eNyT v. 44/2022

USA sanktionerar kinesisk mikrochipindustri

 Med nya amerikanska sanktioner mot Kina, som trädde i kraft den 12 oktober, levererade Biden-administrationen ett allvarligt slag mot landet. Allt samarbete med kinesiska chip- och minnestillverkare och i synnerhet export av halvledare till Kina är nu förbjudet.

”Planetmördarasteroid” som dolts av solen kan en dag träffa jorden

 Endast cirka 25 asteroider med banor helt inom jordens omloppsbana har hittills upptäckts på grund av svårigheten att observera dem så nära solens starka strålning. Nu har astronomer upptäckt en gigantisk asteroid som ”gömmer sig” i solstrålningen och som en dag kan korsa jordens bana.

Rasistanklagad miljöpartist vann borgmästarval för tredje gången

 Överborgmästarvalet i Tübingen den 23 oktober vanns av Boris Palmer. Invandringskritik och miljöprofil kan vara en god kombination för politiker som vill vinna extra brett stöd. Frågorna var för sig kan vara nog så bra, men i kombination rent revolutionerande. Vågar die Grünen utesluta Boris Palmer och är han rasist?

Jakten på Hunter

 Följetången om Hunter Bidens bärbara dator rullar vidare. Forskargruppen Marco Polo har gått igenom allt material på hårddisken och sammanställt en rapport med vad de anser vara bevis på begångna brott som har skickats till alla 535 ledamöterna i kongressen.

Kanye West vill köpa sociala medieplattformen Parler

 Den svarte amerikanske rapparen Kanye West, även känd under artistnamnet ”Ye”, meddelade den 17 oktober att han ämnar köpa den yttrandefrihetsvänliga medieplattformen Parler, uppger nyhetsbyrån Reuters. Wests beslut att köpa Parler kom efter att han på grund av påstådda antisemitiska inlägg på såväl Instagram som Twitter fått sina konton stängda av IT-jättarna.

Bidens Ukrainapolitik får mothugg inom det egna partiet

 USA:s konfrontativa krigspolitik med ensidigt stöd till Ukraina i den pågående konflikten börjar nu ifrågasättas alltmer. Nyligen gick till och med 30 kongressledamöter från Demokraterna ut i ett brev och vädjade öppet till sin partikollega tillika president Joe Biden att även verka för fredsförhandlingar och inte bara pumpa in mer vapen och pengar till regimen i Kiev. Detta rapporterar Reuters, men redan dagen därpå hade partipiskan vinit.

Efter kunders ilska: Mathem slopar hijabreklam

 E-handelsföretaget Mathem tar efter starka reaktioner från kunderna bort en reklamsekvens med en kvinna iförd muslimsk hijab. På Twitter skriver Mathems presskontakt att företaget på grund av de folkliga protesterna i Iran inte vill uppfattas som ”tondöva”.

Elon Musks köp av Twitter kan förändra landskapet för sociala medier

 Med orden: ”Fågeln är fri” meddelade miljardären Elon Musk att han köpt Twitter. Köpet blev inte billigt utan gick på 44 miljarder dollar, eller cirka 482 miljarder kronor. Direkt efter att affären gått igenom började Musk rensa ut politiskt korrekta chefer. Nu lovar han ett friare Twitter med mindre politiskt styrning av dess användare och mindre censur av oliktänkande.

Ny konservativ regering på plats i Italien

 Lördagen den 22 oktober svors Italiens nya konservativa regering under premiärminister Giorgia Meloni in vid en ceremoni hos president Sergio Matarella. Av vänsterliberaler beskrivs den nya regeringen som den mest högerinriktade i Italien sedan andra världskriget, eftersom det bärande partiet i koalitionen är Italiens bröder, arvtagare till Mussolinis rörelse.

Beskedet – högkostnadsskydd för elpriser till södra Sverige

 Under en pressträff under torsdagseftermiddagen meddelar regeringen hur det nya elstödet ska utformas. 55 miljarder ska återbetalas till svenskarna. Men det är inte hela Sverige som kommer få ta del av det, utan bara södra Sverige.

Invandrad SD-politiker upprör – hyllade vita svenskar

 Riksdagsledamoten Rashid Farivar (SD) fick ett nytt barn och i samband med detta skrev han ett inlägg på Twitter där han uttrycker tacksamhet till ”alla vita människor som varit med och skapat det svenska demokratiska välfärdssamhället” – uttalandet upprör nu politiskt korrekta individer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.