eNyT v. 36/2020

AfS-representant om Haninge kommuns planerade modulbostäder: ”Kommunen mörkar vilka som skall flytta in!”

 Sedan snart två veckor har protesterna i det idylliska och befolkningsmässigt svenska villaområdet Vendelsömalm i Haninge växt sig starka. Orsaken är kommunens planerade bygge av 21 modulbostäder. Kommunen påstår att bostäderna skall gå till ungdomar och bostadslösa, men de boende i närområdet, däribland en AfS-medlem som Nya Tider pratat med, menar att kommunen förmodligen mörkar vilka som i verkligheten skall flytta in i de planerade bostäderna.

Malmös egen Bagdad Bob – ”inga religiösa motiv” bakom muslimskt upplopp

 Det var varken malmöbor eller muslimer upprörda över att koranen bränts som låg bakom de omfattande upploppen i Malmö under fredagen menar Per-Erik Ebbeståhl, ledningsstrateg på Malmö stad. I filmklipp från upploppen ses dock åtskilliga tecken på motsatsen, inte minst när hundratals av upploppsmakarna gemensamt skanderar ”Allah är större”.

Vänstertidning förlorar presstöd efter anmälan från medborgarjournalister

 Veckotidningen Liberación har genom åren mottagit åtskilliga miljoner i driftstöd, trots att den är helt spanskspråkig och materialet till absolut största delen är kopierat från utländska spanskspråkiga medier. I början av året förlorade de detta stöd, efter att medborgarjournalister uppmärksammat Presstödsnämnden på missförhållandet.

Svenska flaggan på halv stång

 Om 6 000 svenskar dött i ett bombdåd, skulle det ha utlysts landssorg. Flaggor över hela landet skulle sloka på halv stång. I brist på landsfader skulle kungen få ta på sina axlar att trösta och samla befolkningen för att ta oss igenom krisen. Allt annat skulle skjutas i bakgrunden. Kondoleanserna skulle strömmat in från hela världen. Hjälpinsatser för att ta hand om alla skadade skulle snabbt komma utifrån. Kriscentra för sörjande anförvanter skulle upprättas.

Muslimer i våldsamma upplopp

 Efter att medlemmar i det danska partiet Stram Kurs bränt en koran i Rosengård tog det inte många timmar innan grupper av muslimer samlades och började tända eld på bilar, anfalla räddningstjänst och poliser i regn av gatustenar. Men där polisen efter bara någon minut grep tre danskar misstänkta för hets mot folkgrupp för att de sparkat på en koran tillät man hundratals muslimer att härja i åtta timmar medan brandröken steg över Malmö. Nu oroar polisen sig för fortsatta kravaller under lördag.

Rail Baltica – EU-finansierat storprojekt byggs nu

 Rail Baltica skall knyta Baltikum till Polen och Tyskland. Projektet syftar till att ge normalspårförbindelse utan omlastning eller hjulbyte direkt till marknaderna i EU. Snabba persontransporter utlovas och EU finansierar 85 procent trots kartelldomar, god ekonomi i länderna och andra gigantiska EU-bidrag. Järnvägen byggs dessutom med anslutningar till olika Nato-förläggningar.

Skatteverket: Även etniska svenskar kan starta politiskt intresseparti

 Skulle etniska svenskar kunna starta ett politiskt intresseparti, precis som det nybildade Arabiska partiet? Ja, säger Skatteverket. Om man däremot vill verka som en allmännyttig förening inom den ideella organisationssektorn gäller däremot ett öppenhetskrav som innebär att vem som helst får bli medlem i en organisation på ideell basis.

Baltikum – kända och okända fakta

 I en av sina artiklar uppmärksammade Nya Tiders redaktion en högtid på Gotland till minnet av baltiska flyktingar som sjövägen nådde Sverige. En eloge till redaktionen för denna lilla insats i lögnernas och förvirringens tider. I dessa dagar tror de flesta – tack vare den ”förädlade” versionen av andra världskrigets historia – att fattiga och kriminella balter flydde till det rika Sverige enkom för ekonomisk vinning. Samtal med yngre medborgare, i synnerhet från utomeuropeiska länder ger en skrämmande bild av den nya historiska tolkningen.

Metropoliten Illarion i programmet 'Kyrkan och världen'. Stillbild: Rossija24

Paludan får inreseförbud till Sverige i två år – men koranen brann ändå

 Polisen valde att inte bara neka den danske politikern Rasmus Paludans ansökan om att få hålla ett torgmöte i Sverige där han tänkte bränna en koran, man nekade honom inresetillstånd när han anlände över Öresundsbron samt utfärdade ett inreseförbud i två år. Motivet är att han ”hotar ordningen” eftersom hans närvaro kan göra muslimer upprörda och få dem att bryta mot lagen. Men förbuden till trots så eldades likväl en koran upp under fredagen – mitt i Rosengård.

Begick övergrepp mot barn och våldtäkt mot handikappad kvinna på gruppboende – får sänkt straff i hovrätten

 Den 27 augusti dömdes den 57-årige Hernando Yomayuza Paruna i Hovrätten för Västra Sverige till fyra års fängelse för övergrepp mot två barn och våldtäkt mot en kvinna som bodde på det gruppboende där han arbetade. Kvinnan hade vid flera tillfällen berättat om våldtäkten, utan att någon anmälan gjordes, och händelsen kom till polisens kännedom först efter att gärningsmannen anmält sig själv.

Rasmus Paludan bränner koranen vid ett av sina politiska möten. Foto: Privat

Trots nekad demonstration – tänker fortfarande bränna koranen

 Den danske politikern Rasmus Paludan och den kontroversielle konstnären Dan Park nekades demonstrationstillstånd i sista minut av den svenska polisen, som hävdar att man inte kan garantera säkerheten. Men avslaget gäller inte bara för Malmö, utan hela Skåne. Det innebär att man böjer sig inför hotet från muslimer och beskär den grundlagsskyddade demonstrationsrätten. Men trots avslaget, hot mot familjemedlemmar och hot om terrorattacker – Paludan ger sig inte och tänker fortfarande bränna koranen.

SD Göteborg vill stoppa miljonbidrag till islamistiska Ibn Rushd

 I år skall det islamistiska förbundet Ibn Rushd få 1,8 miljoner av Göteborgs kommun, något som Sverigedemokraterna vill sätta stopp för. Till Nya Tider säger Jörgen Fogelklou, SD:s gruppledare i kommunfullmäktige, att han inte förväntar sig något stöd, eftersom ”man är så oerhört rädd och flat i Göteborg för att ta ställning mot islamism”.

Pojkar torterades, våldtogs och begravdes levande av invandrare

 Två invandrare har nu häktats misstänkta för den extremt grova och sadistiska misshandeln, tortyren och våldtäkten av två minderåriga svenska pojkar som skedde natten till söndag på en kyrkogård i Solna. Den utstuderade tortyren pågick i flera timmar och innebar bland annat att pojkarna blev nergrävda i en grop innan förbipasserande kunde larma polis som grep de två invandrarna när de flydde.

Coronaskeptiska demonstrationer förbjuds i Berlin

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.