eNyT v. 51/2023

Vid omröstningen om förslaget till sänkt skatt på bensin och diesel var det bara Centerpartiet som drev fram en omröstning om sitt egna förslag. Det röstades bort med stor majoritet. Övriga oppositionen valde att inte yrka på sina egna förslag och därför blev det ingen dramatik när beslutet klubbades igenom med acklamation. Debatten blev dock mer tjafsig än vanligt, när partiernas företrädare försökte sänka varandras argument. Bild: Riksdagen

Sänkt skatt på bensin och diesel?

 Riksdagen sa ja till sänkt skatt på bensin och diesel. Det innebär att skatten på bensin och diesel sänks 2024, jämfört med den nivå som skulle gällt med nuvarande omräkningsregler. För 2025 räknas skattebeloppen för bränslen om från 2024 års nivåer. För bensin sänks de omräknade energiskattebeloppen med 60 öre per liter. Sänkningen gäller inte akrylatbensin.

Hur vanliga är skolskjutningar i Europa?

 En beväpnad man har skjutit ihjäl 14 personer och skadat ytterligare 25 på ett universitet i Prag. Men sådana skolskjutningar är mycket mer ovanliga i Europa än i USA.

Livstids fängelse för irakier som knivmördade svensk fru

 En irakisk man fick uppehållstillstånd i Sverige efter att han sade sig vara homosexuell, men gifte sig kort därefter med en svensk kvinna. Äktenskapet blev dock kort, efter knappt två år mördade araben sin svenska fru med 39 knivhugg. Nu har han dömts till livstids fängelse och livstids utvisning för det brutala mordet.

Bara fyra av tio tyskar vågar säga vad de tänker

 Endast en minoritet av tyskarna vågar säga vad de tycker och tänker utan att riskera repressalier från staten eller politiska fiender, visar en ny undersökning. Samtidigt upplever de vänsterextrema partimedlemmarna i De Gröna det motsatta och är det enda partiet där man tycker att ”ordet är fritt” i Tyskland.

Socialdemokraterna toppar listan över dyraste taxiresenärerna

 Det socialdemokratiska ”arbetarpartiets” riksdagsledamöter reser taxi för stora summor varje år, med rekordinnehavaren Morgan Johansson i spetsen. Medan genomsnittsledamoten åker taxi för cirka 12 000 kronor om året reste Johansson för över 140 000 kronor.

Hamas hade ”nästan en halv miljard dollar” och Israel visste om det

 I åratal har Israel känt till Hamas finansiella nätverk och hur de enligt uppgift tagit emot miljoner från företag i Sudan, Förenade Arabemiraten och Turkiet. Den palestinska terrorgruppen använde dessa pengar för att köpa vapen och stärka sin militära infrastruktur. Varför stoppade inte Israel pengaflödena?

Brå rapporterar om otillåten påverkan från ”systemhotande aktörer”

 Brottsförebyggande rådet (Brå) har bland annat i uppdrag att studera utsatthet bland förtroendevalda (Politikernas trygghetsundersökning, PTU), något som gäller förtroendevalda och kommunala förvaltningar. Resultatet ska redovisas senast den 1 april 2025. Man har nu släppt en delredovisning: Otillåten påverkan från ”systemhotande aktörer”.

EU-kommissionen angriper X

 Elon Musk har inte bara problem med den svenska fackföreningsrörelsen. Måndagen den 18 december meddelade EU i ett pressmeddelande att flera formella överträdelseförfaranden inletts mot det sociala nätverket X. I skottlinjen står flera innovationer som Musk har infört sedan han tog över företaget.

Islamistisk julterror över Europa

 Ett säkert jultecken i de europeiska länder som har tillåtit muslimsk massinvandring är ett förhöjt terrorhot, med shoppingområden och julmarknader skyddade av betonghinder för att stoppa lastbilar och poliser med förstärkningsvapen.

PISA 2022 – symptom och orsaker

 Lagom till Nikolausdagen kom resultaten av den kunskapsmätning som OECD-länder genomför var tredje år. Det blev bestörtning i flera länder med plausibla förklaringar i vissa och kristallklara orsakssammanhang i andra.

Ukraina kan göra EU bankrutt

 Landet skulle kunna kräva upp till 190 miljarder euro i EU-medel om det beviljas medlemskap i unionen. Alla andra medlemsländer skulle kunna bli nettobetalare om Ukraina går med i EU.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.