Specialnummer mot JP:s propaganda

Veckans utgåva av Nya Tider är ett temanummer som vi sammanställt med anledning av att Jönköpings-Posten (JP) nyligen gjort ett utskick riktat till barn i mellanstadiet kallat JP Barn: “Extra tidning för barn om flyktingkrisen”. Det rör sig om ren propaganda, där JP försöker lura barnen med billiga trick och en skev verklighetsbeskrivning om migrationskrisen, hur den påverkar Sverige och dess orsaker.

Under lång tid har de stora mediehusen i Sverige drivit en medveten och uttalad agenda, där de inte ens dragit sig för regelrätta lögner för att dupera en motsträvig befolkning. När JP nu på ett skamlöst sätt försöker vilseföra skolbarn – försvarslösa och oerfarna barn som luras att underskatta de allt större farorna i samhället – ansåg vi måttet vara rågat.

Vi vänder oss dock inte till barnen i första hand, detta utskick är adresserat till deras föräldrar, som vi litar på har omdömet och ambitionen att förmedla kunskaper och lärdomar till barnen, så att de rustas för den bistra och hårda verklighet politikerna har försatt befolkningen i.

JP:s agendaskrift vimlar av sakfel och rena lögner. Texten, som alltså handlar om migrationskrisen, uppger helt fel siffror om invandringen – i den mån de alls anges. Enligt JP har 351 asylsökande kommit till Jönköpings kommun i år, men när vi kontrollerar siffran hos kommunen får vi svar att det är mer än det femdubbla, 1 980 personer. På ett fult sätt jämför JP dessutom detta med hela Jönköpings befolkning på 132 140 personer, för att få det att låta som lite. Man säger inget om att 149 028 personer hittills i år sökt asyl i Sverige – ett helt Jönköping på bara ett år. Observera dessutom att siffran bara anger asylansökningar, hur många som kommit utan att söka asyl vet man inte.

Sakfel finns även i JP:s redogörelse för kriget i Syrien, vilket vi reder ut i detta nummer. Det värsta är dock inte alla faktafel – sådant är vanligt i den allt mer förslappade systempressen i dag – det är i stället själva andemeningen. Bland annat får inte barnen reda på att Islamiska staten är terrorister som skär huvudet av folk, terrorarmén beskrivs i stället med orden “vill skapa ett eget land”. När vi ringer upp JP kan man på tidningen inte svara på om alla medarbetare tar avstånd från Islamiska staten. Man säger i stället om terroristerna att det finns “femtioelva åsikter om vad som är gott och ont”.

Denna skönmålning av terroristerna kryddar man med gulliga berättelser om hur barnen bakar kakor för att samla pengar till ännu mer invandring till Sverige.

Till skillnad från etablissemangets media, som ser ned på sina läsare, är vi ytterst noga med fakta. Där andra tidningar bara skriver av varandra går vi till botten och kontrollerar ursprungskällorna. På så sätt har vi kunnat avslöja ett antal rena påhitt och vandringssägner som systemmedia prytt sina löpsedlar med.

I detta nummer bemöter vi JP och de andra politiskt korrekta medierna. Vi går igenom de vanligaste tricken de använder och pekar på de direkta lögnerna, en efter en. Det innebär ett avsteg från vår vanliga utgivning, där vi annars fokuserar på nyheter över ett brett ämnesspektrum. Även om migrantsituationen i högsta grad är aktuell och på allas läppar i dag, tar vi i vår sammanställning även upp en del historiska exempel för att sätta nyheterna i sitt perspektiv.

En sak vi tar upp är det faktum att den invandringsvåg som nu sköljer över Sverige nästan uteslutande består av muslimska män i vapenför ålder. Var är kvinnorna och barnen? Männen är fanflyktingar som är att likna vid besättningsmän som själva hoppar i livbåtarna och lämnar barn och kvinnor på det sjunkande skeppet. I ett försök att rädda ynkryggarnas heder har vänstermedia lanserat den urskuldande förklaringen om att männen bara åkt före för att få medborgarskap. Så snart det är ordnat ska kvinnor och barn följa efter genom anhöriginvandring, förklarar bland annat Aftonbladet.

Stämmer denna förklaring innebär det exempelvis att Sverige inte alls tar emot tvåhundra tusen på ett år, vilket är Migrationsverkets prognos för 2015. Det verkliga antalet efter anhörighetsinvandring landar då istället på runt en miljon när också fruar, barn, systrar och föräldrar har laglig rätt till familjeåterföring i Sverige.

Svårt att säga vilken av förklaringarna som är mer skrämmande.

Vad har JP Barn att säga om detta? Jo, man berättar att svenskar minsann också utvandrade en gång i tiden, till Amerika.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Nyhetsdygnet

Äntligen – en Malmbergbiografi

🟠 Bokrecension. Bertil Malmberg är ett rätt stort namn inom svensk poesi­. Han kanske står i skuggan av samtida gestalter som Gunnar Ekelöf och Harry Martinson, men han är långtifrån glömd. Malmberg var Akademi­ledamot och en vurmare för sådant som det traditionella Tyskland, vilket gör honom till ett naturligt fokus för mången konservativ litteraturvän. Tack vare en personlig, konstnärlig omprövning i slutet av 1940-talet blev han även accepterad av den svenska modernistiska skolan, samtidigt som han bevarade sin integritet. En ny biografi om Malmberg ger anledning till en närmare titt på mannen, hans liv och hans verk.

Stridsskrift mot modernism och trista hus

🟠 Denna bok är en opinionsbildande skrift, rikt illustrerad, med korta texter och bilder på varje uppslag. Den är skriven av Jerker Söderlind. Han har utbildat sig till arkitekt och journalist, och driver ett företag som sysslar med stadsutveckling. Den här boken innehåller så många glada attacker mot nutida svenskt stadsbyggande att man riktigt ser framför sig hur de som är nedgrävda i modernismens skyttegravar fullständigt måste explodera av raseri. Att boken är skriven så visar hur långt detta arkitekturkrig har gått.

Den poetiske prästen

🟠 Johan Ludvig Runebergs författarskap. Den finlandssvenske skalden Johan Ludvig Runeberg blev redan under sin livstid känd och älskad i både Sverige och Finland för sina diktverk. Han skrev bland annat det episka diktverket Fänrik Ståls sägner, Kung Fjalar som utspelas i Norden under vikingatiden, samt Majsång som sjungs traditionsenligt under Valborgsfirandet. Trots att han var finsk nationalist har hans diktning haft oskattbar betydelse även för den svenska nationalkänslan.

Vad vill World Economic Forum?

🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.

Apostlarnas apostel i legendens värld

🟠 HISTORIA Under 1200-talet skrev ärkebiskopen av Genua, Jacobus de Voragine, Gyllene legender, som är en samling av berättelser om olika bibliska personer och helgon. Ett av de helgon han skrev om var Maria Magdalena. Hans berättelse om henne präglade inte bara den medeltida synen på henne utan även hur hon kom att avbildas i konsten.

Inblickar i den tidiga kristendomen

🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.