eNyT v. 44/2019

Anti-EU-strejk i Norge lamslog landet

 Torsdag den 10 oktober stod all tågtrafik och tunnelbana stilla i Norge under två timmar. Fackföreningarna protesterade mot EES och EU:s fjärde järnvägspaket. Arbeiderpartiets ledare varnade den 15 oktober på Fellesforbundets landsmöte hela LO för att bråka om EES.

Up the RA!

 Ja, det här var väl en märklig rubrik att finna i en tidning? Och vad betyder det egentligen? ”Up the RA” är typiskt iriskt fonetiskt (ap'terah) och inget mindre än ett krigsrop, ett slagord som i flera decennier har ekat längs med militanta likaledes folkliga marscher i Nordirland, och i detta virrvarr av bokstäver finner vi initialerna till Republican Army (Republikanska Armén).

Sveriges bild och rykte i Tyskland

 Den galopperande utvecklingen vad gäller föraktet för svenska lagar och landets inre säkerhet har naturligt nog väckt stort intresse i många länder utanför Sverige. Tyskland är av tradition mycket vänligt inställt till kungariket Sverige, men nu ljuder varningssignaler på högsta volym.

De Gröna vinner stort i schweiziskt parlamentsval

 Den 20 oktober hölls parlamentsval i Schweiz. Landet har två partier med ordet “grön” i namnet: Det grönliberala och de gröna utan tillägg och båda gick starkt framåt. Det patriotiska Schweiziska folkpartiet (SVP) förlorade mest av alla som gick bakåt, men är alltjämt det största partiet i landet. I övrigt var förändringarna små jämfört med tidigare val.

Var fjärde dansk kräver återvandring av muslimer

 Mer än vad var fjärde dansk, närmare bestämt 28 procent kräver att muslimer återvandrar till sina hemländer. Och 39 procent av tillfrågade danskar anser att invandrare utan arbete omedelbart skall utvisas. Samtidigt hårdnar kampen på gatorna mellan hårdföra islamister och islamkritiker, främst från partiet Stram kurs.

Tungt LO-fack slår larm: Urusla kunskaper i svenska bland anställda inom äldreomsorgen

 Det står mycket illa till med kunskaperna i svenska bland de som arbetar inom äldreomsorgen. Det slår LO-facket Kommunal fast i rapporten ”Svenska språket A och O inom äldreomsorgen”. Man menar i rapporten att äldreomsorgen har blivit en integrationspolitisk arbetsmarknadsåtgärd för nyanlända migranter som medför att de äldre inte alls får den vård de har rätt till. Liknande kritik kommer nu även från pensionärsorganisationen PRO. Ingen av de arbetsgivarorganisationer Nya Tider varit i kontakt med ser något som helst behov av centrala riktlinjer som kan förbättra språksituationen bland de anställda.

Danmarks regering fråntar IS-krigare medborgarskap

 Danmarks regering har snabbehandlat ett lagförslag om att frånta IS-krigare med dubbelt medborgarskap det danska medborgarskapet. Förslaget som behandlats av Folketinget har stöd av en klar majoritet av ledamöterna. Statsminister Mette Frederiksen säger i ett pressmeddelande att IS-terroristerna har vänt det danska samhället ryggen och därför är oönskade i landet. Den nya lagen ger utlännings- och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) att rätten att frånta danska IS-krigare deras danska medborgarskap utan rättegång.

Miljarder försvinner i felaktiga bidrag

 Uppåt 27 miljarder kronor utbetalas felaktigt varje år och en stor del av detta beror på omfattande fusk i välfärdssystemen visar en ny rapport. En stor andel av de felaktiga utbetalningarna kommer från tillfällig föräldrapenning, lönebidrag, nystartsjobb, sjukersättning, sjukpenning och assistansersättning. Samtidigt försvinner 285 miljoner kronor per år utomlands till personer som inte har rätt till ersättningar.

Mer gayflaggning i Sundbyberg om moderater och miljöpartister får bestämma

 I Sundbyberg kan det bli aktuellt att hissa homolobbyns regnbågsflagga en gång i månaden, året runt i allmänna flaggstänger, i alla fall om de lokala moderaterna och miljöpartisterna får som de vill. På riksnivå duckar dock Moderaterna frågan, då det står klart att Sundbyberg utanför Stockholm och Sölvesborg i den södra landsändan nu gör precis tvärtemot varandra.

Åldringar måste betala eget toapapper när Gislaved prioriterar migranters försörjningsstöd

 Sedan årsskiftet får de boende på Gislaveds äldreboenden betala för toalettpapper och andra förbrukningsartiklar. Gislaved måste likt andra kommuner spara pengar. Orsaken är även här ökade kostnader för försörjningsstöd och hotellboende när kommunens lägenheter tog slut. När Nya Tider når socialnämndens ordförande försvarar hon såväl hög invandring till kommunen och betraktar dessutom de äldres nya toapappersavgift som en jämlikhetsåtgärd.

Eritrean frias från homovåldtäkt på restaurang

 En eritrean, åtalad för en homosexuell våldtäkt av en landsman, frikänns av Solna tingsrätt, då de anser att bevisningen inte räckte. Motivet till övergreppet skulle enligt brottsoffret ha varit en oreglerad skuld på 2 000 kronor.

Somaliska migranter flygs till Tyskland

 Den 15 oktober flögs 154 somalier från Etiopien till Tyskland, i vad som ska vara den första chartertransporten i omplaceringen av 500 personer som befunnit sig i landet.

”Det är våldet, idiot!”

 Mångkulturen i Sverige går in på sitt fyrtiofemte år, sedan detta lanserades på 1960-talet i bland annat debattartiklar i DN. Landet befinner sig i ett slags undantagstillstånd; de jure sedan nationen avskaffades formellt med ”EU-inträdet” 1995; de facto sedan störtfloden av objudna gäster 2015 – allra senast.

Stort stöd för samarbete med SD

 Allmänhetens stöd för att politiska partier skall samarbeta med SD har ökat till nya höjder. 61 procent vill samarbeta med SD i frågor där man tycker lika – och bland M- och KD-väljare är siffran uppe i 85 respektive 95 procent, enligt en mätning Sifo gjort på uppdrag av Expressen.

Ensamkommande afghan våldtog 11-årig flicka

 Reza Mohamadi, 19, kom till Sverige under massinvandringsvågen 2015 och sökte asyl. Trots att han nekats uppehållstillstånd av Migrationsverket lyckades Reza stanna kvar i Sverige, även efter att han fått ett utvisningsbeslut under våren 2019. Nu har han dömts till fängelse och utvisning efter att ha våldtagit en 11-årig flicka vid ett flertal tillfällen – men afghanen fick trots detta lägre straff än vad lagen kräver.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.