Ungas intresse för aktier och kryptovalutor ökar

Mycket har förändrats under de senaste årens pandemiska kris världen över. Anpassningar, förändringar och att tänka nytt har blivit vardagsmat. Den globala pandemin har dock inte enbart ändrat våra rörelsemönster, så till vida att de allra flesta plötsligt skulle arbeta hemifrån och inte kunde gå ut eller var tvungna att anpassa sig på andra sätt. Den har också ändrat, fördjupat och fokuserat våra intressen, häribland investeringar, framför allt bland unga.

Det visar sig nämligen att ungas intresse för att investera i aktier och kryptovalutor har ökat markant under de senaste två årens pandemi. Den största ökningen ses på unga i åldrarna 21 till 30 år och vilka investeringar som gjordes under 2019 jämfört med 2020. Här kan man se att intresset har ökat och allt fler har gjort investeringar.

 Intresse för kryptovalutor växer

Den stora ökningen av intresse för aktier har inte kommit ensam, allt fler unga har nämligen i samma vända också börjat intressera sig för kryptovalutor. Och inte enbart i att investera i dessa utan att också förstå vad kryptovalutor är för någonting, hur dessa är uppbyggda, hur dem fungerar och vad man kan använda dem till. Den stora intresseökningen har gjort att många vill sätta sig in i de blockkedjor som kryptovalutor är uppbyggda av och förstå dessa.

Kurser för att förstå exempelvis Cardano vs Solana har därför lanserats. Det är således kurser som intresserade kan gå för att lära sig om de bakomliggande strukturerna för kryptovalutor. Hur kryptovalutor är uppbyggda och vad en blockkedja egentligen är, är nämligen inte helt självklart. För att investera i kryptovalutor är det inte ett måste att förstå exakt hur hela mekanismen bakom fungerar men det kan vara en fördel. Som med det mesta så handlar det om att ju mer kunskap man har desto lättare blir det att faktiskt göra kloka val som är baserade på denna kunskap. Så även med kryptovalutor.

Varför unga och varför just nu?

Att det blivit alltmer populärt med aktier och kryptovalutor bland unga och just under en pågående pandemi är egentligen ingenting konstigt. Under pandemin har unga människor i generella termer haft mer tid till att faktiskt sätta sig in i hur finansmarknaden såväl som hur börsen och alla dess uppgång och nergångar fungerar. Många har också börjat tänka mera på ekonomin, vilket är naturligt att göra när man hamnar i ett krisläge.

Att det är just unga som investerar i kryptovalutor är egentligen inte heller någonting förvånansvärt. Eftersom unga är mer benägna till att hoppa på nya saker, att testa nytt och att faktiskt försöka lära sig nya saker, så är det också unga som blir intresserade av att investera i kryptovalutor. Däremot är det viktigt att komma ihåg att unga faktiskt också är mer benägna till att ta risker. Och att investera, oavsett om är i kryptovalutor eller i aktier är alltid att ta en risk. Därför är det viktigt att som ung som är intresserad av att investera i kryptovalutor eller aktier att man faktiskt tänker igenom saker både en och två gånger.

En investering är självklart någonting man aldrig kan veta med hundra procent säkerhet hur det kommer att gå för, men just därför behöver man med stor sannolikhet ha kontakt med människor som är vana vid att göra just riskbedömningar och vet hur man ska tänka. En del av poängen är att man ibland lyckas och ibland inte. Men man måste också vara medveten om hur och var man investerar, för även om det är risk kan det vara en större eller en mindre risk. Det är någonting som man bara kan lära sig med erfarenhet och kunskap.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.