eNyT v. 41/2023

Grimbergs historia

 Carl Grimberg är känd för Svenska folkets underbara öden, som gavs ut i 11 band under åren 1913-1939 och skildrar Sveriges historia. I denna artikel uppmärksammas dock hans egen historia och den tid han levde i.

AfD fortsätter sin frammarsch i Tyskland

 ”Bestraffning av regeringen”, ”hårt slag”, ”katastrofalt”... Det är i dessa termer som den tyska pressen tillkännagav det förkrossande nederlaget för Tysklands förbundskansler Olaf Scholz regeringskoalition söndagen den 8 oktober 2023 i de regionala valen i delstaterna Bayern och Hessen. Socialdemokraterna (SPD), ledda av inrikesminister Nancy Faeser, De gröna och liberalerna i FDP blev omsprungna av de konservativa i dessa två delstater, där högerpartiet Alternativ för Tyskland (AfD), kritiskt till Europeiska unionen, kunde positionera sig på andra och tredje plats.

Dödens vålnad

 Vålnaden Vita frun är känd över hela världen. Hennes vitklädda gestalt har setts på slott, på åtminstone en kyrkogård och på andra olika platser. En vanlig föreställning om henne var att när hon visade sig betydde det att någon medlem av en kunglig familj skulle dö.

Hamas attack blev Israels 11 september

 Israel har förklarat krig efter att den palestinska terrororganisationen Hamas genomfört de största attackerna mot Israel någonsin – med över 800 döda som följd. Nu förbereder Israel en fullskalig markinvasion som kan komma att bli extremt blodig.

Olena Zelenska anklagas för shoppingrunda på 1,1 miljoner dollar

 Olena Zelenska, fru till Ukrainas president Zelenskyj, spenderade enligt uppgift minst 1,1 miljoner dollar på en shoppingrunda i New York när hon besökte USA tillsammans med sin man för att begära fortsatt stöd från USA. Ukrainska medier dementerar påståendet.

Pakistan visar att det är möjligt – utvisar 1,7 miljoner

 Invandrade afghaner är ett stort problem och ligger bakom mycket våld, kriminalitet och oroligheter, menar Pakistan och fattar helt sonika beslutet att utvisa 1,7 miljoner afghaner ur landet. Men beslutet uppskattas inte av alla – bland annat talibanerna som styr Afghanistan är upprörda över att afghaner ska återvända till sitt hemland.

Tysk familj deporteras efter 15 år i USA

 Efter hård kritik om slapphet från invandringsmyndigheternas sida, har USA:s justitiedepartement valt att ta i med hårdhandskarna i åtminstone ett fall. En skötsam, vit, kristen familj som levt i USA i 15 år ska deporteras till Tyskland.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.