eNyT v. 49/2023

Lagra dina datafiler i DNA

 Det franska startup-företaget Biomemory lanserar nu en lagringsenhet i kreditkortsstorlek som använder DNA för att lagra data. Men för tillfället är kapaciteten begränsad – en kilobyte data, och enbart text. Som för de flesta fall av ny teknik är prislappen dessutom initialt hög.

Enorm risk för islamistiska terrordåd i jul

 Till julen kommer vissa saker som ett brev på posten. Julstämning, julmarknader, julklappar, julmat, och tack vare massinvandring ett nytt fenomen som Europa numera ska räkna som vardag: Enorm risk för terrordåd.

Har Ukraina redan förlorat kriget?

 Den tyska tidningen Welt hävdar i en artikel att Ukraina ”faller sönder” och att Orbán hade rätt, men ”ingen vågar erkänna det”. Nu sällar sig dessutom Kievs borgmästare till de kritiska rösterna.

Ny terrorattack i Paris

 En knivbeväpnad terrorist en dödade en tysk turist och skadade två andra i lördags i Paris 15:e arrondissement under rop om ”Allahu Akbar. Han greps på platsen. Åklagarmyndigheten mot terrorism (PNAT) har tagit över utredningen av attacken, som utfördes av en fransk medborgare med iransk bakgrund, redan känd för myndigheterna för radikal islamism och psykiatriska störningar.

Cirka 80 nationalister trotsade vädrets makter och samlades på Riddarholmen för att tåga mot Kungsträdgården. Foto: Privat

Fackeltåg i snö och kyla på Karl XII:s dödsdag

 På Karl XII:s dödsdag den 30 november tågade ett åttiotal nationalister från Riddarholmskyrkan, där kungen ligger begravd, ned till Kungsträdgården där han står staty. Arrangör var Alternativ för Sverige, som för tredje året i rad genomförde högtidlighållandet av kungens minne. AFS uppmärksammade även att det snart är EU-val. Partiledare Gustav Kasselstrand menade att AFS går i bräschen för en bredare Swexit-rörelse.

Fem ungdomar dömda – hängde misstänkt våldtäktsman

 En anmäld våldtäkt mot en ung svensk flicka som polisen inte utredde blev starten på en mordplan som slutade med att en 26-årig invandrare hittades hängd i ett träd. Nu har fem ungdomar dömts för mordet – en till livstids fängelse och resten till ungdomsvård.

Socialdemokraternas internrapport – förstörde Sverige med massinvandring

 I en internrapport har Socialdemokraterna kommit med svidande kritik mot sitt eget parti och de politiska beslut man tagit under decennier gällande massinvandringen. Man konstaterar att man totalt misslyckats med invandrings- och integrationspolitiken och att man gjort så av rädsla för att förknippas med Sverigedemokraterna. Men lösningen finns: Blanda ut svenskarna helt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.