eNyT v. 27/2017

Brittiska läkare vill göra det möjligt för män att bli mammor

 Brittiska läkare vill göra det möjligt med livmodertransplantationer så att transpersoner som är födda som män men identifierar sig som kvinnor ska kunna bära och föda barn. Men också homosexuella och heterosexuella män som vill uppleva graviditet kan i framtiden komma att efterfråga metoden, tror experter.

Saudisk mission finansieras av svenskt studiemedel

 Muslimska studenter har fått CSN-bidrag för att studera vid ett islamistiskt universitet i Saudiarabien, där man utbildar i samma salafistiska ideologi som Islamiska staten och al-Qaida propagerar för och som sänder missionärer ut i världen för att sprida den radikala läran över världen. CSN hävdar att svensk lag inte tillåter att vägra studenterna bidrag för att studera vid det berörda lärosätet.

Kristen förskola får inte ha bordsbön – svenskarna mot förbud

 En majoritet av svenska folket är positiva till att kristna förskolor ska få hålla frivillig bordsbön i samband med måltider. Det framgår av en Sifo-undersökning som den kristna tidningen Dagen låtit göra. Mest positiva är kristdemokratiska väljare medan vänsterpartister och liberaler vill se förbud. Socialdemokrater är kluvna.

Macron kritiseras för kejsarfasoner

 Den nytillträdde franske presidenten Emmanuel Macron höll den 3:e juli ett visionärt tal i inför parlamentet, samlat i slottet i Versailles. Förutom att meddela att undantagstillståndet som införts efter terrordåden 2015 i Paris ska hävas i höst, slog han fast att det franska valsystemet ska reformeras. Den EU-vänlige presidenten ansåg att EU förirrat sig i byråkrati och regelverk, och att en förnyelse av EU är ett måste.

Trump anklagas för att uppmuntra till våld mot journalister efter tweet

 USA:s president Donald Trump har hamnat i blåsväder efter att ha tweetat en filmsekvens. I filmen som utspelar sig under ett wrestlingevenemang, ses presidenten attackera och slunga en man till golvet. Den angripne har CNN:s logga över ansiktet. CNN gjorde kort därefter ett uttalande där man anklagade Trump för att uppmuntra till våld mot journalister. Andra mediabolag och kända personer angrep presidenten för tweeten, men Trump själv ångrade sig inte.

Skådespelaren Michael Nyqvist död

 Den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist avled tisdagen den 27 juni 56 år gammal efter att ha förlorat ett års kamp mot lungcancer – en sjukdom han hemlighöll från offentligheten. Nyqvist sörjs av en hel publik och skådespelarkollegor över hela världen.

Brittisk studie: den akademiska friheten i Sverige under all kritik

 Sverige ligger illa till när det kommer till den akademiska friheten, visar resultatet från en ny brittisk studie. Sverige ligger i bottenligan i en rankning av 29 EU-länder och hamnar på sjätteplatsen, nedifrån räknat och uppnår endast 39 procent akademisk frihet på en skala från 0 till 100 procent. Bristen på oberoende från regering och kollegialt styre är punkter som särskilt kritiseras.

Bråvalla ställer in 2018: kan inte få stopp på de sexuella övergreppen

 Återigen skakas svenska festivaler av en rad sexövergrepp. Under natten mot lördagen den 1 juli våldtogs en flicka under Bråvallafestivalen i Norrköping. Även en rad sexuella ofredanden har anmälts. Bråvallafestivalens arrangörer har nu fått nog och ställer in festivalen år 2018. Samtidigt kampanjar Feministiskt initiativ med flygblad hur män ska göra för att undvika att våldta.

Turkiska staten beslagtar 1600 år gamla kyrkor och kloster

 Den turkiska staten beslagtar ett stort antal kristna kyrkor, klosterbyggnader och mark från den syrisk-ortodoxa minoriteten i Mardin-provinsen i sydöstra Turkiet. Egendom som tillhört provinsens kristna ursprungsbefolkning sedan 300-talet och som bland annat inkluderar ett av världens äldsta kloster. Nu väntar juridisk process.

SD största parti i flera väljargrupper

 Sveriges nya arbetarparti heter Sverigedemokraterna. Åtminstone enligt SVT/Novus senaste mätning där det visar sig att SD är störst i gruppen arbetare. Men även i andra väljargrupper såsom egenföretagare och höginkomsttagare seglar SD upp som största parti.

Årets Zornmärke i guld utdelat till traditionsbärande spelmän

 Årets Guldzornmärke går 2017 till spelmännen Bo Larsson från Björklinge och Carina Normansson från Sala, som därmed konstateras uppfylla kriterierna om att vara ”synnerligen framstående traditionsbärare” i genren svensk folkmusik. De blir så två i raden av ett hundratal spelmän som tilldelats den prestigefyllda hedersutmärkelsen sedan instiftandet 1933.

Framgångar för konservativa krafter i Italien

 Högerpartierna Forza Italia och Lega Nord har nått framgångar i borgmästarval i Italien. En koalition av konservativa partier har blivit allt troligare efter det kommande valet nästa år, sade Maurizio Gasparri, den italienska senatens vice ordförande, till Sputnik Italia.

Krav på lagändringar och förbud i samband med NMR:s närvaro i Almedalen

 Det nationalsocialistiska partiet NMR har givits plats i Almedalen under politikerveckan. Det har genererat protester och stor uppståndelse över hela det politiska fältet. Bland annat har utrikesminister Margot Wallström ifrågasatt yttrandefriheten för gruppen, skoprotester har utförts och flera organisationer och personer bojkottar det politiska medieevenemanget.

Paris får en app som varnar för no-go-zoner

 För Paris har en app skapats som varnar för när en person befinner sig i en så kallad no-go-zon, ett område med hög kriminalitet. Även varningar för sexuella attacker skickas ut.

Frankfurt första tyska stad där tyskar är i minoritet

 Över hälften av Frankfurts invånare har nu invandrarbakgrund, enligt officiell statistik från stadens statistikbyrå. Siffrorna avslöjades i ett dokument med titeln "Övervakning av integration och mångfald i Frankfurt".

Frankrike och Emmanuel Macron inför nya utmaningar

 Den andra valomgången till Nationalförsamlingen, Frankrikes parlament, bekräftade tre förväntade situationer: REM:s fantastiska framgång, en tillbakagång för socialister och en viss stagnation för Front National och Marine Le Pen nationellt, som dock gick från ett enda mandat till åtta. Låt oss titta närmare på resultaten, omständigheter och konsekvenserna.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.