Som aktiv konsument kan man åstadkomma mycket mer än man tror. Det går, enligt Nya Tiders korta genomgång, att få i sig mer näring till en lägre kostnad om man lägger ner lite tid och engagemang på att köpa råvaror på ett genomtänkt sätt och att laga maten själv, än att köpa färdiglagade matportioner. Prismässigt blir skillnaden ännu större om man jämför med vad maten kostar på till exempel en vanlig lunchrestaurang.
Näringsmässigt bör man, i de flesta fall, hamna ganska nära hemlagad mat om man äter utelunch istället för att laga mat själv och ta med sig matlåda till sin jobblunch. Priset blir dock ett annat, minst det fyrdubbla om man utgår från att en vanlig utelunch kostar kring 100 till 120 kronor och följer de beräkningar som redovisas i tabellen nedan.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.