Cirka 150 personer samlades på Mynttorget den 3 februari, trots inställda bussar, snöyra, snålblåst och temperaturen -5 grader och fallande. Det har varit demonstrationer och protestmöten på Mynttorget var och varannan helg sedan i början av december. Nya Tider har bland annat rapporterat om protester mot FN:s globala migrationsavtal den 10 december, då 800 personer slöt upp (NyT v. 50-52/2018). Denna gång var det gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” (SFSS) som kallat till ett protestmöte för vår hotade och beskurna yttrandefrihet.
Uthängning
Hoten mot yttrandefrihet tar sig olika former. Arrangören Håkan Bergmark från SFSS inledde med att angripa gammelmedias strävan efter monopol med åtföljande alltmer skamlösa tillrättaläggande av verkligheten. Dessa kan förstås inte försvara sig i en ärlig diskussion, istället försöker man tysta kritiker genom stigmatisering och uthängning av människor som främlingsfientliga, ondskefulla rasister, nazister och liknande. Makthavarna vill att kritiska personer förlorar jobbet och blir uteslutna ur sociala gemenskaper, menade Bergmark. Syftet är inte minst att skrämma andra från att göra misstaget att utmana den officiella verklighetsbeskrivningen.
Avstängning i sociala media
Flera av talarna tog upp att den som inte låter sig skrämmas till tystnad kan komma att möta andra problem. Det är fler och fler samhällskritiker som råkar ut för avstängning i sociala media. Ofta sker det på väldigt oklara grunder. Facebook, Instagram eller Twitter behöver inte motivera sig. De säger att de är privata företag och att de kan välja att göra affärer eller stänga av vem de vill. Ofta räcker det med att någon illasinnad anmäler en post och hotar med att uppmana företag att dra tillbaka sin annonsering om inte en inlägget raderas eller personen stängs av.
Bergmark nämnde vänstergrupperna ”Viärhär” och ”Näthatsgranskarna” som är ökända för att systematiskt förfölja vissa personer eller organisationer med sådana anmälningar. Även från lobbygrupper och högre politiskt håll görs påtryckningar mot bolagen som driver social media att censurera oönskade åsiktsyttringar och rapporter från verkligheten, vilket då stämplas som ”falska nyheter”.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.