För framtida betraktare kommer 2017 att te sig som ett intressant bokutgivningsår. Då utkom Tino Sanandaji med sin Massutmaning; hitintills en av de mest kvalificerade vidräkningarna med invandringspolitikens kostnader.
Ytterligare en debutant blev Joakim Andersen, som med Ur Ruinerna sammanfogade många års bildning till ett verk om 2000-talets högerrörelser. Karl-Olov Arnstberg lanserade sin ambitiösa studie om samtida politisk korrekthet under titeln PK-samhället. Också högintressant är en bok författad av Svante Nordin och Lennart Berntson vilken är betitlad: Efter revolutionen – Vänstern i svensk kulturdebatt sedan 1968.
När man sammanställer bokens delar till en helhet blir det uppenbart att det man far efter är att skildra hur den svenska vänstern gick från renodlad kommunism till vad man kan kalla postmodernism.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.