Slinker fortfarande igenom. Längs stängslet löper en mycket liten grusväg för fordonen, och alldeles intill den börjar den snåriga vegetationen. Det gör att det är enkelt för invandrare som lyckas ta sig över eller genom stängslet att undgå upptäckt, på väg till närmaste större väg där en bil väntar.

Balkanrutten – porten till Europa

– Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand berättar om sin resa till Bulgarien
Under 2015 års asylkaos var det inte via centrala Medelhavet, utan den så kallade Balkanrutten, som de flesta invandrare kom in i Europa. Från Turkiet tar de sig sedan till Grekland eller Bulgarien, och vidare genom västra Balkan. Det exempellösa inflödet fick bulgarerna att bygga ett 26 mil långt gränsstängsel som nu bevakas av gränspoliser och militär. Trycket har sjunkit markant, men varje år lyckas tiotusentals fortfarande ta sig in i Europa. Hur är det möjligt? Och varför vill bulgarerna helst slippa den ökade närvaro av Frontex-personal som EU beslutat om? I detta reportage får ni följa med Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand och bulgariska parlamentariker till EU:s yttre gräns.

I april besökte jag Bulgarien för att delta på valupptakten för vårt bulgariska systerparti Pånyttfödelse. Men evenemanget i Sofia är egentligen inte anledningen till att jag är här. Jag frågade om jag kunde få besöka gränsen mot Turkiet, och mina kollegor lyckades ordna det. En chaufför med bil från parlamentet möter upp mig och parlamentarikern ”Dimi” som ska visa mig runt. Egentligen heter han Dimcho Dimchev.

Polis kontrollerar fordon i området

Resan från Sofia till småstaden Jambol i östra Bulgarien tar omkring tre timmar. Där övernattar vi, och morgonen därpå reser vi rakt söderut. I området finns bara små byar, de flesta mer eller mindre övergivna. Många byggnader har rasat ihop och lämnats vind för våg. Industrifastigheter står övergivna och rostar sönder. Enligt mina vänner i Pånyttfödelse har allt i landet blivit sämre sedan Sovjetunionens fall. Företag och unga bulgarer flyttar utomlands. Det är EU:s fattigaste land, i unionens geografiska periferi – men i dess politiska centrum. Sedan asylkaoset 2015 har invandringen seglat upp till att bli en central fråga på EU-nivå. Bulgarien utgör, tillsammans med Grekland, EU:s yttre landgräns mot Turkiet varifrån miljoner invandrare från Mellanöstern och Afrika försökt ta sig in sedan dess.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Gustav Kasselstrand Partiledare Alternativ för Sverige

Relaterat

Bryssel splittrat – 19 EU-länder vill ha offshore-behandling av asylsökande

Bryssel splittrat – 19 EU-länder vill ha offshore-behandling av asylsökande

🟠 UTRIKES Tjeckiens premiärminister Petr Fiala avslöjade att mer än två tredjedelar av EU:s medlemsländer håller på att utarbeta ett brev till EU-kommissionen där de uppmanar till behandling av migranters ansökningar innan de kommer till EU som en "verklig lösning" på den pågående krisen. Samtidigt visar en undersökning av internationella medier det ekonomiska stöd som Europa skulle ha gett i ”hemliga operationer” som syftade till att ”överge” tusentals migranter i Saharaöknen.

Läs även:

Rysk påverkansoperation betalade alternativmediaprofilers löner

Rysk påverkansoperation betalade alternativmediaprofilers löner

🟠 UTRIKES Ett flertal välkända amerikanska alternativmedieprofiler med en konservativ och etablissemangskritisk inriktning vars podcasts och videoklipp når miljontals tittare varje vecka, som Tim Pool, Dave Rubin och Benny Johnson har hamnat i hetluften. Detta efter att ett åtal avslöjat att de arbetar för ett alternativmediaföretag som i sin tur mottagit cirka 100 miljoner kronor från Ryssland – för att sprida rysk propaganda och desinformation.

Elon Musk till storms mot brittiskt förtryck

Elon Musk till storms mot brittiskt förtryck

🟠 – Polischef hotar åtala miljardären för ”terrorbrott” Elon Musk har gått till storms mot Storbritanniens och särskilt premiärminister Keir Starmers dubbla måttstockar efter raskravallerna som inleddes den 29 juli. Den brittiska regeringen har fördömt Musks uttalanden och chefen för Scotland Yard hotar med att begära utlämning av Musk och andra amerikanska medborgare som ”sprider hat” så att de kan åtalas för terrorbrott.

Rumbles VD flyr Europa

Rumbles VD flyr Europa

🟠 UTRIKES Efter gripandet av Pavel Durov har grundaren till videotjänsten Rumble, Chris Pavlovski, valt att fly från Europa. Han uppger att franska myndigheter hotar även Rumble och att han tänker fortsätta att kämpa för yttrandefrihet.

FAKTAKOLL: Nej, UAE har inte frusit vapenavtal

FAKTAKOLL: Nej, UAE har inte frusit vapenavtal

🟠 UTRIKES En video som påstås vara från Al-Jazeera har spridits i sociala medier där det hävdas att Förenade Arabemiraten (UAE), i ett försök att försvara Durov, har frusit ett avtal med Frankrike om att köpa 80 av deras stridsflygplan Rafale för motsvarande 175 miljarder kronor. Det stämmer inte.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

En historia om kreativitet som redskap att forma verkligheten

🟠 RECENSION Förr var böcker om rock-och popmusik inte något som skrevs av de bästa journalisterna. Men detta har ändrats. Ett exempel på detta är den brittiska journalisten Graeme Thomsons biografi om skotska rockbandet Simple Minds, som utkom 2022 till recensenternas hyllningskör. Themes for Great Cities finns bara på engelska, men är så välskriven att den är ett måste för alla fans av Simple Minds. Bandet är fortfarande verksamt, ger ut skivor och turnerar globalt. Boken är inte bara ett stycke musikhistoria, utan också en berättelse om att kämpa för det man tror på, mot alla odds.

Domedagen inställd – eller?

🟠 Patrick Moore är en av de biologer som var med och startade Greenpeace i början av 1970-talet. På 1980-talet bytte han sida. I sin senaste bok, Osynliga hot och falska hot om jordens undergång, vänder han upp och ner på den samlade globala miljörörelsens berättelser om nära förestående miljökatastrofer på grund av radioaktivitet, plastsopor, skogsskövling, världshavens försurning och inte minst klimatförändringar. Han menar att miljörörelsen blivit en politisk väckelse som lämnat det mesta av vetenskaplig förankring. I sin argumentation använder han dock själv många av de falskgrepp som han anklagar miljörörelsen för.

Svartvita skärvor av det sanna Sverige

🟠 KULTUR En regnig eftermiddag i mina tonår blev TV:ns fjärrkontroll till slut räddningen från tristess. Vanligtvis hade jag nog slagit på ett färgsprakande MTV, men inte just den gången. I stället var det filmen ”Driver dagg faller regn”, en film som handlade om en svunnen tid redan då, men som också bar på en viktig varning till framtida generationer.

NASA beslutar att skicka Starliner till jorden tom – besättningen fast i rymden

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Lördagen den 24 augusti meddelade NASA sitt slutliga beslut gällande de två astronauterna ombord på den internationella rymdstationen, vars ursprungliga åtta dagar långa rymdresa har förvandlats till en flera månader lång vistelse. Suni Williams och Butch Wilmore, som sköts upp till ISS ombord på Boeings Starliner-kapsel i början av juni, kommer att återvända hem tidigast i februari 2025.

Två astronauter strandsatta i rymden på grund av Boeings tekniska problem

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Följetången om skandalerna runt Boeings kvalitetsproblem fortsätter. NASA-astronauterna Barry Wilmore och Sunita Williams skickades upp till ISS den 5 juni men har nu föga avundsvärda problem: På grund av fel i rymdfarkosten Starliner, byggd av Boeing, kan de mycket väl bli kvar på den internationella rymdstationen (ISS) fram till 2025.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Sagoslottet vid Vänern

🟠 HISTORIA Norr om Lidköping ligger Kållandsö. Det är en halvö som sticker ut i Vänern, i Ekens Skärgård närmare bestämt. Längst ut på udden ligger ett strålande vitt sagoslott som ser ut att vara hämtat direkt från en sagobok. Det är Läckö slott. Här kan man besöka utställningar, konserter och operaföreställningar. Rörstrand höll sin stora jubileumsutställning i slottets salar för att fira att man tillverkat porslin i 250 år.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.