eNyT v. 36/2022

Klaner och etniska lobbygrupper – hoten mot demokratin finns mitt i Sveriges Riksdag

 År 2020 påstod den dåvarande chefen för polisens nationella operativa avdelning att det fanns runt 40 kriminella klaner i Sverige. De ”nästlar sig in i det svenska samhällslivet på ett sätt som gör dem systemhotande”, hette det. 2022 är det svårt att förneka situationen även för de mest inbitna försvararna av mångkultur. Så här i valtider har Nya Tider sammanställt läget i landets högsta beslutande organ, Sveriges Riksdag. Det visar sig att problematiken med kriminella klaner och etniska lobbyister är högst närvarande där – och har varit det i minst två decennier. Det är dessutom svårt att stoppa utvecklingen, då den ändrade grundlagen från 1975 mer eller mindre befäster den.

Irene Svenonius på Kommunistiska partiets affisch (t.v.) och på ett torgmöte (t.h.). Foton: Nya Tider

Kommunistiska partiets påhopp

 Kommunistiska partiet har ett fåtal valstugor i Stockholmsområdet. På valstugan har de satt upp några affischer. En av dem ser ni ovan.

Folkomröstningen i Chile den 4 september 2022. Foto: Chiles valmyndighet

Folkomröstning i Chile – ett tydligt nej till vänsterförslaget

 Den 4 september gick chilenarna till valurnorna för att rösta om en helt ny konstitution. Det var obligatoriskt att delta för alla medborgare, vilket ledde till ett historiskt högt valdeltagande i Chile. En klar majoritet sade nej till vänsterns konstitutionsförslag, som gick ut på mångkultur, hbtq, kvotering av kvinnor till offentlig tjänst, men också ett mera omfattande socialt skyddsnät.

Sjösås nya kyrka, som invigdes 1865, finns inte mer. Den tillkom på initiativ av biskopen Esaias Tegnér, som ansåg Sjösås gamla medeltidskyrka för omodern. Det var en traditionell sockenkyrka i nyklassicistisk stil. Polisen misstänker att branden var anlagd. Stillbild: SVT

Kyrka brann ned efter Paludans besök

 Den 3 september brann Sjösås nya kyrka, strax norr om Braås i Växjö kommun, ned till grunden. Samma dag hade den islamkritiske politikern Rasmus Paludan besökt den mångkulturella förorten Araby i Växjö och hållit ett torgmöte.

Malmös socialdemokrater kampanjar på andra språk trots somalitownutspel

 Inför valet den 11 september kampanjar Malmös socialdemokrater för fullt på bland annat arabiska, detta trots statsminister Magdalena Anderssons utspel om att inte låta ”somalitowns” växa fram och att alla som bor och arbetar i Sverige ska lära sig att tala svenska. När Nya Tider når en av de lokala S-ombudsmännen i Malmö, Björn Gudmundsson, försvarar han den mångkulturella kampanjen med att det är en demokratisk rättighet att få rösta, även om man inte kan svenska.

Desperata Socialdemokrater utmålar SD som ”ett hot mot rikets säkerhet”

 Vid en så kallad ”pressbrief” i det Socialdemokratiska partihögkvarteret den 2 september, gick Socialdemokraterna definitivt över en linje som många befarat, men som ingen ville se hända. De socialdemokratiska ministrarna Peter Hultqvist och Anders Ygeman utmålade, med lögner och halvsanningar, Sverigedemokraterna som ett hot mot rikets säkerhet. I en kommentar på Twitter kallar SD-ledaren Jimmie Åkesson utspelet för ”diktaturfasoner på högsta nivå”.

Ukraina vill ha det svenska artillerisystemet Archer – men regeringen tvekar

 Sverige har redan donerat omfattande mängder militärutrustning, däribland 10 000 pansarskott, minröjningsutrustning, pansarvärnsvapen, kulsprutor och sjömålsrobot 17 till de ukrainska försvararna. I veckan kom nya önskemål från Ukraina om svenskt bistånd. Högst på listan är det extremt effektiva svenska artillerisystemet Archer som skulle kunna användas för precisionsattacker mot ryska mål. Men trots att Sverige donerar ammunition som används av vapensystemet har det än så länge inte kommit ett klartecken på om Ukraina även kommer få Archer-systemet.

Polen kräver 14 000 miljarder kronor i kompensation från Tyskland

 83 år efter att Tyskland invaderade Polen under andra världskriget har landet nu kommit med ett nytt – minst sagt omfattande – kompensationskrav. Motsvarande runt 14 000 miljarder kronor ska täcka upp skador för det som skadats eller förstörts under andra världskriget menar Polen.

Vitryska stridsflygplan nu utrustade med ryska kärnvapen

 Den vitryska statsledningen under president Alexander Lukasjenko bekräftar i ett uttalande till landets nyhetsbyrå Belta att de vitryska stridsflygplanen nu utrustas med nylevererade kärnvapen från Ryssland, och enligt presidenten är man fullt beredda att använda dem om det så krävs.

Småländskt bageri gav socialdemokratisk energiminister kalla handen

 Tisdagen den 23 augusti hade den iranskfödde socialdemokratiske energiministern Khashayar Farmanbar tänkt sig att på sin rundresa i Kalmar län även besöka bageriet Guldkringlan i Vimmerby. Av detta blev dock intet. Bageriets ledning meddelade helt kyligt att de var mer intresserade av att regeringen sätter fart och levererar energipolitik som möjliggör fortsatt existens som företag i stället för att ministern skulle stå och skryta om sin egen politiks förträfflighet.

Risk för omval i Norrtälje – kommunen slarvade bort tiotusentals AfS-valsedlar

 Kommunvalet i Norrtälje riskerar att behöva göras om. Detta efter att kommunen tagit emot valsedlar från Alternativ för Sverige och lovat att lägga ut dem, men därefter fallerat på två punkter: de första två dagarna hade valsedlarna inte lagts ut, och när Alternativ för Sverige upptäckte detta visade det sig att kommunen sedan tappat bort tiotusentals valsedlar. Nu riskerar partiets kvarvarande valsedlar att ta slut i vallokalerna. Gustav Kasselstrand, partiledare, säger att partiet överväger att överklaga valresultatet i syfte att få till stånd ett omval. Samma överklagan kan komma att gälla även riksdagsvalet.

Fredrik Kärrholm – polisen som sadlade om

 Vid ett besök på Karlaplan på Östermalm stötte vi på ex-polisen Fredrik Kärrholm, som kandiderar för Moderaterna. Han satte upp valaffischer av sig själv med benägen hjälp av sin sambo.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.