eNyT v. 33/2023

NASA hävdar att Mars snurrar snabbare och snabbare

 Resultaten, som publicerats i tidskriften Nature, kommer från data som skickats av InSight Mars Lander som man tappade kontakten med i december 2022. Trots att forskarna inte är säkra på varför detta händer, säger de att is som ackumuleras på Mars polarkalotter eller landhöjningar kan ligga bakom fenomenet.

NASA förlorade nästan Voyager 2

 Rymdorganisationen tappade kontakten med sin veteranrymdfarkost efter en felaktig kommandosignal. Men ingenjörsteamet som ansvarar för sonden lyckades reparera sitt misstag.

Besök på Wisingsborgs trädgård

 Det är sommar nu och mängder av växter blommar. Visingsborgs Örtagård på Visingsö, numera Wisingsborgs trädgård, kan vara ett turistmål värt att besöka. Visingsö ligger i Vättern, granne med polkagris-staden Gränna som också är ett ställe värt att besöka. Det finns massor av vackra, intressanta och historiska ställen i Sverige. Planera in en resa redan nu!

Ett tredje anonymt brev

 I fallet Brian Warner (Marilyn Manson) vs Evan Rachel Wood et al. fortsätter saker att hända. Nu har ett tredje anonymt brev skickats in till högsta domstolen i Kalifornien.

Trettonde svenska stödpaketet – totalt över 25 miljarder kronor

 Med ett nytt stödpaket till Ukraina på 3,4 miljarder kronor har Sverige passerat 25 miljarder i donerat krigsmaterial och andra former av stödpaket. Det senaste stödpaketet sätter fokus på ammunition och reservdelar, något som de ukrainska försvararna är i stort behov av.

Storbritannien: Asylsökande vägrar flytta från lyxhotell till bostadspråm – hävdar att de är livrädda för vatten

 Mottagningssystemet i Storbritannien har brutit samman och över 50 000 asylsökande är inhysta på hotell, vilket kostar skattebetalarna enorma summor pengar. Regeringen har letat efter lämpligare boende och har bland annat hittat en motorlös pråm som tidigare huserat gas- och oljearbetare. Men de asylsökande vägrar att lämna sina hotell, med hjälp av advokater och aktivister, eftersom de, trots att de korsat Engelska kanalen illegalt och förmodligen också Medelhavet, har en ”allvarlig rädsla för vatten”.

Majoriteten av befolkningen i Ukraina känner sig utnyttjad av väst gällande kriget

 Opinionsinstitutet Rating frågade ukrainarna om kriget, utsikterna till fred och konsekvenserna av konflikten för deras land. Resultatet visar att ukrainarna känner sig övergivna av väst. Det finns också en skepsis inför det kommande valet. Det kan vara dåliga nyheter för Zelenskyj, som vill bli omvald snart.

Prideparaden 2023 – inga muslimer i år heller

 Men kanske nästa? Alla riksdagspartier utom SD fanns på plats, som inte fick någon inbjudan detta år heller. Nya Tider bevakade Prideparaden 2023 och bjuder på en fotokavalkad från evenemanget – håll till godo.

Väst inför nya sanktioner mot Vitryssland

 USA och Kanada tillkännagav nya sanktioner mot Vitryssland på onsdagen den 9 augusti, tre år efter massprotester mot omvalet av president Alexander Lukasjenko, vars regering beskrev kritik om valfusk från EU som ”falska anklagelser”.

Frankrike åter Europas ledande exportör av el

 Frankrike var nettoimportör av el 2022 men återtog sin position som Europas ledande elexportör under första halvåret 2023. Enligt ett energidataanalysföretag har Frankrike nu gått om Sverige och Spanien och har exporterat 17,6 terawattimmar till främst Storbritannien och Italien.

EU-valet 2024: Högerpartierna är på frammarsch

 I Europa förändras nu opinionen: Enligt en färsk undersökning kommer konservativa och högerpartier göra betydande framsteg i EU-valet i juni 2024. Etablerade partier, å andra sidan, förlorar betydligt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.