eNyT v. 32/2021

CDU-ledaren vill utvisa kriminella afghaner

 CDU flörtar med invandringskritiker genom att lansera ett förslag man tagit från konkurrenten Alternativ för Tyskland (AfD). Vallöftet går ut på att utländska brottslingar ska skickas tillbaka till sina hemländer, inklusive Afghanistan som tidigare ansetts för farligt. Det är främst CSU och dess ministerpresident i Bayern, Markus Söder, som drivit på. Nu vingas CDU-ledaren Armin Laschet bekräfta utspelet.

Åtta år gammal pojke riskerar dödsstraff – hädade islam

 En hinduisk pojke på åtta år står nu åtalad för blasfemi i Pakistan, ett "brott" med dödsstraff på straffskalan i landet. Detta för att han ”hädat” islam då han påståtts ha urinerat på en matta som funnits i muslimsk skola. Upprörda muslimer har bränt ner ett hinduiskt tempel som hämnd och vill nu mörda pojken och hans familj.

Mordförsök i Luleå

 I en brutal attack som fångades på film försökte en man mörda en annan med hjälp av ett tillhygge mitt i centrala Luleå under fredagen.

Reuterholms fall

 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Ståhl stolt över att vara svensk viking – Svenska Friidrottsförbundet håller med

 Då Daniel Ståhl vann guldmedalj i diskuskastning den 31 juli och säkrade Sveriges första medalj i Tokyo utbrast han stolt och utan förbehåll i följande citat då han stod på prispallen: ”I’m a Swedish viking”, något som uppmärksammades av såväl inhemska som utländska medier. Denna spontana fosterlandskärlek uppskattades dock inte av alla. En anonym insändarskribent krävde exempelvis att Friidrottsförbundet borde återföra Ståhl till ”rätt värdegrund”. Förbundets ordförande Johan Storåkers säger dock till Nya Tider att de gläds med Daniel Ståhl och inte kommer att följa några kritiska uppmaningar.

”Fred, frihet, ingen diktatur”! – tusentals frihetsdemonstranter trotsade myndigheternas samlingsförbud

 Söndagen den 1 augusti hölls spontana demonstrationer på olika platser i Berlin där man än en gång protesterade mot den tyska regeringens frihetsinskränkande coronarestriktioner. Demonstrationstågen var utspridda, framför allt i Berlins västra och centrala delar, och blev stundtals våldsamma då polisen använde hårda metoder för att försöka skingra frihetsdemonstranterna.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.