Låneförmedling blir allt vanligare bland svenska låntagare

Låneförmedlare agerar mellanhand mellan låntagare och långivare för att förenkla lånprocessen. Då deras jämförelsetjänster ger en transparent överblick över lånemarknaden och samtidigt tenderar att pressa ner räntorna, väljer allt fler svenskar att gå via dessa aktörer.

Att jämföra produkter och tjänster online är idag enklare än någonsin. Med några få knapptryck kan vi se priser på olika produkter och utefter detta välja vad som är det billigaste alternativet. Gällande lån så är det så mycket mer än priset som spelar roll. Schyssta och tydliga villkor är minst lika viktigt.

En svensk aktör med en mission att göra den digitala lånemarknaden mera transparent, Matchbanker, sammanställer personliga lånelistor till kunder när de fyllt i ett formulär med sina upplysningar och behov. På så sätt kan kunden sedan se sina lånealternativ hos Matchbanker och i lugn och ro granska dem innan hen skriver under ett avtal.

 

Minimera arbetet – låt låneförmedlaren underlätta det för dig

Den största fördelen med att använda sig av en låneförmedlare som Matchbanker är alltså att minska arbetsbelastningen för sig själv. I stället för att utfylla flera olika ansökningsformulär på olika långivares hemsidor, skickar du i väg en enda ansökan hos en låneförmedlare. Med hjälp av din ansökan kan låneförmedlaren sedan bestämma vilka långivare som är relevanta för dig och skicka vidare ansökan till dem. Utifrån denna, och ditt kreditvärde, får du sedan ett par olika offerter från olika långivare du i lugn och ro kan välja mellan. Då slipper du fundera på vilka lån som lever upp till dina krav eller inte eller vilka som du kan eller inte kan bli beviljad.

 

Spar på din kreditvärdighet

I samband med en låneansökan genom en låneförmedlare genomförs det endast en kreditupplysning. Denna tas på låntagaren när dennes ansökan har skickats in, och kreditrapporten skickas sedan vidare till de olika långivarna. Baserat på låntagarens kreditvärdighet kan långivaren bestämma huruvida de vill bevilja ett eventuellt lån till låntagaren, och om ja, vilken räntesats som ska sättas.

Flera kreditupplysningar påverkar ens kreditvärdighet negativt, vilket betyder att man kan skona sitt kreditvärde genom att ansöka om ett lån genom en låneförmedlare i stället för hos olika långivare. Men en kreditupplysning kan fortfarande vara en för mycket om man sedan i förväg har ett dåligt kreditvärde, vilket är upp till varje låntagare att hålla koll på. Om man behöver ett litet privatlån snabbt och överväger att ansöka om ett bolån inom en snar framtid kan den lilla kreditupplysningen väga tungt för ens lånemöjligheter.

 

Låntagare kan få lägre räntor

Då låneförmedlare ökar konkurrensen på lånemarknaden genom att förmedla lån från flera olika långivare, tenderar räntorna att pressas ner. Att låntagare kan få lägre räntor genom låneförmedlare är således ännu en anledning till att allt fler svenskar väljer att vända sig till just dessa aktörer. På några lån tillkommer det dock andra avgifter, som uppläggningsavgift, och därför är det viktigt att låntagaren har dessa kostnader i åtanke också. Låneförmedlaren Matchbanker är dock väldigt tydlig med dessa avgifter – något som är viktigt för att den potentiella låntagaren inte ska känna sig lurad.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Varför är det tabu att tala om Swexit?

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.