När Muharrem Demirok höll sitt första Almedalstal valde han att propagera för fri invandring till Sverige. Varje person "som är beredd att komma hit, jobba och göra rätt för sig" har lika självklar rätt att bo i Sverige som den som redan bor här, ansåg Demirok. "Morgondagens Sverige tillhör alla", sade han vidare. Foto: Stillbild, SVT

Centerns muslimske partiledare: “Sverige tillhör alla”

Centerpartiets muslimske partiledare Muhareem Demirok höll i år sitt första Almedalstal. Publiken var den minsta hittills i Almedalen med omkring 800 åhörare. Demirok propagerade i sitt tal för fri invandring med det enda villkoret att invandraren är beredd att arbeta i Sverige. Han uttalade även att "morgondagens Sverige tillhör alla".

Demirok föddes i Sverige 1977 till två turkiska föräldrar. Han hade endast turkiskt medborgarskap fram till att han var 21 år gammal år 1997. Då fick han även svenskt medborgarskap, men behöll även sitt turkiska. Efter att han valdes till partiledare uppmärksammades han för flera tidigare tweets där han uttalar sitt stöd för Turkiets president Erdogan, och även en tweet där han skrev att “vi muslimer är upptagna med att ta över Europa”. Sedan dess hävdar han att han avsagt sig sitt turkiska medborgarskap och endast är svensk medborgare.

Redan tidigt i sitt tal valde han att tala om hur bra det är med invandring till Sverige eftersom det inneburit att han fått förmånen att leva här. Demirok beskrev Sveriges öppna gränser som “det svenska löftet”, och ansåg att Sverige ska ha fri invandring för varje person på jordklotet som “är beredd att komma hit, jobba och göra rätt för sig”.

“Jag pratar om det svenska löftet – Löftet om att den som är beredd att komma hit, jobba och göra rätt för sig, bidra fullt ut efter egen förmåga, han eller hon har en självklar plats i vårt samhälle. En lika självklar plats som du eller jag som är födda här.”

Muharrem Demirok talade om hur hans turkiske far träffat “Annika, en tjej från Stockholm” som skulle bli Muharrems mamma. Vad han inte berättade är att mamman också är invandrad från Turkiet och att det är anledningen till att Demirok, som föddes i Sverige, endast hade turkiskt medborgarskap fram till 21 års ålder. Demirok har en längre tid försökt använda Sverige och svenskarna som varumärke i sin marknadsföring, för att Centerns kärnväljare på landsbygden inte ska fly partiet. Demirok talade framför en bild på en svensk flagga och ett svenskt åkerlandskap. Foto. Stillbild SVT

Demirok tog upp sin far som exempel på hur Sverige varit, och ska fortsätta vara, ett land dit ekonomiska migranter ska få invandra.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

🟠 INRIKES Den nye muslimska C-ledaren och turkiske medborgaren Muharrem Demirok har fått en tuff start som partiledare för Centern. I en undersökning som Demoskop gjort har bara fyra procent ”ganska” eller ”mycket stort” förtroende för Demirok vars tillträde som partiledare för Centern har kantats av kontroverser.

Jomshof retar upp Annie Lööf med självklarheter

SD-topp: Förbjud muslimska symboler

🟠 INRIKES Richard Jomshof har länge gjort sig känd för sitt starka motstånd mot islams utbredning i Sverige. I en ny intervju konstaterar han att det inte ”finns några fungerande muslimska länder” och argumenterar för att förbjuda muslimska symboler.

Läs även:

De brottsliga nätverken i Sverige

De brottsliga nätverken i Sverige

🟠 INRIKES Gängbrottligheten har fått mycket medial uppmärksamhet på sista tiden på grund av det eskalerande våldet, med spektakulära sprängningar och skottlossningar som ofta drabbar tredje man. Nya Tider har tidigare sammanfattat dessa konflikter från en rapport av researchföretaget Acta Publica. Nedan följer ytterligare en sammanfattning från samma rapport, denna gång med fokus på de invandrargrupperingar som ligger bakom dessa brott.

De kriminella nätverken kartlagda

De kriminella nätverken kartlagda

🟠 INRIKES Researchföretaget Acta Publica har specialiserat sig på att undersöka individer och företag med kopplingar till organiserad brottslighet och religiöst eller politiskt motiverad extremism. De har tillgång till egna databaser med upp till 20 års data från fler än 600 myndigheter. De har nu publicerat en årsrapport om nätverkskriminaliteten i Sverige för 2023 och Nya Tider sammanfattar delar av rapporten nedan.

Kronofogdens indrivningsarbete effektivare men politisk långbänk bromsar

Kronofogdens indrivningsarbete effektivare men politisk långbänk bromsar

🟠 INRIKES Den 1 augusti 2022 trädde ny lagstiftning ikraft, som innebär att Kronofogdemyndigheten kan utmäta tillgångar på distans, med hjälp av polisen. Under 2023 utmättes tillgångar värderade till över 93 miljoner kronor med hjälp av den nya lagen. Huvudsakligen handlar det om gods från kriminella personer med skulder till bland annat brottsoffer. Det tog mer än åtta år för politikerna att få lagändringen på plats.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.