eNyT v. 30/2020

Arabisk emir kräver att spansk världsarvskatedral blir moské

 Kort efter att den världsarvsklassade, kristet ortodoxa katedralen Hagia Sofia i turkiska Istanbul omvandlats till moské av den islamistiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan höjs ännu ett krav från muslimskt håll att omvandla gamla katedraler till moskéer. Denna gång handlar det om katedralen La Mezquita i den sydspanska staden Córdoba, även den klassad som unikt världsarv av Unesco. Den som anser sig vara islams banerförare denna gång är emiren Sultan bin Muhammad al Qasimi, ledare för ett litet område nära Dubai i Förenade Arabemiraten.

Medelklassliberalerna bluffar

 Tänk så mycket bättre, rimligare och sannare vi hade det i Sverige när hela folket fortfarande var representerat i politiken! Alltså på folkstyrets tid. Fram till 1970-talet. På den tiden var det en fullständigt självklar sak för alla berörda att det fanns en gräns för vad de olika församlingarna och befattningshavarna hade ansvar för och skulle syssla med. Det var bara att slå upp och läsa i lagen. När arbetarklassen fortfarande fick vara med fanns det dessutom en gräns för vilka bluffnummer medelklass och borgarklass kunde komma undan med i politiken utan att bli ertappade.

Somalier våldtog 9-åring – döms till elva års fängelse

 Pedofilen och återfallsförbrytaren Ahmed Mahamoud, 39, dömdes under måndagen till elva års fängelse för en sadistisk och brutal överfallsvåldtäkt mot en 9-årig svensk flicka i Kimstad i Norrköpings kommun. I polisförhör sade flickan, som under våldtäkten ströps av pedofilen, att: ”Det darrade massor i kroppen. Det kändes som om att jag skulle dö”.

Det missledda folket

 När hela världen kritiserar den svenska regeringen för att utgöra en global risk för spridning av Covid-19 vägrar denna feministiska ledning för den humanistiska stormakten att erkänna sin katastrofalt misslyckade coronastrategi. Men hos det svenska folk som drabbas allra värst av vanstyret ökar förtroendet för den rödgröna regeringen! Det är så ofattbart nedslående.

Ännu en fransk katedral eldhärjad

 Larmet gick kvart i åtta i morse om en brand i katedralen i Nantes, i västra Frankrike. Branden kommer ett drygt år efter branden som förstörde taket på Notre Dame i Paris. Branden är nu under kontroll men skadorna är betydande. En preliminär undersökning visar på tre preliminära eldhärdar, en på orgelläktaren och två andra i sidoskeppen. Detta antyder att branden kan vara anlagd, och en polisutredning har öppnats.

Den 14 juli i Paris – en hyllning till den franska militären, general Charles de Gaulle och vårdpersonal

 Redan i början av juni blev det känt att årets firande av Frankrikes största och viktigaste nationella högtid skulle hållas i ett annat format. Med hänsyn till coronaviruset blev ett nytt koncept presenterat för Frankrikes befolkning och omvärlden. Trots ett begränsat deltagande från allmänhetens sida blev årets arrangemang en värdig presentation av den franska militären och deras samarbete med civila institutioner.

Hot och våld mot gamla

 En tsunami av attacker mot gamla drar över vårt land, från Ystad till Kiruna, rapporterar polisen och media. ”Två män som misstänks ha lurat 137 äldre personer, i åldrarna 81-100 år, runt om i Sverige.” ”Tre personer döms till fängelse efter att ha lurat äldre personer på pengar. Trion har utgett sig för att ringa från en bank eller ett kortföretag. Totalt har de lurat till sig 1,5 miljoner kronor.” ”Tre års fängelse för 28 fall av bedrägeri.” ”Falska poliser fortsätter lura äldre på både pengar och smycken. På fyra veckor har minst 117 personer i Sydsverige drabbats.”

Regeringen vilse i klimatdimman

 För att centralt styra sin politik i klimatfrågan har regeringen skapat ett särskilt ”klimatkollegium”. Det skall styra regeringens politik för att ”nå klimatmålen”.

Köttätande bra för äldre visar ny studie

 En köttätande diet är bättre för muskelhälsan jämfört med en plantbaserad diet, visar en ny studie. Studien varnar för att det ökande antalet veganer kommer märka av sin diet när de blir äldre med en försvagad muskelhälsa som följd.

Gravid kvinna smittade spädbarn med corona

 En gravid kvinna har smittat sitt ofödda barn med coronaviruset. Upptäckten gjordes i Frankrike. Barnet utvecklade en inflammation i hjärnan bara dagar efter att han föddes och fick skrämmande muskelspasmer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.