eNyT v. 28/2017

Danskt förslag: präster som inte vill viga homosexuella bör märkas

 Präster i den danska statskyrkan som inte vill viga homosexuella par eller frånskilda bör märkas ut på församlingarnas hemsidor med en särskild ”smiley”, så att de homosexuella eller frånskilda inte behöver känna sig kränkta av ett nej vid förfrågan om kyrklig vigsel. Det är ett förslag som förts fram i Danmark från en kvinnlig kyrkoherde.

IS-relaterat dubbelmord i österrikiska Linz – motivet: hat mot FPÖ

 Österrike skakas av ett dubbelmord på ett äldre pensionärspar. Gärningsmannen – en muslimsk 54-åring från Tunisien – ska enligt uppgifter ha svurit trohet till Islamiska staten och motiverat det blodiga dådet med att han trodde att paret hade en indirekt koppling till nationalkonservativa FPÖ – något som dock inte visade sig stämma.

Nigerian skickade in falska examensbetyg – fick arbeta som sjuksköterska

 En 37-årig man har fått anställning på flertalet svenska sjukhus efter att ha fuskat sig till en sjuksköterskelegitimation från Socialstyrelsen. Mannen som är nigeriansk medborgare har helt saknat utbildning för de uppgifter han har anförtrotts. Områdeschefen på rättspsykiatriska kliniken i Växjö hävdar att det hela kunnat sluta riktigt illa.

Hertiginnan och Gula Rosen

 Hedvig Elisabeth Charlotta som var svägerska till Gustaf III och gift med hertig Carl, sedermera Karl XIII, är idag mest känd för sin dagbok i vilken hon från 1775 till 1817 skildrade hovlivet och de politiska intrigerna, men att sitta vid ett bord och skriva var inte det enda hon ägnade sig åt under sin livstid. I avskildhet på Stockholms slott, tillsammans med sina väninnor, kunde hon träda in i sin roll som stormästarinna i sin egen frimurarloge.

Janne Josefsson: Alternativmedia fyller en viktig funktion

 Gammelmedia har haft för mycket makt och mörkat sanningen om invandringens konsekvenser och det är värre i förorterna i dag än i början av 2000-talet. Därför behövs alternativmedia, sade den granskande reportern Janne Josefsson nyligen under ett samtal på SVT-scenen i Almedalen.

SR-journalist problematiserade abort – KD-ledaren blev upprörd

 KD-ledaren Ebba Busch Thor hamnade i munhugg med Sveriges Radios Jörgen Huitfeldt i en direktsänd morgonintervju. När programledaren ställde frågor till den kristdemokratiska partiledaren om abort och undrade om hon verkligen tycker det ”är toppen” att man i Sverige både räddar och aborterar i graviditetsvecka 22, blev Busch Thor irriterad och uttryckte sitt partis lojalitet med rådande ordning.

Österrike nekar turkisk minister inresa – skulle fira kuppminnesdag

 Den österrikiske utrikesministern Sebastian Kurz har givit order om inreseförbud för den turkiske ekonomiministern Nihat Zeybekçi, med anledning av dennes planerade deltagande vid ett minnesfirande på årsdagen av det misslyckade kuppförsöket i Turkiet, 15 juli 2016. Regeringen anser att den turkiska ministerns besök i Österrike riskerar att överföra interna turkiska spänningar till österrikisk mark. Nu protesterar den turkiska regeringen och regimtrogna turkar i Österrike.

Präst kallade RFSL lössläppt och Pride högmodigt – blir av med jobbet

 En präst i Bohuslän erbjuds 16 månadslöner om totalt 640 000 kronor mot att han slutar, efter att han i en insändare hävdat att RFSL står för ”sexuell lössläppthet”, ifrågasatt organisationens inflytande i samhället och kritiserat den svenska åsiktskorridoren. Samtidigt ser flera av prästens påståenden ut att besannas.

Drömmen om Europa

 Miljoner människor skulle vilja lämna sina hemländer för att ta sig till Europa, dels från konfliktens Syrien, men också från flera länder i Afrika. För Europa skulle det vara en omöjlighet att absorbera dessa antal.

Moderaterna: Miljarder växer inte på träd

 Det var en pressad Anna Kinberg Batra som höll ett klassiskt, men något taffligt moderat tal, med försvar, företagande och arbete som huvudpunkter. Integration, jobb och otrygghet är de stora problemen, enligt moderatledaren. Hon lovade också att hålla ihop Alliansen efter valet, utan att gå in på hur hon ska hantera framförallt Centerns, men också Liberalernas, uppfattning i migrationsfrågan, som sannolikt kommer att avvika från majoriteten av väljarnas efter nästa val.

Google skadar kunder genom riggade priser

 EU har utfärdat 2,7 miljarder dollar i böter för Googles konkurrensskadande agerande. Advokaten Gary Reback, som driver processer mot monopol i Silicon Valley, förklarar hur sökmotorföretaget skadar konsumenter.

Verklighetsfrämmande retorik i Gustav Fridolins partiledartal

 På Miljöpartiets dag i Almedalen talade Gustav Fridolin till det krisande partiets kvarvarande sympatisörer. Han försökte i talet tillgodose både den realistiska falangen och idealisterna, genom att utlova dels mer av samma sak som tidigare, dels ge en antydan om skärpt kriminalpolitik. Huvudtema var miljön.

Ebba Busch Thor: Sverige Är!

 Ebba Busch Thor (KD) inledde talet med att tala om Sverige, ett sympatiskt drag, men i år lyste flaggorna med sin frånvaro. Hon spann dock vidare på den tråd som fått gehör hos medlemmarna, den om att värna svenska traditioner och kritisera islamiska länders moskébyggande i Sverige.

Magdalena Andersson, ein Mädchen für Alle

 Magdalena Andersson (S), finansminister, höll tal på onsdagen, Socialdemokraternas dag, istället för statsminister Stefan Löfven som turnerade i andra delar av landet. Talet präglades av löften om mer resurser åt alla och Andersson slog sig även för bröstet för att ha varit med om att störta diktaturen i DDR.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.