eNyT v. 45/2023

Oceaner på mörka och frusna månar?

 Vissa av månarna som kretsar kring Jupiter och Saturnus verkar ha oceaner under ytan – det är lockande objekt i sökandet efter liv bortom jorden. Men det är oklart varför dessa hav överhuvudtaget existerar.

Den berömda olycksdagen

 Av årets alla dagar i den kristna västvärlden är det fredagen den trettonde som anses vara olycksdagen nummer ett. Man skulle aldrig ge sig ut till sjöss på den dagen, i en del av Sverige troddes äktenskapet bli olyckligt om man gifte sig på en fredag och talet tretton har länge betraktas som magiskt och farligt.

Svensk yttrandefrihet och konsekvenser därav

 Svensk asylpolitik och landets yttrandefrihet har uppmärksammats på ett speciellt sätt, inte bara i Frankrike utan numera även i Belgien. Relationerna mellan republiken Frankrike och kungariket Sverige är minst sagt kyliga. En återblick på några händelser under de senaste månaderna ger en tydlig förklaring.

Bärbara datorer med komprometterande material mot Scholz försvann

 Omkring 700 000 e-postmeddelanden som skulle kunna kasta ljus över den så kallade Cum-Ex-skandalen kring förbundskansler Scholz har ”försvunnit”. Den särskilde utredare som SPD utsett lovar dock att han inte kommer att manipulera de två bärbara datorerna – men säger inte var de är. Den tyska oppositionen rasar.

Vilka är de enorma mystiska klumparna nära jordens kärna?

 Forskare tror att de två mystiska klumpar som hittats djupt nära jordens centrum kan vara resterna av en protoplanet som kallas Theia. Den hade en enorm inverkan på jorden för miljarder år sedan och gav också upphov till vår måne.

Trump slår Biden i ”swing states”

 Det visar en opinionsundersökning utförd av New York Times. De flesta av de tillfrågade sade att den nuvarande presidentens politik hade skadat dem personligen och förutspådde ekonomisk ruin om han vann en andra mandatperiod.

Naturskyddsföreningen är hyckleriets mästare

 Jag såg ett klipp med informationspropaganda från Naturskyddsföreningen. Där finns nu också deras nya och mycket välbetalda generalsekreterare Karin Lexén, med en månadslön på 85 000 kronor (april 2023). Hon borde väl i rimlighetens namn också bemöta viktiga frågeställningar om hur Naturskyddsföreningen skyddar MP:s inblandning i den allt mer växande importen och förbränningen av utländska sopor och avfall i Sveriges kommunala och privatägda kraftvärmeverk?

Elbilar ”ingen patentlösning”, enligt tidigare VD för Toyota

 Elbilar ”är inte någon silverkula” när det gäller koldioxidutsläpp och människor inser ”äntligen” verkligheten”. Akio Toyoda, styrelseordförande och tidigare VD för den japanska biltillverkaren Toyota, kritiserade häromveckan regler som ”skapas på grundval av ideal” och som ”får vanliga konsumenter att lida”.

HASSAN NASRALLAHS tal som många hade stora förväntningar på följdes av miljontals världen över. Här ses milisledaren i ett sällsynt framträdande på storskärm av tusentals libaneser i västra Beirut, som är ett av Hizbollahs starka fästen. Foto: Mohamed Azakir

Hizbollahs ledare höll avgörande tal

 I fredags framträdde den fruktade och hemlighetsfulle ledaren för den mäktiga milisgruppen Hizbollah för första gången sedan starten på Gazakriget den 7 oktober. Det hajpade talet blev dock något av ett antiklimax, då Hassan Nasrallah inte avslöjade det alla väntat på – vad Hizbollah kommer att göra i kriget mellan Israel och Hamas. Han lämnade världen att fortsatt spekulera, där en del tolkat vissa av hans ord som en krigsförklaring mot USA. Samtidigt har Washington i det tysta antagit en resolution för krig mot Iran.

Afghansk migrant rånmördade 75-årig svensk kvinna

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Karl XI:s mystiska syn

 Det finns en berättelse om en syn som Karl XI ska ha haft. Denna berättelse är av dunkelt ursprung. Den sägs ha haft propagandistiskt syfte, men sanningen om denna berättelses tillkomst lär sannolikt aldrig bli känd.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.