Dan Roodt

Artiklar av Dan Roodt

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

🟠 Vita sydafrikaner får i allt högre grad böter eller döms till fängelse för anklagelser om ”rasism” eller för ”användande av rasistiskt språk”. Den 28 februari undkom en sydafrikan av grekisk härkomst, Adam Catzavelos, 41, med nöd och näppe fängelse när han fick en villkorlig dom på två år för att ha använt det så kal­la­de K-ordet (kaffir) om svarta. ”Brottet” begicks när han befann sig på en strand i Grekland tillsammans med sin familj.

Erdogan gör Hagia Sofia till moské

Erdogan gör Hagia Sofia till moské

🟠 För första gången på 85 år kommer muslimska böneutrop att höras från Hagia Sofia. Denna historiska religiösa byggnad i Istanbul har varit en grekisk-ortodox katedral, romersk-katolsk katedral, osmansk moské och har fram till nu varit ett sekulärt museum. På den turkiske presidentens order blir den nu åter­igen moské.

Sångaren Steve Hofmeyr skall åtalas för ”hets mot folkgrupp” efter tweet till Zindzi Mandela

Sångaren Steve Hofmeyr skall åtalas för ”hets mot folkgrupp” efter tweet till Zindzi Mandela

🟠 När dottern till Nelson Mandela, tillika Sydafrikas ambassadör i Danmark, hade twittrat att hon hoppades att vita bönder i Sydafrika ”skakade av skräck” eftersom deras ägor snart skulle beslagtas av hennes parti, svarade den populära sångaren Steve Hofmeyr Zindzi Mandela och förklarade att hon arbetade för skattebetalarna precis som han. Nu har han åtalats för att ha uppvisat "vit överhöghet".

Svartägd bank med kopplingar till presidenten plundrad

Svartägd bank med kopplingar till presidenten plundrad

🟠 Den första svartägda banken i Sydafrika har plundrats – av ägarna själva. VBS Mutual Bank tog emot skattepengar via mutade offentliga tjänstemän och politiker, bland annat från några av de fattigaste kommunerna i landet. Bedrägeriet kopplas till toppskiktet i stammen Venda, till vilken även presidenten Cyril Ramaphosa hör. Vendastammens kung Toni Mphephu Ramabulana misstänks ha tillskansat sig motsvarande uppåt en miljard kronor.

Geert Wilders framåt i nederländska kommunval

Geert Wilders framåt i nederländska kommunval

🟠 Kommunvalen i Nederländerna den 21 mars innebar en framgång för både Geert Wilders PVV och det nya invandringskritiska Forum för demokrati (FvD). PVV, som tidigare bara ställt upp i två kommuner, kammade hem hela 76 mandat, men man var besvikna på att inte ha kommit bättre än på tredjeplats i någon kommun.

Sydafrika vill ta efter Zimbabwe med rasligt motiverade landkonfiskationer

Sydafrika vill ta efter Zimbabwe med rasligt motiverade landkonfiskationer

🟠 Den sydafrikanske människorättsaktivisten Dan Roodt varnar för att Sydafrika nu kommer att gå samma väg som Zimbabwe och beslagta farmer som drivs av vita. Detta trots att sådana ”landreformer” hittills medfört att farmernas produktivitet minskat drastiskt. Den 27 februari antog parlamentet en motion från radikalmarxistiska EFF, som inte gör någon hemlighet av att Zimbabwe är deras föredöme.

Patriotisk bal i Wien

Egen identitet och livsstil på frammarsch i det nederländska språkområdet

🟠 Nederländerna och den del av Belgien där man talar flamländska utgör en utmärkt fallstudie av många av de moderna europeiska nationernas problem; strävan att försvara den egna identiteten och livsstilen mot EU:s ambitioner att bedriva massinvandring och skapa en superstat. Det finns dock avsevärda skillnader mellan de båda regionerna, där Nederländerna präglas av tolerans och yttrandefrihet, i motsats till den ”cordon sanitaire” som drabbar de som försvarar flamländska intressen. Nya Tider har besökt de båda länderna.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.