Foto: Mike Licht/Flickr

Jordskredsseger för Trump – kan han leverera denna gång?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET
Donald Trump vann inte bara samtliga de sju delstater där opinionsmätningarna varit jämna. Han fick dessutom fler röster än Demokraternas kandidat även på det nationella planet – vilket ingen republikan fått sedan 2004. Nu visar det sig att Republikanerna även får majoritet i både senaten och representanthuset. Därmed har Trump nu helt andra möjligheter att faktiskt driva igenom sin politik än han hade under sin förra mandatperiod, och världen håller andan. Det finns inga ursäkter denna gång!

För konservativa väljare och särskilt nationalister var Trumps förra mandatperiod en besvikelse. Den utlovade muren mot Mexiko blev det inte mycket av. Man förstärkte vissa sek­tioner av de existerande gränsstäng­slen och byggde till knappt nio mil av nya hinder – inte alls tillräckligt för att hindra människor som verk­ligen vill att ta sig in illegalt. De som hade tagit Trumps vallöften på all­var och hoppats på en massiv, hög mur av samma slag som Israel har byggt mot Palestina kände sig lu­rade. Han lyckades inte ens minska den illegala invandringen från de nivåer som rått under Barack Oba­ma, även om hans politik antagli­gen höll tillbaka en ökning som nu dröjde tills Biden kom och öppnade flodportarna på vid gavel.

Utrikespolitiskt gick det lite bättre. Trump startade åtminstone inga nya väpnade konflikter i andra länder, vilket samtliga amerikanska presi­denter gjort efter att Jimmy Carter lämnade posten 1981. Han trappade ner vissa av de ”militära interventio­ner” som han ärvt från Barack Oba­ma. Många av hans anhängare blev dock besvikna när han redan efter tre månader vid makten beordrade ett robotangrepp mot Syrien som svar på vad systemmedierna och en grupp FN-tjänstemän påstod varit ett nervgas­angrepp mot civila. Nya Tider kunde, som första tidning i världen, visa på att påståendena var falska, något som med tiden bekräftades inter­nationellt (se ”Bilder som säger mer än tusen ord” i NyT v.16/2018). Det var en bluff av de väststödda islamisterna, avsedd att framkalla just ett sådant angrepp mot deras fien­der, något som skett upp­repade gånger tidigare (”Assad: USAF är IS flyg­vapen” i NyT v.11/2018). Att Trump lät drönarmör­da den iranske generalen Qassem Soleimani, som var på besök i Irak, ledde till att många drog slutsat­sen att Trump helt gick i globalisternas ledband. Soleimani var den som världen har mest att tacka för besegrandet av terror­armén Islamiska staten, som i stora delar är en västlig skapelse med syfte att genom­föra regimskiften i Mellanöstern.

För kärnväljarna var det dock mer intressant vad Trump levererade – eller inte förmådde leverera – på hemmaplan. Dittills hade han nämli­gen knappt lyckats få igenom något av sina vallöften, eftersom han blev motarbetad i varje litet steg på vägen – men när han lydigt angrep Israels fiender var alla hinder som bort­blåsta. Många såg det som ett kvitto på att det skulle bli fortsatt ”business as usual”, fortsatt massinvasion och fortsatt krigande i Mellanöstern, med Trump vid rodret. Allt annat än ”Amerika först”, ”bygg muren” och ”dränera träsket” som varit Trumps slagord. Träsket styrde tydligen fort­farande.

Trump har låtit sig fotograferas vid den ”gränsmur” han lovat sina anhängare att bygga, men av detta blev inte mycket mer än just propagandabilder. Under Trumps presidentskap gick dock miljardbelopp av amerikanska skattepengar till Israels gränsmur. Nu menar han dock att han lärt av forna misstag och förstått hur han ska regera. Foto: Vita huset

 

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Håller det faktiskt på att vända nu?

Håller det faktiskt på att vända nu?

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det har ofta sagts att utvecklingen i Sverige följer utvecklingen i USA, med viss fördröjning. Under det senaste halvseklet har detta faktum knappast varit positivt. Nu kan man för första gången på länge faktiskt hoppas på att det stämmer, åtminstone i vissa avseenden. Dels gör Trump rent hus med woke i sitt eget land, dels säger hans vicepresident Vance att Europa bör göra detsamma.

Läs även:

Europa leds av förrädare – rädda förrädare

Europa leds av förrädare – rädda förrädare

🟠 DEBATT När vi nu betraktar de förhandlingar som inletts mellan amerikaner och ryssar om en möjlig fred i Ukraina, så kan det vara svårt att förstå varför man just i Europa, inte minst i Ukraina, är så upprörda över vad som sker. Rent objektivt är alternativet till fred att Ryssland fortsätter att avancera och ödelägga ukrainsk infrastruktur, troligen i snabbare tempo, men ändå inte utan att många tusen liv ytterligare spills, varav de flesta är ukrainska. Civilekonomen och författaren Magnus Stenlund analyserar situationen.

Gå inte på snacket om Europa – det är en fälla

Gå inte på snacket om Europa – det är en fälla

🟠 DEBATT Den senaste tiden har EU-pampar och deras småpåvar i de enskilda medlemsländerna, däribland Sverige, plötsligt talat om Europa som aldrig förr. ”ReArm Europe ska medföra 800 miljarder euro till försvar av Europa”, meddelade EU-kommissionens svenska representation. Ulf Kristersson talade om ”det europeiska försvaret”. Här finns stora faror att se upp för. Det menar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand i denna opinionsartikel.

Hur kan en realistisk fred egentligen se ut?

Hur kan en realistisk fred egentligen se ut?

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET I detta nummer anknyter många artiklar till kriget i Ukraina och flera debattörer har velat ge sin syn på förutsättningarna för en möjlig fred. Vi går igenom allt ifrån Trumps tänkbara baktankar och missuppfattningar till säkerhetspolitiska och ekonomiska aspekter. Vägen till en hållbar fred är svår, då positionerna är låsta – Putin har långtifrån uppnått målen med kriget och EU diskuterar strategier för att förlänga kriget i många år och sedan att upprätthålla sanktioner även efter att kriget avslutats.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Ett folkrättsbrott att gå vilse i

🟠 BOKRECENSION Gunnar Sandelin är journalist med bakgrund på Sveriges televisions nyhetsprogram Rapport och Aktuellt. Han har på nära håll fått se hur allmänheten duperats, en påtvingad politisk korrekthet som till slut gjorde att han inte ville arbeta kvar. Nu är han aktuell med boken Den stora omvandlingen, där han tar ett brett grepp över Sveriges utveckling till mångkulturellt u-land och möjliga framtidsutsikter. Det syns att han kan det journalistiska hantverket: historiska dokument blandas med myndigheternas statistik och intervjuer från de som var med.

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Riddarna i Ålleberg

🟠 HISTORIA Många har hört talas om Artursagan, hur den store Kung Artur ska vakna för att försvara England i en tid av stor kris. Men det finns en liknande sägen här i Sverige. Om gyllene riddare som sover i väntan på att de ska försvara riket när nöden är som störst. Dessa ska vi nu stifta bekantskap med.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.