eNyT v. 31/2020

Våldtog barn 600 gånger – slipper utvisning

 I maj dömdes invandraren Bekim Dzelili av tingsrätten, för flera fall av grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, misshandel och olaga hot till 13 års fängelse och utvisning på livstid. Offret var hans sambos dotter och den sadistiska pedofilen började våldta flickan när hon var tio år. Han våldtog därefter flickan flera gånger i veckan under tre års tid och upp till 600 gånger. Men nu sänker hovrätten fängelsestraffet med ett år och upphäver utvisningen – mannen får vara kvar i Sverige eftersom han har ”svag anknytning till hemlandet”.

Vad att avskaffa polisens finansiering egentligen betyder

 En svart amerikan löper tusen gånger större risk att dödas av en annan svart amerikan än av en polis av vilken ras som helst. Detta sorgliga faktum har inte hindrat debatten i USA för att avfinansiera polisen. Wall Street Journal rapporterar att trots att svarta utgör 13 procent av USA:s befolkning begick de 53 procent av morden med känd gärningsman under 2018, samt 60 procent av rånen.

Svarta rånare angrep kyrka – två sköts ihjäl

 Tre beväpnade svarta män stormade in i en sydafrikansk kyrka under en gudstjänst men deras plan gick i stöpet när två av dem sköts ihjäl av en kyrkbesökare. Den tredje rånaren flydde från platsen och misstänks ha skottskadats av den träffsäkre skytten, Pieter van der Westhuizen, bror till den avlidne rugbylegenden Joost van der Westhuizen.

Kvinna våldtagen två gånger – av olika män

 Enligt polisen så har två våldtäkter ägt rum i Västerås i lördags och enligt uppgifter skall det röra sig om en kvinna som först våldtogs på en plats för att sedan när hon sökt hjälp bli våldtagen igen.

Ahmed Tishko döms till livstids fängelse

 Redan den 17 juni fälldes Ahmed Tishko, den 23-åriga kurdiska asylmigranten, av Uddevalla tingsrätt för det brutala styckmordet på den 17-åriga svenska flickan Wilma Andersson. Man avvaktade dock resultatet av en rättspsykiatrisk undersökning för att kunna avkunna domen. Nu har resultatet inkommit och Ahmed döms till livstids fängelse.

Svart Trumpsupporter mördad i Milwaukee

 En svart Trumpsupporter som var känd i sitt grannskap för att stå i gathörn med skyltar som sade ”Rösta Trump” eller med bibelverser dödades mitt på dagen i stadsdelen Riverwest i Milwaukee i torsdags.

Utan kol – inget stål!

 Stål är järn med iblandat kol. Utan kol blir det inget stål. Med kol bildar järnet legeringen/blandningen stål. Att legera metaller är att blanda dem med andra material så att de bildar nya material med egna egenskaper.

Islam inte förenligt med svensk lag

 Det finns 800 000 till en miljon muslimer i Sverige och hundratals moskéer och bönelokaler. På några platser förekommer också böneutrop. Muslimers religion är oantastbar och evig. En gång muslim, alltid muslim. Tron genomsyrar hela livet. Och muslimers livsstil påverkar det svenska samhället på många sätt, som skapar motsättningar kring familjerätt, barnuppfostran, yttrandefrihet och religionsfrihet. Yttrandefriheten och religionsfriheten är grundad i lag, men accepteras inte av alla de muslimer som lever här.

BLM-aktivist satte knäet i nacken på vitt barn

 Den 21-åriga Black Lives Matter aktivisten Isaiah Jackson har gripits efter att en bild på honom spritts över sociala medier. På bilden ses den vuxna mannen sitta med sitt ena knä i nacken på ett gråtande vitt barn samtidigt som en svart kamrat håller fast barnets armar bakom barnets rygg.

Wiendeklarationen – ”Wiener Erklärung”

 Under torsdagen den 23 juli avslutades en tvådagarskonferens i Wien om kampen mot illegal migration. Regeringsrepresentanter från 18 länder och EU-kommissionens viceordförande Margaritis Schinas fastställde behovet av en gemensam invandringspolitik. Wien blir framledes ett centrum för migrationskontroll och beslutsfattande i asylfrågor.

MP-topparna investerar i olja och kol

 I en granskning som Dagens industri gjort över hur svenska ministrar investerar sina pengar visade det sig att två av Miljöpartiets fem ministrar har fonder med ägande i företag som går rakt emot partiets politik.

Hagia Sophia håller första fredagsbönen på 86 år

 Istanbuls historiska Hagia Sophia har öppnat igen för fredagsböner för första gången sedan ett beslut fattades att konvertera det tillbaka till en moské efter mer än 86 år som museum. Bilder på turkisk statstelevision visade folkmassor som bad i och runt moskén på fredagsmorgonen. Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan deltog själv i fredagsbönen, där han reciterade verser ur Koranen.

Ökänd IS-kvinna får återinvandra till Storbritannien

 Shamima Begum fråntogs sitt brittiska medborgarskap när hennes engagemang i terrorrörelsen Islamiska staten blev känt. Nu har dock en appellationsdomstol beslutat att hon skall få komma till Storbritannien igen, eftersom hon enligt domarna tidigare inte fått möjlighet till en ”rättvis och effektiv” överklagan.

Sveriges EU-minister byter åsikt om coronapaketet: ”Bra för Sverige”

 Som Nya Tider rapporterat om redan förra året, var en stor höjning av EU:s avgift att vänta. Redan före coronavirusets utbrott var EU:s plan att höja den svenska avgiften med 40 procent till 55 miljarder kronor per år. Utöver detta har EU på grund av coronaviruset föreslagit en extraordinär ”återhämtningsfond” på 750 miljarder euro. Finansieringen sker genom att ta upp lån på den internationella kapitalmarknaden, som sedan delas ut som antingen bidrag eller nya EU-lån till medlemsländerna. Den 20 juli, efter fyra dagars förhandlingar mellan EU-ländernas ledare, godkändes paketet. Nya Tider reder ut vad som hänt.

Irakisk bidragssnyltande minister återvänder till Sverige

 Det var i förra året som Iraks dåvarande försvarsminister Najah al-Shammari upptäcktes få bidrag av Sverige samtidigt som han erhöll lön som försvarsminister i Irak. Efter uppmärksamheten i media lämnade al-Shammari sin ministerpost. Nu uppger Expressen att han flyttat tillbaka till Sverige.

Invasiv art sprider sig i Sverige

 Fynd av den skadliga och invasiva Kinesiska ullhandskrabban har gjorts i Torhamns skärgård. Krabban orsakar stora skador på djurliv, fiskenäring och infrastruktur i Europa sedan den kommit hit med fartyg från Kina.

Coronakommission – om några år, säger Löfven

 Det förfaller ytterst angeläget att undersöka vad som gick fel i Sveriges coronabekämpning. Ty att det i jämförelse med andra EU-länder är ett kapitalt misslyckande kan redan nu konstateras. Att vänta med en genomgripande undersökning i någon sorts morbid väntan på att omvärldens dödstal skall öka till svensk nivå är förkastligt. Men det ville ju Stefan Löfven. Bara detta motstånd mot en kommission talar ju ett tydligt språk om dåligt samvete.

Grafik: TV4

Knivdåden ökar – TV4 klippte bort att gängkriminella icke-svenskar är överrepresenterade

 Den 20 juli intervjuade TV4 kriminologen Tage Alalehto, som i inslaget säger att en förklaring till det ökade antalet knivdåd kan vara ”etniska, främlingsfientliga stämningar”. När Nya Tider når honom berättar han dock att han också sade att det är gängkriminella, etniska icke-svenskar som är klart överrepresenterade i det ökande knivvåldet, något som TV4 valde att klippa bort.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.