Katerina Janouch

Artiklar av Katerina Janouch

Sommarsamtal om Sverige

Sommarsamtal om Sverige

🟠 Hur tänker folk i gemen? Veckans debattör Katerina Janouch har talat med människor lite här och var i samhället och konstaterar att de allra flesta ser med oro på utvecklingen. Vare sig det är islamisering eller gängkriminalitet verkar Sverige vara på väg åt fel håll, och det blir allt farligare för vanliga människor.

Vilken svensk politiker blir först ut att stå upp för de som skadats av covidvaccinerna?

Vilken svensk politiker blir först ut att stå upp för de som skadats av covidvaccinerna?

🟠 Mig veterligen är Floridas unge, republikanske guvernör Ron DeSantis den förste riktigt kände politiker som tar bladet från munnen och offentligt säger att han tänker ställa läkemedelsbolag som Pfizer till svars för de allvarliga vaccinskador som på senare tid rapporteras alltmer frekvent. Det har till och med börjat sippra ut i mainstreammedier, som annars aldrig velat erkänna att det skulle kunna finnas några problem med den hysteriska vaccinationsiver med vilken styrande politiker ansatt allmänheten. Nu undrar jag: Vilken svensk politiker är modig nog att kräva samma rättvisa för de vaccinskadade i Sverige?

PK-elitens totala demokratisammanbrott

PK-elitens totala demokratisammanbrott

🟠 Det vi just nu bevittnar är den samlade svenska PK-elitens totala demokratisammanbrott, skriver författaren Katerina Janouch i veckans debattartikel. Inte bara gråter proffstyckare och systemjournalister ut i alla medier, de visar även sitt förakt för demokratin när en femtedel av väljarna visat att de inte tycker som dem.

Vad hade Karel Kryl sagt om Sverige idag?

Vad hade Karel Kryl sagt om Sverige idag?

🟠 ”Lillebror, stäng grinden”, sjöng den tjeckiske dissidenten Karel Kryl (1945-1994). Då handlade det om kommunister som gripit makten och förföljde alla som inte tyckte som de. Vad hade Kryl sagt om Sverige idag? Hur hade han sjungit om den falskhet och politiska korrekthet som utmärker samhället idag? Veckans debattör Katerina Janouch, som är född i dåtidens Tjeckoslovakien, funderar över Kryls ord.

Recept för att få Sverige på rätt köl

Recept för att få Sverige på rätt köl

🟠 Veckans debattör, den kända författaren Katerina Janouch, vill inte bara klaga på tillståndet i Sverige utan presenterar ett antal förslag på konkreta åtgärder. Det finns ingen quickfix som skulle återställa decennier av misskötsel över en natt, men man kan åtminstone stoppa det värsta fusket, rätta till de mest iögonfallande missförhållandena och börja arbeta åt rätt håll. Det går om man vill.

Vad behövs för att kändisar ska förstå att även de blir förlorare på den politik de torgför?

Vad behövs för att kändisar ska förstå att även de blir förlorare på den politik de torgför?

🟠 Sveriges kändisar går då och då ut och berättar om något de ”tror” på, vilket i princip alltid är något politiskt korrekt hycklande påstående, ämnat att ge dem lite fler poäng hos media och andra kändisar. Veckans debattör Katerina Janouch undrar om de mellan skål och vägg anser något helt annat, eller om de verkligen är så korkade som de framstår – och om det egentligen spelar någon roll.

Inget exponerar de svenska systemmediernas lögner som frihetskonvojen i Kanada

Inget exponerar de svenska systemmediernas lögner som frihetskonvojen i Kanada

🟠 OPINION: KATERINA JANOUCH Har du någonsin tvivlat på att etablissemangets vänsterliberala medier ljuger och mörkar så kan du nu lägga alla dessa tvivel åt sidan. Aldrig har det varit lika tydligt att de stora medieplattformarna förvanskar och förvrider sanningen som när de gör sitt bästa för att sopa vår tids största frihetsrörelser under mattan. På det viset hoppas de undanhålla sanningen om det folkliga upproret från världen. Det menar veckans debattör, Katerina Janouch, som följt lastbilschaufförernas stora protest i Kanada.

Nu bygger vi systemkritiker vårt eget kultursverige

Nu bygger vi systemkritiker vårt eget kultursverige

🟠 OPINION: Katerina Janouch Det växer nu på allvar fram en kultursfär med en egen scen och egna medier som i snabb takt erövrar publiken, till den gamla självutnämnda ”kulturelitens” förskräckelse. Och det är kulturvänsterns eget fel att de fått denna konkurrens, menar veckans debattör, författaren Katerina Janouch.

Kommer 30-talet tillbaka?

🟠 ”Det var så här det började på 30-talet”. Du har säkert hört frasen, den har ältats till leda av det politiskt korrekta etablissemangets röster så snart debatten kommit att handla om migrationskritik och minsta ifrågasättande av okontrollerad, kravlös invandringspolitik. Veckans debattör Katerina Janouch menar att vi idag kan se en skugga av 30-talet ta form igen, men på ett helt annat sätt än det hittills har använts i media.

Svenska polisens förlorade heder

Svenska polisens förlorade heder

🟠 Varför slår polisen ned på folkliga protester som bensin­upprorets bilmanifestation och demonstrationer mot corona­restriktioner, men knäböjer för aggressiva BLM-aktivister och till och med uttrycker sig gillande över palestiniers demonstrationer mot Israel? Veckans debattör Katerina Janouch ser en utveckling där svensk polis blir allt mer lik det kommunistiska Tjeckoslovakiens förtryckarapparat, där all kritik mot den påbjudna värdegrunden skulle slås ned.

Page 1 of 3 1 2 3

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.