Höstskörden är en tid för firande och mycket av det har att göra med de underbara, färgglada, hälsosamma grönsakerna som är i säsong. Dessa härliga, tåliga grönsaker kan tillagas på många olika sätt och kommer att ge både värme och glädje när vädret blir allt kallare.
Pumpa
Först ut är en klassisk höstfavorit – den mångsidiga pumpan. Pumpor finns i alla former och storlekar och kan tillagas på många olika sätt.
Ett underbart sätt att tillaga pumpa tillsammans med många andra höstgrönsaker är rotmos. Detta underbart enkla mos framställs genom att koka flera sorters grönsaker tillsammans och sedan mosa dem med en stavmixer som denna.
En annan trevlig bonus med att tillaga pumpor är att du kan rosta fröna med lite smör och salt för ett utsökt, hälsosamt mellanmål.
Morötter
Du kanske märker att färgpaletten för höstgrönsaker definitivt är orange, och en av höstens favoritgrönsaker är den läckra, näringsrika moroten.
Morötter, likt pumpan, är en underbar ingrediens i traditionellt rotmos. På egen hand kan morötter rostas som potatis med en skvätt olja och salt. I ugnen brynar de och det naturliga sockret frigörs för att ge dem en underbar brun glasyr som alla i familjen kommer att njuta av.
Till efterrätt älskar de flesta en klassisk morotskaka med läcker glasyr eller frosting.
Squash
Det är sannolikt sant att det inte finns någon höstskörd som är mer mångsidig än squashen. Med så många olika sorter kan du göra precis vad som helst.
Det enklaste sättet att njuta av en god butternut eller spaghetti squash är att skiva den och rosta den med lite salt och smör. Den otroliga blandningen av smaker och texturer är något som hela familjen kommer älska.
Det fantastiska med squash är att det inte bara smakar bra, utan är laddat med vitaminer, fibrer, kalium och mycket mer.
Rödbetor
Kungen av höstens färgglada grönsaker måste ändå vara den otroligt röda rödbetan. Dessa tåliga grönsaker är fantastiska eftersom de håller länge och kan tillagas på många sätt.
En traditionell storfavorit är inlagda rödbetor. Att göra egna inlagda rödbetor är enkelt, och när du väl har fulländat ditt eget recept kommer du aldrig att gå tillbaka till konserverade rödbetor någonsin igen.
Rödbetan är naturligt låg i kalorier och hög i näringsämnen, vilket ger dig ett viktigt tillflöde av järn och vitamin A för att hålla dig frisk när vintern närmar sig.
Rovor
Och sist på vår lista är den ibland bortglömda rovan. Rovor, liksom andra rotfrukter, är låga i kalorier men höga i näringsämnen. Deras höga fiberinnehåll är bra för matsmältningen, och studier har kopplat rovor till lägre blodtryck och ger till och med skydd mot sjukdomar.
Rovor är bra som tillägg till andra recept. Du kan koka rovor tillsammans med potatis och tärna dem till potatismos för extra smak och näring. De är också ett bra komplement till rotmos.