eNyT v. 35/2023

Notting Hill Carnival i London spårar ur – igen

 Sverige må ha sina eritreanska festivaler, men man kan i Storbritannien också. Svarta ungdomar filmades när de sprang på gatorna med machetes vid årets Notting Hill Carnival. Slutnotan hamnade på en biten polis, 8 knivhuggna och 275 gripanden för knivinnehav, droger och sexuella övergrepp på den årliga migrantfestivalen.

Befolkningstillväxten i Frankrike kommer att fortsätta ”huvudsakligen genom invandring”

 Invandringen kommer under de kommande åren att utgöra ”huvuddelen av den franska befolkningstillväxten”, enligt en studie från Institut Montaigne som publicerades måndagen den 28 augusti 2023. 10 procent av landets invånare är nu invandrare, det vill säga nästan 7 miljoner människor. Det är en ”aldrig tidigare skådad andel” och befolkningstillväxten kommer att ”fortsätta huvudsakligen genom invandring”.

De dolda kopplingarna mellan våra händer och tungor

 Har du någonsin sett någon sticka ut tungan när de försöker göra någonting ”pilligt”? Beteendet kan se lustigt ut och verka helt irrationellt, men att sticka ut tungan medan man koncentrerar sig på händernas rörelser avslöjar en historia av evolutionära samband.

Ligger Ryssland bakom störningar i tågtrafiken i Polen?

 Samtidigt som den svenska regeringen varnar för ryska hackare och påverkansoperationer har Polen nyligen haft störningar i sin tågtrafik. Signaler som används för att störa polsk järnvägstrafik har åtföljts av den ryska nationalsången.

Den enkle arbetarens tankar

 Alla dessa experter! Trots att Sverige har högar med diverse experter, har vi högar med problem. Hur kommer sig detta ?

Omfattande påverkansoperationer mot Sverige

 Det pågår flera omfattande påverkansoperationer mot Sverige enligt regeringen. Ryssland har länge varit en huvudaktör, men enligt Myndigheten för psykologiskt försvar har Iran kommit att bli mycket mer aktiv på den fronten.

Abaya nu förbjudet i franska skolor

 Den franske utbildningsministern Gabriel Attal meddelade söndagen den 27 augusti förbudet mot abayas i skolor med motiveringen att plagget var en ”religiös yttring”.

Varför gråter psykologiprofessor Jordan Peterson så lätt i intervjuer?

 Först och främst vill jag förtydliga att jag tycker att de flesta vuxna borde visa mer gråt, inte mindre. Om inte annat kan det lätt leda till att de ständigt flyr från besvärliga situationer, och även att vissa dämpar sin oro för sin egen otillräcklighet med raseri mot andra. Så jag tappar ingen respekt, tvärtom, när vuxna människor gråter över stora personliga förluster eller när de ser en tragisk film eller när de gråter av glädje. Men Jordan Peterson brukar också gråta över saker som inte direkt påverkar honom själv, till och med vid ett lugnt samtal med en annan person, och jag vill hävda att det används som för dramatisk effekt.

Indien triumferar där Ryssland misslyckades

 Indien har gjort det. Den indiska rymdforskningsorganisationen ISRO lyckades genomföra en mjuklandning på månen när dess Chandrayaan-3-modul bestående av landaren Vikram och rovern Pragyan landade nära månens sydpol på onsdagskvällen. Häromdagen kraschade Rysslands landare när den försökte göra detsamma.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.