eNyT v. 37/2017

Nedslag i valrörelsen, del 3

 Nya Tider fortsätter bevaka valrörelsen. Här kommer ännu ett bildreportage från Stockholm. Denna gång fokuserar vi på några profilerade 08-politiker, mycket nöje.

Islamisthot mot Jimmie Åkesson – skall halshugga hans son

 I ett hotbrev med den muslimska terrorgruppen IS logga som sprids på nätet riktas hot mot partiledaren för Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson och hans fyraåriga son. Säkerhetspolisen har inlett en förundersökning om olaga hot.

SDU: anhörigutvandring, inte anhöriginvandring

 Sverigedemokraternas ungdomsförbund skriver på SVT Opinion att moderpartiet borde driva en vassare invandringspolitik och även börja titta en ”återvandringspolitik”.

Anna Kinberg-Batra lämnar politiken helt

 Anna Kinberg-Batra, som försökt styra tillbaka Moderaterna på ett konservativt spår, lämnar politiken efter valet 2018. Det meddelade hon i dag.

Recensionssajter sänker Hollywood

 Numera kan publiken själva betygsätta filmer på sajter som Hollywood inte kontrollerar, och det har fått intäkterna att rasa för flera inom filmindustrin. Det rapporterar finanstidningen Bloomberg.

Dyrt med tvångsavvisningar. Stillbild: SVT

Invandring överlägset viktigaste frågan för väljarna

 Asylkaoset är över, påstår regeringen. Och invandring är inte längre en viktig fråga för väljarna, upprepar journalisterna i sina tips till politiker. ”Nu håller spelplanen på att ändras”, menade Aftonbladet i en uppmaning till politiker att bli ”besatta av invandringen” som SD eftersom ”sjukvården är viktigaste frågan för väljarna”.

Jasin – Sveriges första islamiska parti vill göra Sverige muslimskt

 Just nu ligger det en ansökan hos Valmyndigheten om att registrera det nya partiet Jasin, som Sveriges första muslimska parti. I ansökan, som Nya Tider tagit del av, skriver Jasin att man vill sprida islam och är öppet för ”alla människor med utländsk bakgrund”.

Angela Merkel. Stillbild: RT

Artificiell intelligens kan avslöja homosexuella utifrån ansiktsbilder

 Enligt en studie från Stanfords universitet i Kalifornien kan artificiell intelligens (AI) korrekt bedöma om en person är homosexuell eller inte bara genom att analysera bilden av deras ansikte. Studien kritiseras av LGBT-grupper som fruktar att tekniken kan komma att användas för att diskriminera mot homosexuella.

Jan Myrdal. Foto: Nya Tider

Wenngarn – Från Magnus Gabriel De la Gardie till rikt bysamhälle

 Omgivet av Mälardalens grönska, mellan Uppsala och Sigtuna, ligger Wenngarn. Det är en plats med händelserik historia som i dag är ett blomstrande bysamhälle med stor potential. Här finns ett bryggeri, konferensrum i en byggnad som är känd som ”Smuttan”, kulturstall, en betongfabrik, bollhall, orangeri och ett gammalt barockslott med anor från 1100-1200-talet som är ett populärt turistmål. Genom åren har även missbrukare fått vård här och en vålnad i slottskällaren sägs kalla på hjälp än i dag.

Muslimskt parti vill ställa upp i riksdagsvalet 2018

 Hos Valmyndigheten ligger just nu en ansökan under behandling om att få registrera ett muslimskt parti till riksdagsvalet 2018. Det heter Jasin (uttalas Ja-sin). Eftersom anmälan avser riksdagsvalet kommer namnet att vara skyddat även för samtliga val till landsting och kommunfullmäktige samt val till Europaparlamentet.

EU förbjuder Sverige att fortsätta med gränskontroller

 EU-kommissionen kommer inte att acceptera en förlängning av Sveriges gränskontroller mot Danmark eller andra inre kontroller inom EU. Detta enligt EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos, som talade vid en presskonferens den 6 september.

SR: Synd om muslimer när muslim knivhögg – vägrar förklara val av rubrik

 När en muslimsk terrorist skadade sju finländare och dödade två i en knivattack i Finland, valde Sveriges radio rubriken ”Efter attacken i Åbo – muslimer känner sig otrygga” i sin nätpublicering. Men när Nya Tiders reporter försöker få en förklaring vägrar Ekots ansvarig utgivare Olle Zachrison att kommentera rubriken. ”Jag tar inga instruktioner från dig”, säger han.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.