karl-Olov Arnstberg, Gunnar Sandelin.

15.30 Vávra Suk berättar om Nya Tiders reportageresor
Nya Tider har rapporterat från krigshärdar och farliga länder som Syrien, Ukraina, Irak, Zimbabwe och Sydafrika.

16.00 Manuel Ochsenreiter om hur medier fungerar (på engelska)
Systemmedia i Tyskland ägnar sig i princip åt samma mörkläggning som i Sverige, även om åsiktskorridoren är något bredare där. Vad är syftet, vilka knep använder medierna och vad får det för konsekvenser?

16.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

17.30 Vávra Suk berättar om framtidsplanerna för Nya Tider
Alternativmedias roll och varför systemmedia ljuger. Precis som i det gamla östblocket börjar man nu se vissa vända kappan efter vinden och gardera sig. Det signalerar tydligt en början på slutet för dagens system.

18.30 Diskussion om geopolitik: Ryssland och Väst (på engelska)
Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. diskuterar de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön.

 

Söndag 1 oktober

09.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper.
Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

10.30 John & Lilou Dübeck: Dissidenter i kulturen
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och går därefter in på hur man arbetar som författare och musikartister i ett samhällsklimat där skräck, grupptryck, okunskap och fördomar begränsar yttrandefriheten. Författarna talar om allt från studiotekniker som blir rädda för att stämplas som ”rasister” till statliga radiokanaler som diskriminerar oliktänkande artister.

11.30 Presentation av boken Ryssland i Europa
Vávra Suk presenterar AlternaMedias nytryckta bok av den ryske filosofen och geopolitiske experten Alexandr Dugin. Manuel Ochsenreiter går djupare in på dagens ansträngda relationer mellan Ryssland och Väst: Varför närmar sig Ryssland de patriotiska rörelserna i Europa? Vilken risk innebär övningarna Aurora 17 och Zapad 2017?
Diskussion: Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. om de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön (på engelska).

13.30 Vávra Suk om systemmedias hyckleri
Några av de vanligaste lögnerna från systemmedia blottläggs. Suk redogör för orsakerna till att SVT och DN är livrädda för alternativa uppstickare, och berättar om okända fakta kring Nya Tiders närvaro på Bokmässan som skakat om kulturvänstern.

14.30 John & Lilou Dübeck: Den sköna högern
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och resonerar sedan kring den identitära rörelsens fokus på identitet, uppror, stolthet, skönhet och styrka i motsats till den industriproducerade masskulturen. Lilou & John, författare och artister, talar om äkthet, vilja, kamp och frihet som motstånd mot de rotlösa, passiva, likgiltiga roller som mediemoguler, yrkespolitiker och rovkapitalister vill tvinga på den fria människan.

15.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.00 Nyheter som Nya Tider varit först med
Nya Tider var först med ett antal nyheter de senaste åren, både vad gäller inrikes och från konfliktzoner i till exempel Syrien och Ukraina.

 

Här är vi:

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

”Om vi inte tryggar vår energi blir Sverige ett u-land”

”Om vi inte tryggar vår energi blir Sverige ett u-land”

🟠 Paneldebatt om energikrisen på Svenska Bok- & Mediemässan. Den allt allvarligare energikrisen var ett av debattämnena på Svenska Bok- & Mediemässan den 5 mars i år. Medan en professor i kärnfysik ansåg att satsningen på vindkraft raserar grundbulten till Sveriges välstånd – vatten­kraft kombinerad med kärnkraft – menade grundare av Freedom Convoy Sverige att det finns en agenda bakom som handlar om att driva landsbygdens befolkning till städerna. Grundare av Bränsleupproret slog fast att det hur som helst inte är folket som tjänar på höga energipriser.

Läs även:

Lagföring, kriminalvård och återfall i brott

Lagföring, kriminalvård och återfall i brott

🟠 BROTT OCH STRAFF Brottsförebyggande rådet, Brå, har nu rapporterat om utvecklingen av den svenska kriminaliteten. Under 2022 skedde en stor ökning av antalet personer som dömts till fängelse, men som istället fick avtjäna straffet i häkte. Även den utdömda fängelsetiden har ökat. Man redovisar också statistik över återfall i brott.

Efter ett år: Aggressiv invandrare åtalas för mordhot mot Gustav Kasselstrand

Efter ett år: Aggressiv invandrare åtalas för mordhot mot Gustav Kasselstrand

🟠 Belal Safi, en 20-åring från Malmö, åtalas nu för att den 1 maj 2022 ha mordhotat Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige. Det hela utspelade sig på Arlanda flygplats, och Kasselstrand filmade hela förloppet. Han säger i en kommentar till Nya Tider att han dels är missnöjd med hur lågprioriterat hans ärende var hos polismyndigheten, att han själv som medborgare fick tjata på polisen för att man skulle komma någon vart i utredningsarbetet men att han ändå nu är övertygad om att Safi kommer att dömas för olaga hot.

Hovrätten skärper invandrarmördarens straff – till fyra år

Hovrätten skärper invandrarmördarens straff – till fyra år

🟠 BROTT OCH STRAFF Den 17-årige Frunze Saghatelyan dömdes först till ett minimalt straff efter mordet på trebarnspappan och lokalpolitikern i Medborgerlig Samling, Fredrik Andersson. Därefter blev han fritagen av beväpnade män innan han kunde gripas igen. Nu har han fått sitt straff skärpt av hovrätten – till fyra års sluten ungdomsvård.

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

🟠 I takt med att räntorna höjs är det inte bara svenska hushåll som får ökade kostnader, utan även svenska staten. I Finland rådde en liknande situation, men där beslutade man för tio år sedan att gradvis minska avdraget för varje år. I år nådde avdraget noll procent och staten slipper därmed alla kostnader för ränteavdrag. För svenska staten väntar dock en smäll på 57 miljarder kronor som måste finansieras med större statsskuld, nedskärningar eller höjd skatt.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Riksbyggare Gustav Eriksson Vasa

🟠 HISTORIA. Den sjätte juni i år är det femhundra år sedan Gustav Eriksson Vasa utsågs till kung av Sverige. Historien om ursprunget till Vasaloppet och hur Vasa sedan ledde befrielsekriget som resulterade i att den danske unionskungen Kristian II drevs ut ur Sverige är allmänt känd, men vad som hände därefter är egentligen ännu viktigare. Som kung drev Gustav Vasa ihärdigt på för att skapa ett enhetligt rike med en effektiv byråkrati. Han kal­las för riksbyggaren som lade grunden för den moderna staten, och han var beredd att gå över lik för att uppnå detta.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.