Martin Kinnunen i rättssalen. Ekonomichefen som dömdes står bredvid, vi har maskerat hans ansikte. Foto: Nya Tider
Martin Kinnunen i rättssalen. Ekonomichefen som dömdes står bredvid, vi har maskat hans ansikte då brottet inte är grovt. Foto: Nya Tider

Martin Kinnunen friad

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Martin Kinnunen, 32, friades i dag från alla misstankar om ekonomisk brottslighet. Tingsrätten menar att Kinnunen saknat uppsåt. Källor till Nya Tider ifrågasätter att åtal väcktes mot Kinnunen.

I dag kom domen mot riksdagsledamoten Martin Kinnunen (SD). Han var åtalad för grovt skattebrott vid sex tillfällen och ett fall av grovt bokföringsbrott. Tingsrätten friar Kinnunen helt. Åklagare Jakob Holmberg hade yrkat på 18 månaders fängelse vid fällande dom.

”Tingsrätten har kommit fram till att åtalet mot Martin Kinnunen ska ogillas. Vid denna bedömning har tingsrätten inte haft anledning att pröva om han ska skiljas från uppdraget som riksdagsledamot.”
– Ur domen.

Däremot döms en medåtalad 63-åring, partiets tidigare ekonomichef, till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar för medhjälp till bokföringsbrott. Han frikänns dock från medhjälp till grovt skattebrott. Ekonomichefens brott består i att han löpande har underlåtit att bokföra ”uppkomna affärshändelser” i Samtid & Framtid AB under 2013.

Rådmannen Anders Larsson, som var ordförande i målet, skriver följande i ett pressmeddelande:
”Det har varit ett komplicerat mål med en hel del frågor att ta ställning till, samtidigt som det har varit ett stort intresse från media.”

Martin Kinnunen intervjuas av SVT:s Pontus Mattsson under en paus i rättegången. Foto: Nya Tider
Martin Kinnunen intervjuas av SVT:s Pontus Mattsson under en paus i rättegången. Foto: Nya Tider
Martin Kinnunen i korridoren på tingsrätten. Som vanligt var Nya Tider enda alternativa media på plats. Foto: Nya Tider
Martin Kinnunen i korridoren på tingsrätten. Som vanligt var Nya Tider enda alternativa media på plats. Foto: Nya Tider
Åklagare Jakob Holmberg (t.h). Kinnunens advokat Thomas Olsson hamnade i medieskugga under förhandlingen (t.v.). Foto: Nya Tider
Åklagare Jakob Holmberg (t.v.). Kinnunens advokat Thomas Olsson hamnade i medieskugga under förhandlingen (t.h.). Foto: Nya Tider
Ekonomichefen i rättssalen. Vi har maskat hans ansikte då brottet inte är grovt. Foto: Nya Tider
Ekonomichefen i rättssalen. Vi har maskat hans ansikte då brottet inte är grovt. Foto: Nya Tider
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Nytt utbrott av homosex-sjukdomen

Nytt utbrott av homosex-sjukdomen

🟠 INRIKES Folkhälsomyndigheten varnar för ett nytt utbrott av den mycket smittsamma och smärtsamma sjukdomen apkoppor, numera av politiskt korrekta skäl omdöpt till mpox, har konstaterats i Stockholm. Risken för en större spridning under sommaren är samtidigt stor – på grund av de många dekadenta och homosexuella evenemangen i väst och eftersom sjukdomen närmast uteslutande sprids just bland ”män som har sex med män”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Minnen av merovingerna

🟠 HISTORIA Den merovingiska dynastin härskade över det som idag är Frankrike, Belgien, Nederländerna och Luxemburg samt västra Tyskland från den sena delen av 400-talet till år 751. Som minnen av denna dynasti idag kan man betrakta den tidens arkitektur samt konstverk och hantverk i, framför allt, guld och illuminationer av skrifter.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.