Hyrbil på Malaga Airport: Restips

Andalusien är en underbar region i den södra delen av Spanien. Här kan du uppleva allt från historia och kultur till en varierande vacker natur med dramatiska bergskedjor. Antalet soldagar och härliga stränder lockar mängder av turister året runt. Hyr du dessutom bil är det lättare att ta dig runt på dina villkor utan att vara beroende av tidtabeller för buss och tåg eller betala för kostsamma taxiresor.

Varför hyra bil på Málaga flygplats?

Om du flyger till Malaga, och redan bestämt dig för att resa runt i Andalusien, är det smart att hyra bil på flygplatsen. Då har du tillgång till bilen så snart du har hämtat ut ditt bagage. Det är bara plocka upp nycklarna och påbörja din resa. Med en egen bil har du dessutom en plats att kunna förvara bagage om du har tänkt att boka olika boenden under resans gång.

En hyrbil ger dig en helt annan frihet än att åka buss, tåg eller taxi. Du kan enkelt ändra planerna om du vill åka någon annanstans än vad du först tänkt. Hotell brukar dessutom erbjuda parkering till sina gäster, så du slipper leta parkering på städernas trånga gator.

Hur man väljer det bästa biluthyrningsföretaget

Det finns många jämförelsesajter som du kan jämföra villkor och även se recensioner från andra som hyrt bil. Givetvis är det bättre att välja de välkända bolag för hyrbil Malaga Flygplats  erbjuder än en liten firma på en bakgård. Det är just dessa biluthyrningsföretag som vanligtvis listas på jämförelsesajter. Läs igenom villkoren och välj gärna ett företag som erbjuder en självriskreducering, det är tyvärr lätt att få en repa eller en buckla från andra bilar.

Observera att i Spanien måste föraren vara 21 år och många biluthyrningsföretag accepterar bara att den som hyrt bilen får köra.  Om ni är fler som ska köra bilen så välj en uthyrningsfirma som har det som tillval. Vanligtvis måste du även lägga en deposition och ha ett kreditkort för att kunna hyra en bil. Kontrollera även om du ska lämna tillbaka med full tank eller inte. Ju smidigare villkor, bra pris och inga dolda villkor är det du bör kolla på.

Tips för att köra i Málaga med omnejd

Andalusien är ganska stort och erbjuder mängder av sevärdheter. Här kan du besöka större spanska städer som Malaga och Marbella men även mindre typiska spanska städer som Rhonda. Regionen gränsar även till Gibraltar som är ett stort utflyktsmål för turister. Med en hyrbil behöver du aldrig känna dig begränsad om du vill se dig omkring.  Det finns faktiskt otroligt mycket att se och göra i den här soliga regionen, inte bara soliga sandstränder med skuggande palmer.

Är det just stränder som lockar kan du resa längs hela Costa del Sol som bjuder på härliga små städer och byar där det går att njuta av både strandliv och god spansk paella och tapas. Men även om du vill hålla dig nära havet finns det flera intressanta städer som Sevilla med det kungliga slottet Alcázar och spanska ridskolan eller Granada med den ikoniska arabiska fästningen Alhambra.

Om du åker ner under våren kan du på ett par timmar åka från att sola på stranden till att åka skidor i Sierra Nevada. Sierra Nevadas naturpark är även fantastiskt att besöka under sommaren med allt från bergslandskap och mysiga skogar till kristallklara floder.

Oavsett vart du tänkt åka så finns det vissa saker du bör ha i åtanke. Först och främst bör du välja en bil som passar dig och ditt ressällskap och var ni vill åka. En mindre bil är oftast bättre för gatorna är smala i många städer och parkeringsplatserna är ganska små. Tänk även på att noga kontrollera om parkeringen är gratis eller inte. Längs med gatorna är det oftast gratis parkering. Trafiken är dessutom ganska hetsig och spanjorer håller inte alltid reglerna i rondeller. Längs motorvägarna sitter det ofta radar utplacerat så håll hastighetsbegränsningarna.

Vad du ska göra vid problem med din hyrbil

Om du får problem med din hyrbil rent mekaniskt under hyrestiden bör du kontakta hyrbilsfirman. Skulle du däremot få problem med en tvist där kanske biluthyraren hävdar att det är nya skador på bilen eller om det är en tvist om pengar kan du vända dig till European Car Rental Conciliation Service. Det är ett tvistlösningsorgan som många utav det större biluthyrningsföretag har förbundit sig vid att följa beslut från ECRCS. Du kan även kontakta ARN om tvisten inte går att lösa så kan de eventuellt hjälpa till med att hitta en lösning.

A och O är att du noggrant läser igenom villkoren och har du några frågor så ställ dem innan du betalar en deposition. Det kan minska eventuella problem om du vet vad som gäller. Exempelvis kan biluthyraren ha rätt att kräva dig på pengar i efterhand om bilen inte är fulltankad, är smutsig, det finns obetalda böter eller väg- och tullavgifter.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ranes stenar i Askeberga

Ranes stenar i Askeberga

🟠 HISTORIA I närheten av Tidan i Västergötland finns en skeppssättning som sannolikt restes under yngre järnåldern. Den är känd under namnen Askeberga skeppssättning, Ranes stenar, Ranes skepp och Ranstena Domarring. Den är den näst största skeppssättningen i Sverige.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Sanna hjältar är det ofta tyst om

🟠 BOKRECENSION Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Ranes stenar i Askeberga

🟠 HISTORIA I närheten av Tidan i Västergötland finns en skeppssättning som sannolikt restes under yngre järnåldern. Den är känd under namnen Askeberga skeppssättning, Ranes stenar, Ranes skepp och Ranstena Domarring. Den är den näst största skeppssättningen i Sverige.

Bilen som är äldre än vad man tror

🟠 HISTORIA Elbilen framhålls idag som ett mer miljövänligt alternativ till bensin- eller dieselbilar och kan lätt uppfattas som ett nytt påfund. Sanningen är dock att elbilen utvecklades redan på 1800-talet och var dessutom den bil som satte det första fartrekordet. Inte desto mindre blev den utkonkurrerad av den mer lönsamma bensinbilen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.