Jan Myrdal

Artiklar av Jan Myrdal

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

De nordiska länderna, kärnvapenhotet och de pågående krigen

🟠 När Sverige i dag i allt högre grad överger sin neutralitetspolitik, bör vi minnas den balansgång som hållit vårt land utanför krig de gånger världen stått i brand. Det menar debattören och författaren Jan Myrdal, som själv minns när Storbritannien och Frankrike ville ha fri lejd genom Norrland för ett anfall mot Sovjetunionen.

Frågan om neutraliteten

Frågan om neutraliteten

🟠 Den kände vänsterprofilen Jan Myrdal polemiserar över Sveriges neutralitet, som aldrig har varit fastslagen i lag, utan bara ”syftat till neutralitet”. Lagom luddigt för att landet ska kunna balansera allt eftersom styrkeförhållande ändras. Denna politik infördes egentligen av Bernadotte, som insåg att det för Sverige är livsviktigt att balansera de tre maktsfärerna i öst, syd och väst. Svenska politiker verkar stirra sig blinda på att Ryssland i dag är försvagat, men Sverige kan inte känna sig hemma varken i Nato eller EU, menar han.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.