Bra med färre européer?

LEDARE.

Barnafödandet minskar drastiskt i Storbritannien, skriver The Telegraph, och tillägger glatt: Bra för planeten! Detta samtidigt som hundratals miljoner nya afrikaner inte verkar vara något problem alls. Är det bara bra om det är européerna som blir färre?

Födelsesiffrorna i Storbritannien har rasat till den lägsta nivån på 20 år, visar nya siffror. Minskningen är hela 3,1 procent på ett år. Den kraftiga nedgången inleddes efter de forcerade massvaccineringarna år 2020, i motsats till vad demografer förut­spådde, då de tvärtom väntade sig en babyboom efter den långa tiden av nedstängning. I efterhand har det dykt upp rapporter som visar att de så kal­la­de vaccinen ansamlas i kvinnans äggstockar, där de kan orsaka missfall och svårigheter att bli gravid.

Många länder i Europa kämpar med en åldrande befolkning, då det föds för få barn. Ekonomer hävdar att det inte går att upprätthålla vår levnadsstandard om ett minskande antal unga ska sörja för en ökande andel åldringar. Men i stället för att lägga pannan i djupa veck över den oroväckande rapporten, jublar tydligen önationens officiella demografer.

Ungern är ett av de få länder som har en aktiv politik för att öka barnafödandet. Bland annat har man förmånliga lån och bidrag för att familjer med barn ska kunna äga sitt eget hem. Ju fler barn, desto större stöd.

– Vi vill att familjen åter blir kärnan i europeisk politik. Familj och barn är verkligen en välsignelse – inte bara för nationen, utan för hela Europa, sade premiärminister Viktor Orbán angående stödet.

The Telegraph: ”Storbritanniens ras i barnafödande kal­las ’bra för planeten’ när antalet nyfödda når lägsta på 20 år”.

Och politiken fungerar, man har ökat barnafödandet från 1,32 barn per kvinna år 2000 till 1,54 år 2023. Det ligger dock fortfarande långt under de cirka 2,1 barn per kvinna som krävs för att hålla en stabil folkmängd, vilket visar hur svårt det är att åstadkomma trots en familjevänlig politik.

I Väst gör man dock tvärtom. Istället för att placera den sunda familjen som sätter barn till världen i samhällets centrum, riktar man allt fokus på homosexuella, könsbytare och andra avarter.

Till och med i Sverigedemokraterna har detta dykt upp. Det är EU-parlamentarikern Johan Nissinen som vill göra det snabbare och enklare att genomföra kirurgiska ingrepp på könsbytare, vilket vi berättar om i detta nummer av Nya Tider.

Borde det förresten inte betraktas som en ideologisk avvikelse från SD:s linje och leda till uteslutning? Ett stort antal personer har redan uteslutits ur partiet, ibland bara för någon kommentar på Facebook som ansågs gå över linjen. Men tydligen är det bara åt det ena, ”radikala”, hållet som partiet praktiserar nolltolerans. Att vara ideologiskt avvikande åt det liberala pk-hållet verkar vara helt okej.

Det pågår ett angrepp mot kärnfamiljen i hela västvärlden, vilket resulterat i att varje generation blir markant fåtaligare än den tidigare. Den lösning som förs fram av globalisterna är massinvandring. ”Vem ska ta hand om dig när du blir gammal?” frågar de, och menar att vi därför måste acceptera hundratusentals somalier och afghaner i Sverige. Det är en klassisk taktik:

Man skapar ett problem och sedan presenterar en färdig lösning, som råkar vara i linje med de egna globalistiska målsättningarna.

Det pågår helt enkelt ett medvetet och avsiktligt folkutbyte i västvärlden. Det är också i det ljuset man ska se de brittiska demografernas jubel över det sjunkande barnafödandet.

Citatet i The Telegraph kommer från professor Sarah Harper, grundare och direktör för Oxfordinstitutet för befolkningens åldrande. Hon uppges inte förvånande även ha varit regeringsrådgivare. Argumentet är, som vanligt, klimatet. Harper menar att det är bra att färre barn föds i ”höginkomstländer” eftersom vår ”överkonsumtion” driver den globala uppvärmningen.

Återigen är det total brist på logik hos pk-människorna, men det är inget de behöver oroa sig för, då systemmedia aldrig kommer att ställa frågor om detta. En självklar fråga är så klart: Så alla de pakistanier och indier som utgjort Storbritanniens ersättningsinvandring, de som invandrat för att ersätta alla ofödda barn, de innebär inte ett problem för klimatet?

I själva verket är det inget annat än rasism mot europeiska människor. Det är aldrig något problem med att Afrikas folkmängd exploderar. Bara Nigerias befolkning har gått från 19 miljoner år 1900 till 214 miljoner år 2022 och fortsätter att växa snabbt. Det har haft enorm påverkan på naturen. Landets skogar har skövlats, ofta bara i jakt på ved för dagen, och djurlivet närmast utrotats. Det innebär självklart även att mycket koldioxid släppts ut i atmosfären, om man nu tycker det är viktigt. Men där blundar förstås sådana som Sarah Harper. Det kan rentav ses som rasistiskt att kritisera Afrikas snabbt ökande folkmängd.

Även svenska Dagens Nyheter är positiva till Afrikas befolkningsexplosion. ”Nigeria kan rädda Europa från framtida åldersfälla”, skrev tidningen sommaren 2020. Tänk om det i stället vore tvärtom. Afrika höll på att befolkas med vita människor i ett medvetet befolkningsutbyte. När antalet födda svarta barn rasade långt under reproduktionsnivå så skulle det vara ”bra för planeten”. Pakistan, Indien, Turkiet, Irak med flera länder skulle ha vita toppolitiker. Vore inte det rasism?

Förmodligen skulle afrikanerna försvara sig allt de förmådde. De skulle protestera och kämpa om de blev tillsagda att invandring av vita människor ”räddar Afrika” när afrikanerna själva föder för få barn. Varför är det inte fler européer som protesterar och kämpar när vi håller på att bli ersatta, när Storbritannien redan styrs av en indisk premiärminister?

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Etablissemanget till angrepp efter att SD vill riva moskéer

Män som röstar SD

🟠 KRÖNIKA Hur har du det med självkänslan, du man som röstar på Sverigedemokraterna? Frågan är högst relevant, för manliga SD-väljare vågar nämligen inte berätta för sina flickvänner och fruar vad de röstar på.

Rätt av Åkesson att nobba Nobelmiddagen

🟠 LEDARE. Nobelstiftelsen ändrar sig och säger att Jimmie Åkesson är välkommen till årets Nobelmiddag – efter tolv år. Men Åkesson säger att han har viktigare saker att göra den dagen. Helt rätt! De gamla institutionerna har gjort sig själva irrelevanta genom att hålla fast vid en antidemokratisk politisk korrekthet.

Läs även:

Tänk om det blir kallare?

Tänk om det blir kallare?

🟠 KRÖNIKA Mitt i vår konstiga sommar varnar seriösa forskare för att jorden är på väg in i en kallare period. Drivande faktorer bakom detta är cykliska växlingar i solaktivitet, planeternas lägen och avståndet mellan jorden och solen.

Västvärlden halkar efter på område efter område

Västvärlden halkar efter på område efter område

🟠 OPINION: DAN AHLMARK Vart leder västvärldens utveckling? Dagligen ser vi tecken eller konkreta händelser som visar försämringar och en generell nedgång i länder som tidigare stått för individuella rättigheter, rationalism och logik. Många vittnesbörd pekar på ett förfall, en skadad västerländsk civilisation, och det gäller även dess starkaste komponent – USA. Där rasar nu en kamp mellan två alternativ, vars utgång kommer att ha betydande konsekvenser för hela västvärlden – och därmed världen. Nedan berörs några områden vars utveckling kommer att ha monumentala konsekvenser globalt.

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

🟠 LEDARE Ett gammalt knep från sovjettiden, som även använts av den invandringsliberala vänstern, är att utmåla motståndarna som avvikande och drivna av patologiska eller primitiva motiv. Så kallar man gärna invandringskritiker rasister, och rasister i sin tur som drivna av primitivt hat eller sjuklig misstänksamhet eller rädsla, xenofobi, i den svenska debatten ofta ”främlingsfientlighet”. I själva verket är det dock vänsterliberalerna som på alla sätt är de extremistiska och avvikande.

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

🟠 KRÖNIKA Allt började sommaren 1970 med en artikel i tidningen om ett högfjällshotell på Storhogna i Vemdalsfjällen, på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland. Artikeln var trevligt skriven med fina bilder som gjorde att läsaren skulle känna en oemotståndlig lust att åka till fjälls. Den gick hem hos oss och det bokades ett rum med halvpension där middagen ingick i priset. Första veckan i augusti skulle det bära av. Vi hade ingen erfarenhet av fjällvandring.

Myndigheter älskar struntfrågor

Myndigheter älskar struntfrågor

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN) är en liten myndighet som bildades 2007. Men även en liten narr kan spela stor teater. Debattören professor Karl-Olov Arnstberg ställer sig kritisk till hur SIN häller grus i Polismyndighetens arbete för småsaker, samtidigt som man nonchalerar riktiga hot mot medborgarnas integritet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Sanna hjältar är det ofta tyst om

🟠 BOKRECENSION Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bröllop – en högtid full av skrock

🟠 HISTORIA Ska du gifta dig? Så trevligt! Hoppas bara att du inte sytt din brudklänning själv! För det vore att tigga om olycka. Och se för allt i världen till att den blivande brudgummen aldrig får se dig i klänningen före bröllopet! För då varar inte förhållandet. Som ni anar är kyrkbröllopsdagen en mycket speciell, magisk dag och man kan inte vara för försiktig.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.