De flesta har säkert ätit grönkål under julhelgerna. Det är en grönsak som brukar finnas på de flesta julbord. Vissa begränsar sitt grönkålsätande till just julhögtiden, vilket är synd, då den är en av de allra nyttigaste grönsaker vi har. De senaste åren har emellertid grönkålen, tack vare sitt rika näringsinnehåll ökat i popularitet.
Man tror att de skandinaviska vikingarna tog med sig kålen hem efter sina resor till England, och man vet att det på 1300-talet talades om kålgårdar, där det odlades bland annat grönkål.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.