Ola Persson

Artiklar av Ola Persson

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

🟠 I takt med att räntorna höjs är det inte bara svenska hushåll som får ökade kostnader, utan även svenska staten. I Finland rådde en liknande situation, men där beslutade man för tio år sedan att gradvis minska avdraget för varje år. I år nådde avdraget noll procent och staten slipper därmed alla kostnader för ränteavdrag. För svenska staten väntar dock en smäll på 57 miljarder kronor som måste finansieras med större statsskuld, nedskärningar eller höjd skatt.

Nytt ungerskt nationalistparti växer – utmanar Fidesz

Nytt ungerskt nationalistparti växer – utmanar Fidesz

🟠 När Ungern gick till val under våren var omvärldens fokus på huruvida Ungerns konservativa regeringsparti Fidesz skulle kunna besegras eller inte. Till västvärldens stora besvikelse slutade oppositionens försök i en flopp, trots att man hade samlat flera oppositionspartier i en gemensam lista. Viktor Orbáns koalition, som består av Fidesz och Kristdemokraterna, lyckades nå egen majoritet. Igen. Det som emellertid många förbisett är att regeringen nu utmanas även högerifrån. Det nya partiet Mi Hazánk – Vårt fosterland – tog plats i parlamentet som det tredje största partiet.

Polisen: Valsedelssabotage är lagligt

Polisen: Valsedelssabotage är lagligt

🟠 Det är lagligt att utföra sabotage mot ett parti man ogillar genom att stjäla partiets valsedlar från en vallokal och slänga dem. Detta enligt polisen, som nyligen lade ned en anmälan där en person tagit valsedlar från ett valsedelsställ och kastat dessa i en papperskorg. ”Det rör sig om ett klandervärt beteende som ej når upp till en straffbar handling”, skriver Richard Ojasuu, förundersökningsledare på polisregion Syd.

Risk för omval i Norrtälje – kommunen slarvade bort tiotusentals AfS-valsedlar

Risk för omval i Norrtälje – kommunen slarvade bort tiotusentals AfS-valsedlar

🟠 INRIKES Kommunvalet i Norrtälje riskerar att behöva göras om. Detta efter att kommunen tagit emot valsedlar från Alternativ för Sverige och lovat att lägga ut dem, men därefter fallerat på två punkter: de första två dagarna hade valsedlarna inte lagts ut, och när Alternativ för Sverige upptäckte detta visade det sig att kommunen sedan tappat bort tiotusentals valsedlar. Nu riskerar partiets kvarvarande valsedlar att ta slut i vallokalerna. Gustav Kasselstrand, partiledare, säger att partiet överväger att överklaga valresultatet i syfte att få till stånd ett omval. Samma överklagan kan komma att gälla även riksdagsvalet.

Nya skolreformen: Matematiklärare ska undervisa om porr

Nya skolreformen: Matematiklärare ska undervisa om porr

🟠 Nu börjar en ny läroplan gälla i svensk skola. Nytt för denna gång är att alla lärare, oavsett vilket ämne de undervisar i, ska undervisa eleverna om sex och porr. ”Det har aldrig varit så tydliga skrivningar i läroplanen att man just ska få kunskap om porr”, säger Nina Rung, som menar att ansvaret ligger på ”varenda lärare”, oavsett om man undervisar i matte eller idrott.

Stora förändringar i opinionen inför valet – ”övriga partier” ökar

Stora förändringar i opinionen inför valet – ”övriga partier” ökar

🟠 Övriga partier ökar kraftigt. ”Det här är ju vårens stora snackis, åtminstone hos dem som är överintresserade av politik”, säger Torbjörn Nilsson, en av Sveriges ledande politiska kommentatorer, i Svenska Dagbladets podcast Politiken. ”Någonting har hänt”, säger han om ökningen. När han har talat med opinionsinstituten, har de sagt till honom att ”ingen” tillfrågad uppger det muslimska partiet Nyans, och inte heller Gudrun Schymans nya parti Klimatalliansen eller hennes gamla parti Feministiskt initiativ.

Coronapolitiken gör världens rikaste ännu rikare

Coronapolitiken gör världens rikaste ännu rikare

🟠 Nu varnar Oxfam för ekonomisk ojämlikhet som mänskligheten aldrig tidigare upplevt Medan 99 procent av världens befolkning fått det sämre och småföretag gått omkull på grund av restriktioner, har världens rikaste människor ackumulerat ny rikedom i aldrig tidigare skådad utsträckning. De 2 755 dollarmiljardärer som finns i världen har under covid-19-perioden ökat sina tillgångar mer än under de föregående fjorton åren tillsammans. Det visar en rapport från den internationella hjälporganisationen Oxfam. ”Den ekonomiska ojämlikheten är nu lika stor som den var under toppen av den västerländska imperialismen under 1900-talets början”, skriver Oxfam, och varnar för att politiker skapat en ny ”miljardärsvariant” av corona som gör de rika ännu rikare – ”Denna variant är ytterst farlig för vår värld”.

Åkesson vill få fler invandrarpolitiker i SD: ”Bli mer högljudda!”

Åkesson vill få fler invandrarpolitiker i SD: ”Bli mer högljudda!”

🟠 När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i början av februari medverkade i partiets youtube-podcast Samtidigt, uppmanade han invandrare att engagera sig i partiet. ”Det skulle vara bra om de företrädare vi har med utländsk bakgrund blev mer högljudda och tydligare med sin bakgrund. Inte för att det ska behövas, men så att de fördomar som finns i väljarkåren kommer på skam då. Vi är inte hemska människor som vill andra ont. Vi är ett väldigt inkluderande parti”, säger Åkesson.

Hemvärnet nekade AfS-medlem med hänvisning till allas lika värde

Hemvärnet nekade AfS-medlem med hänvisning till allas lika värde

🟠 INRIKES När 26-åriga Evelina Hahne i höstas beslutade sig för att söka till Hemvärnet fick hon först ett varmt mottagande av organisationen. Hon talade flera gånger med rekryteringshandläggaren Pierre Andersson och de kom gemensamt fram till att hon skulle söka in som signalist, vilket är en befattning där det råder brist på personal inom Hemvärnet. Vad Pierre Andersson då inte visste var att Evelina Hahne också hyste Sverigevänliga åsikter, och att hon hade ett twitterkonto där hon bland annat kritiserat invandringspolitiken. I januari fick Evelina plötsligt ett e-brev från Försvarsmakten där de meddelade att hennes ansökan avbryts.

Page 1 of 5 1 2 5

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.