eNyT v. 35/2021

Ung somalier dödshotade och misshandlade vita svenskar i Borås

 En 23-årig somalier, bosatt i Borås har två somrar i rad vansinnesattackerat, misshandlat och dödshotat svenska, vita kvinnor, men även vita män som försökt undsätta kvinnorna ifråga. Även kvinnliga socialsekreterare har dödshotats av den unge aggressive somaliern som på grund av sitt svenska medborgarskap inte kan utvisas. Huvudförhandling har nyligen hållits i Borås tingsrätt och Dawud Mohammad står åtalad för bland annat åtta fall av kvinnomisshandel.

Somalier fick 32 000 kronor i bidrag varje månad – uppmärksammandet kritiseras som ”flört med SD”

 En artikel om invandrares arbetslöshet som Expressen publicerat har väckt stor uppmärksamhet och kritik, men av olika anledningar. Hos svenskar är upprördheten stor över att ett av exemplen som framhävs i artikeln är en somalisk kvinna som fått 32 000 kronor i bidrag varje månad. Hos politiskt korrekta är upprördheten istället att man genom att visa på verkligheten och kostnaderna spelar Sverigedemokraterna i händerna.

Polischef delvis självkritisk efter ”Ghazale-gate”

 Den 23 augusti rapporterade bland annat Borås tidning att den SD-kritiske polisen Nadim Ghazale släcker ner sitt Twitter-konto. I flera medier har hans högsta överordnade, Boråspolisens områdeschef Mattias Ramsö, tagit rygg på Ghazale och försvarat honom. Men när Nya Tider når honom för ett samtal är han delvis självkritisk och tar absolut avstånd från innehållet i de tweets som har vållat folklig vrede och kritik mot den arabiske polismannen och TV-kändisen.

Brå-rapport visar att invandrare är grovt överrepresenterade vid brott

 En politiskt kontroversiell rapport har publicerats av Brå vilken fokuserar på invandrares brottslighet. Rapporten visar att det är två och en halv gånger vanligare att utrikesfödda misstänks för brott som inrikesfödda med två svenskfödda föräldrar. Den visar även att den svenska integrationspolitiken misslyckats – barn till invandrare begår nämligen ännu mer brott än sina föräldrar och är över tre gånger så ofta misstänkta för brott som svenskfödda till svenska föräldrar.

Utvisade kriminella afghaner ”evakuerades” – får nu stanna i Sverige

 Två kriminella män från Afghanistan ”evakuerades” från Kabul med ett av Försvarsmaktens transportflygplan. Men väl tillbaka i Sverige upptäcktes det att de båda männen hade dömts till utvisning med förbud att återvända till Sverige, något som bara sker för grova brott. Nu får de kriminella afghanerna stanna i Sverige på obestämd tid – trots att de egentligen skulle utvisas.

Rasism mot svenska barn förbisågs i Friends årsrapport

 Den 11 augusti släppte Stiftelsen Friends sin årliga rapport om mobbning i svenska skolor. I rapporten står det att läsa att etniskt motiverad, rasistisk mobbning ökar runtom i skolorna. Däremot nämns inte svenskfientligt motiverad mobbning med ett enda ord. När Nya Tider försöker konfrontera Friends med att de helt har bortsett från svenskfientlig mobbning väljer de att gömma sig. En som däremot tar bladet från munnen är Magnus Söderman, en av den ideella föreningen Det fria Sveriges främsta företrädare.

Kvinna gruppvåldtagen i Halmstad

 Natten mot den 24 augusti våldtogs en kvinna brutalt av flera män i Halmstad i södra Halland. När Nya Tider når Inger Olsson, chef vid Halmstadspolisens utredningssektion för brott i nära relationer, säger hon att några tydliga signalement för närvarande inte kan lämnas ut, eftersom man inväntar provsvar.

Ny containerlinje från Kaliningrad till USA

 Logistikkrisen har gjort det svårt - och dyrt - att frakta varor från Kina till USA, men nu startar en alternativ fraktväg: på tåg genom Ryssland. Tågen går till Kaliningrad, där man lastar över till fartyg som tar containrarna vidare över Atlanten. Trots att sanktioner och handelskrig är USA:s viktigaste geopolitiska vapen mot Ryssland, får man nu alltså åse hur rysk infrastruktur används för frakt till just USA.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.