Karl-Olov Arnstberg

Artiklar av Karl-Olov Arnstberg

Allas lika värde – Sveriges viktigaste dogm

Allas lika värde – Sveriges viktigaste dogm

🟠 När Frankrike störtade monarkin genom Franska revolutionen antog man en författning där man slog fast: ”Alla människor är lika av naturen och inför lagen”. Detta efter att USA antagit sin konstitution med liknande ordalydelse. Det handlade om att ingen skulle vara född med vissa privilegier, som den franska aristokratin eller den brittiska kronan. Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, pekar på att ”allas lika värde” har blivit till en dogm i Sverige, som används till att rättfärdiga allt möjligt och omöjligt, som att svenska skattebetalare ska ta ekonomiskt ansvar för människor från andra sidan jordklotet.

Tänk om vi har fel!

Tänk om vi har fel!

🟠 Vänsterliberaler vill inte tala med svenska oppositionella. Själva brukar de rättfärdiga det med att det skulle legitimera en ”hatisk”/”odemokratisk” ståndpunkt, enligt extremvänsterns paroll ”ingen plattform åt fascisterna”. Oppositionella menar i stället att vänsterliberalerna inte vågar delta i en ärlig debatt eftersom de vet att de har fel. Professor Karl-Olov Arnstberg försöker i veckans debattartikel att se saker från politiskt korrekt synvinkel.

Det förtryckande patriarkatets dag

Det förtryckande patriarkatets dag

🟠 DEBATT När Black Lives Matter (BLM) börjar demonstrera även i Sverige, där det är totalt malplacerat eftersom Sverige inte har den historia av rasmotsättningar som finns i USA, vill veckans debattör Karl-Olov Arnstberg höja en varningsflagg. Den så kal­la­de ”generationen snöflinga” som ständigt blir kränkt, till exempel av att delas upp i kvinnor och män, attackerar nu på allvar de institutioner som vilar på vetenskap och logiskt tänkande – eftersom dessa anses symbolisera den vite mannen. Och institutionerna viker sig. Det undergräver hela det västerländska samhället, varnar Arnstberg.

Uterusförsedda vårdnadshavares dag

Uterusförsedda vårdnadshavares dag

🟠 OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG Begreppet ”woke” har lanserats av USA:s Black Lives Matters-rörelse och beskrivs på Wikipedia som ”en uppvisad medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan raser och mellan kön, samt social rättvisa”. Ordet kommer från den kraftigt förenklade engelska som många svarta i USA talar, där ”woke” kan byta allt från ”vaknat” till ”vaken” och ”vaknade”. Veckans debattör professor Karl-Olov Arnstberg granskar fenomenet, som kan liknas vid politisk korrekthet på steroider och som blivit motsatsen till vad det påstår sig vara. Medan det förs fram som fulländad antirasism, förväntas man som woke tvärtom se alla samhällsfenomen i termer av ras, kön, funktionshinder och liknande.

Den skadliga Lika Värde-normen

Den skadliga Lika Värde-normen

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Den politiska dogm som gäller idag kan sammanfattas med ”lika värde”. Låt oss tänka hur världen skulle se ut om alla bara ville bli ”jämlikt bra”, i stället för att vara bäst, skriver veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg. Med stöd i psykologi och logiskt tänkande driver han tesen att det är naturligt, i princip ofrånkomligt, att människan delar upp världen i ”vi och dem”, i bättre och sämre, och gör allt för att inte vara lika som alla andra. Ett samhälle som tvingar fram ett lika-samhälle är ett destruktivt och totalitärt samhälle, menar Arnstberg.

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

🟠 Politikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

PK-viruset angriper  allt det kommer åt

PK-viruset angriper allt det kommer åt

🟠 Sport har länge betraktats som en arena fri från politiska dragkamper och internationella konflikter, vilket också slagits fast i internationella regler. Nu har dock det politiskt korrekta viruset börjat angripa även denna fredade värld, när Väst­europas politiker vill markera för sexuella avarter och uttrycker stöd för den amerikanska svart-makt-rörelsen. Professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skriver i veckans debattartikel om hur Ungern blivit måltavla för de politiskt korrekta, sedan landet lanserat en lag som ska skydda minderåriga mot propaganda som skapar förvirring om könsidentitet och kan leda till så kal­lad könsdysfori.

Tysta dem!

Tysta dem!

🟠 Jag tror på den ensamma människan På henne som vandrar ensam Som inte hundlikt löper till sin vittring Som inte varglikt flyr för människovittring: På en gång människa och anti-människa

Motsatta läger

Motsatta läger

🟠 Motsättningar i samhället har i olika tider gått efter olika skilje­linjer, och det är sällan som båda sidor varit överens om vilka dessa skiljelinjer varit. Idag är uppdelningen mellan vänster och höger meningslös, menar debattören professor Karl-Olov Arnstberg, och tittar i stället på andra förklaringsmodeller. Vad är det som splittrar vårt samhälle, skär genom politiken och till och med sargar våra familjeband?

Riskfri journalistik

Riskfri journalistik

🟠 Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski har myntat begreppet agendajournalistik, där man kort sagt ska pådyvla läsarna en viss världsbild eller åsikt. Den andra sidan av myntet är dock inte mindre obehaglig, nämligen att etablissemangets journalister inte vågar beröra känsliga ämnen eller gräva fram relevant information. Man är rädd om sitt jobb och tassar som katten kring het gröt.

Page 1 of 6 1 2 6

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.