SR P3:s Erika Nielsen intervjuar glatt Haval utan kritiska frågor och konstaterar att invandraren har "fett mycket självinsikt". Foto: Youtube/Instagram

SR-hyllade rappare dömda i gänghärva – totalt 27 dömda

Domarna i en omfattande rättegång mot det så kallade ”Vårbynätverket” kom idag. Totalt stod 31 personer åtalade för ett flertal brott, från mord, mordförsök, narkotikabrott, kidnappning och mängder med vapenbrott. Bland de dömda återfinns de SR-hyllade rapparna Yasin och Haval och den före detta landslagsspelaren i fotboll, Ilija Jurkovic.

Den mycket omfattande rättegången mot det så kallade ”Vårbynätverket” där 31 personer åtalats för en mängd allvarliga brott avslutades i Södertörns tingsrätt idag. Av de 31 åtalade dömdes 27 för brottslighet som är kopplad till invandrargänget till fängelse eller, i ett av fallen, sluten ungdomsvård. Totalt dömdes 147 fängelseår ut, fördelat på de dömda, från 6 månaders fängelse upp till det längsta på 17 år och 10 månader för Chihab Lanouri, 33, ledaren för det kriminella invandrarnätverket.

Chihab Lamouri, 33, ledare för Vårbynätverket. Foto: Polisen

Målet var omfattande och komplicerat och tog 27 dagar att behandla då huvudförhandlingen har utgjort av ett stort antal brottsmål och omfattar både det så kallade Encromålet, Beslagsmålet och ett mål gällande försök till mord. Men dessa olika mål har hanterats gemensamt då flera av de åtalade har stått åtalade i ett eller flera av de olika delmålen. Enligt tingsrättens bedömning har de dömda begått brott som försök till mord, medhjälp till försök till mord, stämpling till mord, synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott, grovt vapen- och narkotikabrott, människorov, rån, försök till grov utpressning, allmänfarlig ödeläggelse och grovt penningtvättsbrott med mera.

Bland de åtalade återfinns två kända och SR-hyllade gangsterrappare, Yasin Mahamoud, 23, och Haval Khalil, 26 som döms för delaktigheten i en brutal kidnappning av en 17-årig gangsterrappare

Brutal kidnappning av konkurrent

Det var natten mot den 15 april i fjol som den då 17-åriga rapartisten lurades ut till en plats och där överfölls av ett större sällskap personer som under vapenhot och våld kidnappade honom. Under kidnappningen, som varade i flera timmar, misshandlades, hotades och förnedrades gangsterrapparen och tvingades ha på sig en peruk, kvinnokläder och hundkoppel. Bilder togs och spreds sedan över sociala medier, något som varit ämnat att skada den image som gangsterrapparen försökt skapa av sig själv för sina hundratusentals följare.

Bild från kidnappningen av artisten. Foto: Instagram

Enligt åtalet ska Yasin och Haval hjälpt de andra gängkriminella invandrarna att locka fram den yngre rapparen, som de upplevde som en konkurrent, och därmed möjliggjort kidnappningen. Målet var förutom att förödmjuka honom även att försöka tilltvinga sig stora belopp pengar och en Rolexklocka.

Trots att han utsatts för ett grovt brott ville gangsterrapparen inte hjälpa polisen med utredningen, vilken de dock klarade av på egen hand tack vare de många misstagen som gärningsmännen begick. Efter kidnappningen meddelade artisten, som av polisen kopplas till flera gängkriminella, att han tänkte ”fortsätta som vanligt”.

”Yo yo yo, vad händer Instagram, yo. Eran broder här. Walla, jag har en sak att säga till er bara. Alla där ute kan bli kidnappade, alla där ute kan bli slagna. Men benim han mår bra. Ni ser jag är vid liv och ingen kan göra det jag gör så jag kommer fortsätta det jag gör så länge jag står på benen brorsan.”

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Kommer AfD att chocka Tyskland?

Kommer AfD att chocka Tyskland?

🟠 UTRIKES Rassemblement Nationals framgångar i Frankrike sände chockvågor genom etablissemanget och ledde till parlamentets upplösning och nyval. Kommer AfD att kunna reproducera detta i Tyskland, trots skandaler och hot om förbud? Opinionsundersökningar visar att de östtyska delstatsvalen kommer att bli en historisk vändpunkt, men etablissemanget har en plan för att blockera AfD. Mittenpartiet CDU och vänsterpartiet BSW planerar sannolikt redan en allians för att neutralisera AfD:s uppgång.

Läs även:

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.