eNyT v. 34/2023

Jakten på Nessie: Nytt försök att hitta Skottlands Loch Ness-monster

 Intresserad av ”monster” och oförklarade fenomen? Nu har du din chans! Hundratals frivilliga från hela världen kommer att delta på plats och virtuellt för den största ”ytbevakningen” efter det legendariska Loch Ness-monstret i Skottland den kommande helgen. Det första omnämnandet av den mystiska varelsen går tillbaka århundraden, men det var 1933 som fenomenet fick global uppmärksamhet

”Blade runners” vandaliserar hundratals trafikkameror över hela London

 Polisen bekräftade att 387 ULEZ-kameror har skadats, stulits eller täckts över i London av så kallade ”Blade Runner-aktivister” som motsätter sig de ”miljöavgifter” som syftar till att minska utsläppen. ULEZ står för Ultra Low Emission Zone och innebär att inte ”godkända” bilar som rullar i dessa zoner påläggs en avgift.

Neptunus moln har försvunnit, och det kan bero på solen

 Efter att ha analyserat 30 års data kom forskare till en överraskande slutsats om klimatet på planeten Neptunus, en isjätte i vårt solsystem. Men underligt nog är motsvarande forskning om jorden nästan frånvarande från debatten om klimatförändringarna.

Gotland – rosor och ruiner

 En del människor får något drömmande i blicken när man nämner Gotland, och det finns fog för det. Det är som att komma till en annan kontinent. Visby med sina byggnader från Hansatiden, naturen som har formats dels av kalksten, som ön består till stora delar av, dels av årstiderna som har format ön genom tiderna.

Rysslands Luna-25 kraschlandade på månen

 Den ryska månlandaren Luna-25 kraschade på månen efter att en omloppsmanöver skickade den in i en felaktig bana. Nyheten är ett stort bakslag för Ryssland, som hoppades bli det första landet någonsin att landa på månens sydpol. Kraschen kommer sannolikt också att försena Rysslands kommande månuppdrag

Open Society Foundations drar ner sin verksamhet i Europa och säger upp 40 procent av sina anställda

 Välgörenhetsorganisationen Open Society Foundations (OSF), grundad av miljardären George Soros, drar sig ur de flesta av sina aktiviteter i Europa. OSF, som sedan juni förra året leds av Georges Soros son Alexander, tillkännagav en ”ny strategisk inriktning” för att ”fokusera på andra delar av världen”. Med beslutet följer en uppsägning av 40 procent av personalen i stiftelsen, över hela världen. Även om detta beslut oroar många icke-statliga organisationer som säger sig jobba för mänskliga rättigheter, är vissa andra aktörer i stället positiva.

Apotekaren och galningen

 För 110 år sedan mördades apotekare Johan Erik Hallbergsson i apoteket i Hammarby. Huset där apoteket inrymdes var även hans privata bostad. Innan han dog hann därför Hallbergsson varna sin familj på övre våningen för en ”galning” i huset. Familjens barnflicka gick ner och skadades allvarligt av mördaren. Rättegången som följde var nära att sluta i ett justitiemord och fallet är olöst än idag.

Regeringen vill stoppa islamkritiska demonstrationer

 Regeringen har beslutat om att genomföra en utredning som bland annat ska undersöka förutsättningarna för att neka tillstånd och stoppa islamkritiska demonstrationer. Sverigedemokraterna säger dock att man vägrar att acceptera att Sverige kryper för islamister och går nu i opposition mot planerna.

Höjd terrorhotsnivå – ”högt hot” för terrorattentat

 Budskapet efter det ökade muslimska terrorhotet från en trea till en fyra på den femgradiga hotskalan, det vill säga ”hög hotnivå”, är från polisens och regeringens sida att vi ska leva som vanligt, ”men vara vaksamma och uppmärksamma”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.