Jimmie Åkesson (SD). Foto: Nya Tider

”Den som är otrygg är inte fri”

Det var en skickligt regisserad föreställning Jimmie Åkesson bjöd på i Almedalen. Efter att publiken samlats till en blandning av dansbandsmusik, gamla klassiker och hiphop inleddes Åkessons tal med en gammal inspelning av den konservativa ikonen Verner von Heidenstams ”Medborgarsång”. Efter denna konservativa inledning gick han över till temat Det Moderna Folkhemmet som stod för huvuddelen av talet, för att sedan avsluta med mer konservativa budskap.

Åkesson gick emot strömmen genom att inte tala om hur mycket partiet vill satsa på diverse områden eller gnälla på vad som borde ha gjorts. Hans fokus låg i stället på ideologiska principer, förutom de två organisatoriska förändringar man vill göra i sjukvården.

Temat i talet var att förena socialism och konservatism i en idé om lika rättigheter och lika skyldigheter för varje medborgare, Socialdemokraternas Per Albin Hansson och den konservative Heidenstam i förening i Folkhemmet.

I talet haglade inledningsvis socialdemokratiska referenser som ”Gör din plikt, kräv din rätt”. Han parafraserade även Göran Perssons ”Den som är satt i skuld är inte fri”, som i Åkessons tappning blev ”Den som är otrygg är inte fri”, vilket i dagens läge får betraktas som konservativt.

”Det handlar om de som bygger bilarna mot de som bränner bilarna”

Lotta Grönings, journalist på Axess, spontana kommentar till Nya Tider var:

– Det var mycket socialdemokrati.

Det är dock en sanning med modifikation, talet innehöll både socialdemokrati och konservatism, så beroende på egen läggning kunde man höra det man ville höra.

Åkesson berättade om sina resor i Sverige och om de han hade träffat. Till skillnad från de andra partiledarna berättade han även om sina möten med människor med utländsk bakgrund. Han gav fem exempel som handlade om personer som blivit drabbade av mångkulturen, och två av dem var själva invandrare. Alltid retar det någon att Sveriges mest brunsmetade partiledare är den som står upp för alla människor, oavsett härkomst. Det var också något han var mycket tydlig med, den som vill anpassa sig till ”Det Nya Folkhemmet” är välkommen, men den som inte vill vara en del av det får leta efter någon annanstans att bo.

Jimmie Åkesson anser att alla som vill ta efter svenska värderingar ska vara välkomna, men de som inte vill anpassa sig ska inte bo i Sverige. Foto: Nya Tider
Jimmie Åkesson anser att alla som vill ta efter svenska värderingar ska vara välkomna, men de som inte vill anpassa sig ska inte bo i Sverige. Foto: Nya Tider

 

När Åkesson utvecklade sina tankar om ”Det Nya Folkhemmet” poängterade han att det inte handlade om att vrida klockan tillbaka, utan om att återfå viktiga principer som förlorats under vänsterliberalernas maktinnehav.
– En sådan bärande princip är idén om att vi bidrar efter förmåga och vi får efter behov. Men en sådan princip kan inte stå ensam, den måste förenas med en annan förlorad princip: först gör man sin plikt, sedan kräver man sin rätt, sade Åkesson.

Enligt Åkesson handlar konflikterna i Sverige i dag inte om klass, kön, hudfärg eller härkomst, det handlar om konflikten mellan de konstruktiva och de destruktiva. Till de destruktiva räknas det vänsterliberala etablissemang som försöker hålla liv i andra konstruerade konflikter för att berättiga sin egen existens.

Efter att ha räknat upp en lång rad problem i välfärden presenterade Åkesson två nya förslag för sjukvården: varje patient skall ha en ansvarig läkare och de orimliga skiften i vården skall bort. Därefter gick han igenom vad det Det Nya Folkhemmet innebär:
– I vårt moderna folkhem har man rättigheter, men man har också skyldigheter. I vårt moderna folkhem söker man egen försörjning, här gör man sin plikt innan man kräver sin rätt. Är man beredd att acceptera detta, är man beredd att anpassa sig, då är man välkommen att bli en del av vårt moderna folkhem. Är man inte beredd att acceptera de krav vi ställer, får man bo någon annanstans.

Talet avslutades med att han läste upp Medborgarsång och utbrast till publiken:
– Då kör vi! 14 månader – 429 dagar – kvar.

Förutom i media fick talet ett positivt mottagande på plats. Nya Tider kunde bland annat åhöra diskussionerna hos en grupp invandrarungdomar där en yngling utbrast ”Han har rätt!” Alla var dock inte lika positiva, en invandrad aktivist försökte få med ungdomarna till en manifestation mot Åkesson, men misslyckades.
Efter talet försökte TV4 brunsmeta partiet i en intervju med Åkesson genom att prata om SD:s historia och samtidigt nämna Nordiska Motståndsrörelsen. Bland annat sade reportern att om man surfar in på NMR:s hemsida hittar man Verner von Heidenstam, en poet som även SD håller högt. Jimmie replikerade:
– Brukar du surfa där? vilket gjorde reportern något ställd.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Almedalen: Jimmie Åkesson höll traditionellt tal i ny form

Almedalen: Jimmie Åkesson höll traditionellt tal i ny form

🟠 VAL 2022: Åkesson höll ett tal som handlade om det hans tal alltid handlar om, olika aspekter på massinvandringens konsekvenser och socialdemokraternas ansvar, men med mer fokus på kriminalitet än migration den här gången. Nytt var också att energipolitiken fick stort utrymme. Sakpolitiskt har den alltid haft det, men nu är situationen akut så det är inte konstigt att det är en bärande del av talet.

Jimmie Åkesson, partiledare, uttryckte stöd för Ukraina och hade även en pin på kavajen med en svensk och ukrainsk flagga, men tydliggjorde samtidigt att flyktingarna måste återvända när kriget är över. Stillbild: SD

SD spikade riksdagslista på valkonferens

🟠 Den 11 till 13 mars höll Sverigedemokraterna valkonferens på Elite Hotel Marina Tower Stockholm. Valkonferensen äger rum var fjärde år inför riksdagsvalet och den har som främsta syfte att spika riksdagslistan, men också frågor av mer principiell politisk natur avhandlas. Som alla andra tillställningar av detta slag är det också en möjlighet för partiledningen att samla fårskocken, att staka ut en riktning inför framtiden.

Läs även:

Oljekraftverket bränner 70 000 liter olja i timmen

Oljekraftverket bränner 70 000 liter olja i timmen

🟠 INRIKES Till följd av de vansinnigt höga elpriserna har företaget Uniper valt att köra sitt oljekraftverk i Karlshamn, egentligen menat som reservkraft under vinterhalvåret, för att kunna sälja el till den europeiska marknaden. Det gör att man bränner 70 000 liter olja i timmen – motsvarande 9 600 dieselbilars förbrukning vid körning på motorväg. Medan elpriserna i södra Sverige och Europa går upp runt 5,70 kronor per kilowattimma under morgondagen ligger de på 5 öre för norra Sverige.

AfS stal showen från Pride

AfS stal showen från Pride

🟠 När Pride offentliggjorde datumet då man tänkte tåga genom Stockholm, visade det sig att det intill den tänkta samlingsplatsen redan fanns ett annat event bokat. Alternativ för Sverige hade fått polistillstånd för ett valmöte bara ett stenkast från Pride. Prideledningen var upprörd, men partiledare Gustav Kasselstrand menade att det är Pride som får flytta på sig om de har problem med sin samlingsplats.

Vänsterextremister bortjagade ur Rålambshovsparken

Vänsterextremister bortjagade ur Rålambshovsparken

🟠 INRIKES Tidigt på morgonen lördagen den 6 augusti befann sig fyra kvinnliga vänsterextremister i Rålambshovsparken för att sätta upp hatpropaganda riktad mot Alternativ för Sverige (AfS) som skulle hålla valupptakt samma dag. De som jagade iväg de maskerade vänsterextremisterna var medlemmar ur Nordiska Motståndsrörelsens Stockholmsnäste. Då NMR-aktivisterna jagade bort de unga vänsterkvinnorna tappade en av dem sin plånbok med ID-handlingar, varpå hon snart kunde identifieras som en dotter till en kommunpolitiskt aktiv vänsterpartist.

AfS-kandidat fick bil och släp förstörda av vänsterextremister

AfS-kandidat fick bil och släp förstörda av vänsterextremister

🟠 INRIKES Yvonne Lindholm från Haninge söder om Stockholm, riksdagskandidat och en av medgrundarna till det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS), fick natten mot den 6 augusti sin bil och tillhörande släp förstörda av maskerade vänsterextremister. Hon säger till Nya Tider att det hela är ett politiskt attentat, allt för att sabotera inför partiets valmöte i Rålambshovsparken dagen efter.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.