Ola Persson

Artiklar av Ola Persson

Valmyndighetens hårda kritik till riksdagen: Byt valsedelssystem – före nästa val

Valmyndighetens hårda kritik till riksdagen: Byt valsedelssystem – före nästa val

🟠 REPORTAGE. Sverige behöver snarast avveckla det nuvarande systemet med olika valsedlar för olika partier. Istället ska en gemensam valsedel införas och distribueras till alla vallokaler av Valmyndigheten. Det föreslår nu Valmyndigheten, som tröttnat på politikernas senfärdighet och nu själva tagit fram ett förslag på hur den nya valsedeln kan se ut. I en längre intervju med Nya Tider berättar kanslichefen Anna Nyqvist att ett nytt system kan komma på plats fort – men att det bromsas av riksdagspartierna. Som Nya Tider tidigare uppmärksammat utgör dagens valsedelssystem ett stort ekonomiskt och organisatoriskt hinder för nya partier.

Sannfinländarnas kvinnliga partiledare kallade sig ”rasist” – vägrar ta avstånd

Sannfinländarnas kvinnliga partiledare kallade sig ”rasist” – vägrar ta avstånd

🟠 UTRIKES Sannfinländarnas partiledare, tillika Finlands nya finansminister, Riikka Purra, är i hetluften för att ha skrivit rasistiska kommentarer för 15 år sedan – vissa med våldsuppmaningar. Medierna inledde ett koordinerat drev mot henne, men Purra vägrade att ta avstånd. ”Det skulle aldrig falla mig in att fördöma eller be om ursäkt för det jag har sagt och gjort för åratal och årtionden sedan. Varför i hela världen skulle jag göra det?”, skriver Purra på sin blogg.

Page 1 of 6 1 2 6

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT48web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.