Kinas nationella genbank. Foto: CNGB

Kina samlar in DNA från gravida kvinnor i väst – kan användas till genetiska vapen

Över åtta miljoner kvinnor världen över har använt sig av fosterdiagnostiska tester tillverkade av det kinesiska företaget BGI som har starka kopplingar till Kinas militär. Nu har det avslöjats att dessa DNA-prov sparas och används till att bygga upp en gigantisk databas över icke-kinesers genetiska sammansättning. En databas som kan användas för att producera genetiska biologiska vapen, virus eller sjukdomar som kan utrota hela folkslag.

Rådgivare till den amerikanska staten varnade redan i mars för att den massiva genbanken som det kinesiska företaget BGI Group bygger och analyserar med hjälp av avancerade datorprogram skulle kunna ge Kina en annorlunda väg till ekonomiskt och militärt övertag.

Det har nu uppdagats att Kina är i full gång med dessa planer och man har redan kommit över DNA från 8,4 miljoner gravida kvinnor i 52 länder, inklusive Sverige. Genom att analysera de NIPT-test företaget producerar, vilka används för att identifiera potentiella genetiska avvikelser och genetiska sjukdomar hos foster, likt Downs Syndrom, har man kunnat få tillgång till inte bara barnens, utan även kvinnornas DNA, rapporterar Reuters. Med detta bygger man världens största genbank och utvecklar avancerade datorprogram för att snabbt kunna gå igenom den genetiska informationen – vilken är en potentiell guldgruva av genetisk kunskap.

Samtidigt som vetenskapen får en allt större förståelse för sambanden mellan olika gener och mänskliga egenskaper innebär den mest diversifierade och omfattande uppsättningen av genetiskt material en enorm strategisk fördel. Teknologin skulle kunna ge Kina global dominans när det kommer till läkemedelstillverkning eller leda till skapandet av genetiskt modifierade ”supersoldater”, något som den kinesiska militären eftersträvar. Att man i hemlighet lagt beslag på miljontals västerländska kvinnors DNA är dock något som oroar experter av andra, ännu mer skrämmande anledningar.

Kina har enligt amerikanska militära underrättelsekällor flera pågående program för att utveckla biovapen och virus ämnade att på olika vis angripa specifika demografiska grupper, något som inte bara kan användas för att slå ut potentiella fiendesoldater – utan även utrota hela folkslag.

8,4 miljoner kvinnors DNA stulet

Det är Reuters som avslöjar att det militärt anknutna kinesiska företaget BGI Group stjäl gigantiska mängder genetisk information via sitt populära fosterdiagnostik-test NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY), ett så kallat NIPT-test som används i 52 länder, inklusive Sverige. Testerna är baserade på blodprov från gravida vilka sedan analyseras och kan uppvisa hela 84 olika former av genetiska- och kromosomavvikelser hos foster, som till exempel Downs Syndrom.

GBI:s NIPT-test används i 52 länder – men den kinesiska staten kan använda sig av det genetiska materialet hos västerländska kvinnor för egna syften. Grafik: Nya Tider

Dessa tester skickas sedan till Kina för att analyseras och i samband med detta sparar företaget DNA, enligt dem själva i tre år för kinesiska kvinnor, som därefter kan begära att deras tester förstörs, och maximalt fem år för kvinnor från resten av världen. Dessa saknar däremot möjligheten att begära att deras prover förstörs.

Totalt har 8,4 miljoner kvinnor använt sig av NIFTY än så länge, enligt BGI Group, men någon statistik för hur många kvinnor från de olika länderna som använt sig av provet saknas. BGI fick patent för sitt NIFTY-test 2011 och inledde en omfattande internationell marknadsföringskampanj 2013. 2016 sålde ungefär 2 000 kliniker testerna och användandet har stigit så tillvida att cirka 2 miljoner kvinnor använde sig av testet 2018. 2019 hade BGI intäkter på runt 4 miljarder kronor från sin ”reproduktiva hälsodivision”, en summa som utgjorde 42 procent av deras totala intäktsbas.

I samband med att kvinnor gör testet får de fylla i information om sig själva, sin medicinska historia samt om de tillåter företaget att använda testet för vetenskaplig forskning. Men detta utan att samtidigt klargöra att den kinesiska staten enligt sina nationella säkerhetslagar kan tvinga kinesiska företag att när som helst ge dem vilken information de än begär samt tvingas samarbeta med vad än den kinesiska staten begär.

I informationen som delges kvinnorna som tar testet uppges att deras prover skickas till Hong Kong, men man uppger däremot inte att företaget har sitt huvudkvarter och analyscenter i miljonstaden Shenzhen på det kinesiska fastlandet. Det genetiska materialet i sig analyseras och laddas upp i en massiv molnbaserad DNA-databas som enligt Reuters utredning dessutom inkluderar information om kvinnornas ursprungsland, medicinska bakgrund, och fostrens kön.

Företaget förnekar att man skulle blivit tillfrågad, eller gett data från sina NIFTY-test till kinesiska myndigheter för varken nationell säkerhet eller andra militära syften. Man hävdar vidare att man inte i några steg av processen kan identifiera personlig data eller att det finns någon möjlighet att matcha data från testerna med personerna de kommit från.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Kommer AfD att chocka Tyskland?

Kommer AfD att chocka Tyskland?

🟠 UTRIKES Rassemblement Nationals framgångar i Frankrike sände chockvågor genom etablissemanget och ledde till parlamentets upplösning och nyval. Kommer AfD att kunna reproducera detta i Tyskland, trots skandaler och hot om förbud? Opinionsundersökningar visar att de östtyska delstatsvalen kommer att bli en historisk vändpunkt, men etablissemanget har en plan för att blockera AfD. Mittenpartiet CDU och vänsterpartiet BSW planerar sannolikt redan en allians för att neutralisera AfD:s uppgång.

Läs även:

Kommer AfD att chocka Tyskland?

Kommer AfD att chocka Tyskland?

🟠 UTRIKES Rassemblement Nationals framgångar i Frankrike sände chockvågor genom etablissemanget och ledde till parlamentets upplösning och nyval. Kommer AfD att kunna reproducera detta i Tyskland, trots skandaler och hot om förbud? Opinionsundersökningar visar att de östtyska delstatsvalen kommer att bli en historisk vändpunkt, men etablissemanget har en plan för att blockera AfD. Mittenpartiet CDU och vänsterpartiet BSW planerar sannolikt redan en allians för att neutralisera AfD:s uppgång.

Fransk veteranjournalist varnar för att situationen i Europa är explosiv och kan leda till våldsamma protester

Fransk veteranjournalist varnar för att situationen i Europa är explosiv och kan leda till våldsamma protester

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic En ledande ”elit” som fördummas i samma takt som befolkningen i övrigt kommer inte att åstadkomma något av värde i samhället, utan kommer endast att frambringa samhällskollaps och lämna förödelse efter sig. Storföretagsledare som anammar den dekadenta religionsliknande wokeismen kommer obönhörligen att mötas av rasande försäljningssiffror och kundmaktens motstånd genom bojkott. ”Eliten” inom Atlantblocket blottar nu sitt förfall för allmän beskådan, något stormakterna i den framväxande multipolära världen är väl medvetna om. Misslyckade militära interventioner av Atlantblocket blir allt fler, samtidigt som skandalerna inom den styrande ”eliten” avlöser varandra. Ett samhälle som förfaller blir allt våldsammare och proteströrelserna i Europa – som slagits ned med växande folklig förbittring som följd – kan komma att byta skepnad och bli väpnade i sin kamp mot de styrande.

EU-kommissionen pekar ut sju länder med för stora budgetunderskott

EU-kommissionen pekar ut sju länder med för stora budgetunderskott

🟠 UTRIKES Europeiska kommissionen meddelade onsdagen den 19 juni 2024 att ett förfarande gällande alltför stora underskott i den offentliga sektorns finanser inleds mot sju länder, närmare bestämt Frankrike, Italien, Belgien, Ungern, Malta, Slovakien och Polen. Länderna har överskridit gränsen för offentligt budgetunderskott, som fastställdes till 3 procent av bruttonationalprodukten (BNP) i stabilitetspakten, som antogs 1997, till och med före eurons införande.

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

🟠 UTRIKES Är Ryssland på väg att ge sig in i kapplöpningen inom halvledartillverkning? De amerikanska sanktionerna är kännbara eftersom avancerade halvledare behövs i allt från konsumentprodukter till avancerade vapensystem. I maj tillkännagav landet att man utvecklat sin första fotolitograf, en maskin som används vid tillverkning av integrerade kretsar och halvledarenheter. Maskinen, som för närvarande kan tillverka chip med storlekar upp till 350 nanometer (nm), testas nu, meddelade vice industri- och handelsminister Vasilij Sjpak.

OpenAI tar in den tidigare chefen för NSA i sin styrelse

OpenAI tar in den tidigare chefen för NSA i sin styrelse

🟠 UTRIKES OpenAi, skaparna av ChatGPT, ett verktyg för generativ artificiell intelligens, fortsätter att möblera om i sin ledning, något som inleddes i slutet av 2023 med avskedandet av VD:n Sam Altman, innan han återvände en tid senare. Efter att ha rekryterat en tidigare chef för Gates Foundation samt en advokat från det japanska multinationella Sony, meddelade OpenAi i torsdags den kontroversiella rekryteringen av general Paul Nakasone till sin styrelse. Han har tidigare tjänstgjort som chef för National Security Agency (NSA). Beslutet har väckt kritik och oro, eftersom NSA är intimt förknippat med masspionage, även på den egna befolkningen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.